Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsdfsdf

Co to za rasa gołębia? Czy ktoś się zna?

Polecane posty

Gość fsdfsdf

Widziałam dzisiaj dwa małe gołąbki. Wyglądały na młode i siedziały na ziemi (w takiej poziomej postawie, a to ponoć ważne dla określenia rasy). Były prawie identyczne, jednolicie kremowe (jak kawa z mlekiem), z białymi, efektownymi ogonami. (Martwię się o nie bo nie wiedziały co to ostrożność. Pozwalały do siebie podchodzić. A umiały latać ale jak leciały to nie wysoko w góre a nisko przy ziemi. No i jestem ciekawa co to były za gołębie. Pewnie komuś uciekły.)

Gość ...???....!
A nie były to po prostu sierpówki? One żyją swobodnie, ale blisko ludzi i nie boją się ich.

Gość fsdfsdf
Raczej nie ale fakt że najpierw wzięłam je za synogarlice, bo z pokroju bardzo były podobne. Ale ogony miały jak wachlarzyki, jak jakieś białe falbanki i nie miały żadnych znaczeń.

Gość fsdfsdf
Oho, naprowadziłaś mnie na trop i znalazłam! To cukrówka. Określają ją jako podobną do sierpówki i dzięki temu i Tobie udało mi się znaleźć. Co jeszcze o nich napisano... "Na skutek udomowienia, które miało miejsce około 2000-3000 lat temu zatraciła w sobie naturalny instynkt ucieczki przed drapieżnikami a także przed człowiekiem." No to by się zgadzało co do joty.

Gość ...???....!
Cła przyjemność po mojej stronie:) A przy okazji dowiedziałam się czegoś nowego, bo wcześniej nie wiedziałam o istnieniu cukrówek.