Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -to sem ja-

odpowiedni czas

Polecane posty

Gość -to sem ja-

mam dopiero 18 lat i jestem jakiś czas z chłopakiem. Widać, że mu zależy, stara się. I tak myślę, że z nim przeżyję mój pierwszy raz. Wiem, że powinno to nadejść kiedy będę gotowa, ale zastanawiam się jakie jest niezbędne minimum, żeby to się stało. Nie chciałabym, żeby to było za szybko, bo jak to facet mógłby sobie coś o mnie pomyśleć. Jak to zrobić, żeby było dobrze?

"Jak to zrobić, żeby było dobrze?" Zabezpieczyć się:D Jak to było w pewnym filmie:"Zawsze zakładam prezerwatywę. A jak jest wyjątkowo szpetna - nawet dwie"

Gość -to sem ja-
z zabezpieczeniem nie będzie problemu, muszę brać tabletki antykoncepcyjne, bo mam problemy z hormonami. Więc zabezpieczenie to już przemyślana kwestia. Ale co z resztą?

Z resztą? Sama musisz wiedzieć czy chcesz z nim to zrobić czy nie i czy jesteś gotowa. Nie masz złotych liczb i złotych rad typu: zrób to po 3 tygodniach znajomości, 2 dniach, 1 godzinie 9 minutach i 5 sekundach. Ja odczuwam, że Ty już jesteś gotowa, ale szukasz tu tylko przekonania. Inaczej mówiąc chcesz przekonać sama siebie do czegoś, do czego już jesteś przekonana.

Gość -to sem ja-
No chyba nie do końca jestem pewna, że chcę to zrobić. Uważam, że mógłby to być on, bo darzymy się uczuciem(ale nie ma tu gorących wyznań o miłości do końca życia-zdecydowanie na to za szybko). Nie jest to jakiś bawidamek, ale jest jeszcze za wcześnie na seks. Wiem, że jest za wcześnie, ale nie wiem kiedy będzie na to ta odpowiednia pora.

Gość bgtbegb
mala rada zrob to jak juz naprade nie bedziesz mogla wytrzymac :) i bedziesz wiedziala, ze nie chcesz czekac bo tak 'na zimno' to kiepsko, takie to mdle jak malzenstwo z rozsadku :)

Gość -to sem ja-
No właśnie mój wymarzony pierwszy raz to taki trochę spontaniczny. Tzn żeby odbył się po rozmowach, że chcemy tego, żebyśmy wiedzieli jak ma wyglądać mniej więcej, ale bez szczegółowych planów i ustalonej daty, bo chyba umarłabym ze strachu, gdybym wiedziała kiedy dokładnie to się stanie:)