Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ferrerrroo

Jak wybieracie date IMIENIN SWOICH DZIECI??

Polecane posty

Gość Ferrerrroo

Niektóre imiona powtarzaja sie w prawie każdym miesiacu.. i jak zdecydowac kiedy dziecko bedzie obchodzić imieniny? Jak u WAS było ?

Gość gfddgj
Pierwsze imieniny po urodzinach

Gość gość
Pierwszą po urodzinach :)

Ja tak jak dziewczyny wyżej- pierwsze po urodzinach :) Natomiast sama nie mam ponoć pierwszych po urodzinach... Mam na imię Kalina i kalendarze różnie mają mne zapisaną ;P Imieniny obchodzę 11 lipca ( urodziłam się w kwietniu) a ponoć gdzieś w maju ktoś mnie kiedyś jeszcze wynalazł :D

Gość bukaaa
Wybiera się też te bardziej popularne np. wszyscy znani mi Józefowie obchodzą imieniny 19 marca.

Gość IgusiaIgunia
syn z listopada, do wyboru miałam marzec i wrzesień- postawiłam na wrzesień, żeby chociaż na imieniny mógł kiedyś sobie grilla z przyjaciółmi zrobić :D

Gość mala manieczka
obecnie imieniny obchodzą głownie osoby po 40. albo 50. nie znam nikogo mlodego, kto by swietował imieniny - bo to zadne swieto.

U mnie urodziny obchodzi się do 18, później imieniny. Wyjątkiem są okrągłe rocznice jak 30-tka, 40-tka itd. Ja wybieram zaraz te po urodzinach moja córa jest z marca a imieniny ma w maju. Też zależy od regionu w Polsce, mojego m kuzynka mieszka na śląsku i tam w ogóle nie obchodzą imienin tylko urodziny.

Gość wielkopolska wita
u nas tylko urodziny,nawet nie wiem kiedy przypadają imieniny mojego dziecka.Nie wiem,może to nie jest katolickie,ale dla mnie ważniejsza jest data urodzenia ,imie wybierają rodzice,no i można je obchodzić kilka a w niektórych przypadkach kilkanascie razy w roku/

Gość kreska nad ziet
Mój syn ma urodziny w sierpniu, a imieniny miałam do wyboru w lipcu i październiku. Wybrałam październik, żeby miał co wyprawiać z kolegami ze szkoły :)

Moje obie córki są z jesieni, więc wybraliśmy imieniny wypadające w ciepłe miesiące. U mnie w domu dzieci świętują urodziny i imieniny bo to więcej powodu do radości, że ma się swoje święto. Dorośli raczej wybierają tylko imieniny. Z kolei w rodzinie męża świętuje się każdą okazję, nawet jak to są 53 czy 76 urodziny to zaprasza się gości.

Ja nie mam zielonego pojęcia, kiedy moje dziecko ma imieniny, bo ich zwyczajnie nie obchodzimy. Ale jak dziewczyny wyżej wspominały, wybiera się te pierwsze zaraz po urodzinach.

mój syn obchodzi imieniny w taki dzien jak większość jego imienników, 24 czerwca, mimo że urodził sie w styczniu myślę zedate imienin kazdy rodzic ustala sobie indywidualnie i nie ma co się kierować zasadą, że pierwsze po urodzinach

Gość IgusiaIgunia
u mnie też do 18-stki w rodzinie świętuje się urodziny, a później imieniny. Sama jestem młodą osobą - 25 lat i mam młodych znajomych i nie ma w tym nic dziwnego, że obchodzimy imieniny - dlatego imprezka grillowa jak najbardziej :) Zasada, ze wybiera się pierwsze po urodzinach... hm po co? jeśli można wybrać?

Gość grrrrrr..........
nie wybieram :P.... imieniny corki sa tylko raz w roku :).... zreszta tu gdzie mieszkam WSZYSTKIE imieniny sa tylko raz w roku :)

Gość vbbvbvbvbbbb
up