Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mum driver

Jak przewozić w aucie?

Polecane posty

Gość Mum driver

Witam, Mam pytanie. Od jakiego wieku, wzrostu dziecko może się przesiąść z fotelika na podstawke ?? Z góry dzięki za odp :)

w pzrepisach nie zostalo to okreslone jednak przyjmuje sie ze dziecku siedzacemu na podstawce pas powinien pzrechodzic ponizej szyi, zdazylam zauwazyc ze to wiele zalezy od samochodu, mam dwa i w kazdym inaczej ten pas idzie wiec chyba dlatego nie ma okreslonego wieku i wzrostu, moj maly ma 102cm a jezdzi na podstawce od ok roku, no i z pewnoscia to duzo zalezy od podstawki bo ja mam taka wysoka a moj brat kupil zupelnie inna ktora jest nizsza od naszej o jakeis 7cm wiec wiadomo ze dziecko tez wtedy nziej siedzi i automatycznei pas bedzie inaczej przebiegal, za to s atez fajne adaptery do pasa zeby dziecko go odciagnac z szyi w razie potrzeby, niestety w polsce ich nie widzialam w spzredazy

Gość Mum driver
upup

Gość Mysza, a napisz proszę
jakiej firmy to podstawka. Ja mam córke z czerwca 2008 i nie chce juz siedzieć w foteliku, ale jak przymierzałam ją do podstawki, to brakuje jej jeszcze troszkę. Może ktos poradzi, jaka jest najlepsza podstawka?

Gość siur ofkors
obejrzyj sobie filmiki z testow podstawek to ci przejdzie ochota przewozic 3 latke w takim czyms. Pogielo cie kobieto??? ''Dzieci na tzw. podwyższeniach doznają urazów narządów wewnętrznych jamy brzusznej, z koniecznością amputacji części wątroby, jelit, śledziony. O ile przeżyją'' masz tu linka: http://uwaga.tvn.pl/32657,news,,niebezpieczne_foteliki_samochodowe_dla_dzieci,reportaz.html a tu jeszcze cos: http://fotelik.info/pl/news/niebezpieczne_foteliki,57.html

Gość fotelikowa
to chyba za male masz dziecko na podstawke??? co to znaczy nie chce siedziec?? pewnie jest tak rozpuszczone i dlatego sie buntuje...:/ kup na fotel ,za ktorym siedzi dziecko jakies zabawki do przyczepiania, np na rzep, kolorowe akcesoria, wszystko w ulubionych kolorach, to dziecko bedzie chcialo siedziec. moja corka ma 4.5 roku i uwielbia jezdzic w foteliku, sama wchodzi i sie zapina w pasy...nie wyobrazam sobie, zeby siedziala na podstawce!! przeciez to dla jej dobra!!!

ja mam zwykla podstawke za 9zl z marketu a moj brat kupil super droga w norauto nie wiem jakeij firmy ale cos kolo 150zl dal tyle ze on ma corke 8 letnia i ona potzrebuje takiej malej podstawki bo na tej mojej jak siadzie to glowa wbita w dach auta :D