Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aweaddd

zameldowanie

Polecane posty

Gość aweaddd

słuchajcie, jak to jest z zameldowaniem dziecka po porodzie? bo ja i maż jestesmy zameldowani w roznych miastach i co z dzieckiem? czy to bez roznicy w ktorym miescie zameldujemy czy moga byc problemy?

Gość ja codziennie
zamelduj tam gdzie Ty jestes zameldowana, ja tak zrobilam

Gość ja codziennie
zamelduj tam gdzie Ty jestes, ja tak zrobilam

Gość aweaddd
a ile jest czasu na zameldowanie dziecka po urodzeniu?

Gość terazterazteraz
Nie będą robić z tego żadnego problemu. Kiedyś było tak, ze mechanicznie meldowali tam gdzie matka, teraz jak chcesz żeby było tam gdzie ojciec wystarczy to powiedzieć przy rejestrowaniu dziecka w urzędzie. Mam taką sytuację, już się dowiadywałam jak to wygląda.

Gość wiesz cooooo....
Dziecko automatycznie meldowane jest w miejscu zameldowania matki.(nie trzeba nic robic) Chyba dopiero jak bedzie szło do przedszkola to jest to wazne (bo rejonizacja). Do tego czasu chyba nie. Becikowe chyba też odbiera się w miejscu zameldowania, a jak nie to trzeba pisać jakies pisma (nie jestem tego pewna - lepiej zadzwon) No i pesel, też w miejscu zameldowania się odbiera. Akt urodzenia tam gdzie sie urodziło. Lepiej zamelduj tam gdzie mieszkacie, mniej problemów, chyba ze z jakis innych wzgledów nie chcesz, lub mieszkacie blisko.

dziecko bedzie zameldowane tam gdzie Ty, a scislej mowiac na taki adres jaki masz w dowodzie... ja przed porodem sie przemeldowalam i nie zdazylam wymienic dowodu i corka we wszystkich dokumentach ma wpisany stary adres. Zameldowali ja na nowy tylko dlatego, ze mialam wazne zaswiadczenie z urzedu, ze juz jestem przemeldowana...