Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kelnerka

angielskie zwroty w restauracji

Polecane posty

Gość kelnerka

zaczynam prace jako kelnerka a nie znam angielskiego perfekcyjnie i mam prośbę czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć następujące zwroty * dla ilu osób życzą sobie państwo stolik? * czy podać kartę win? * czy życzy sobie pan/pani jakąś sałatkę? * co podać na przystawkę? * co podać na deser? * czy chcieliby państwo zamówić coś jeszcze? * czy życzą sobie państwo rachunek? * smacznego * dziękuję i zapraszam ponownie Nie wiem jakie jeszcze zwroty mogłyby się przydać.

Gość errr
do tych zwrotów nie trzeba znać angielskiego perfekcyjnie, znajdź na necie jakieś rozmówki a nie się innymi wysługujesz

Gość po co ci te tłumaczenia?
co z tego, że wydukasz pytanie, jak nie zrozumiesz odpowiedzi? :D

Gość aj tam aj tam olaboga
:D:D:D

Gość do autorki......i.........
''zaczynam prace jako kelnerka a nie znam angielskiego perfekcyjnie '' no ty chyba to podstaw nawet nie znasz i co gorsze chyba nie wiesz jak sie korzysta ze slonika. moglabys sama sobie przetlumaczyc,szybciej zapamietasz, a ewentulanie ktos na kafe moglby sprawdzic czy dobrze.

Gość z tego co mi wiadomo
skoro nie znasz tych zwrotów to marnie z Twoim angielskim:O no i raczej nigdzie nie mają osobnej karty win, dajesz menu i tyle przystawka to starter i nie pytasz co na przystawkę tylko ogólnie co chce zamówić bo przecież nie zawsze zamawia się przystawki.

Gość z tego co mi wiadomo
a tak wogóle to jeśli nie masz doświadczenia i nie znasz języka to nie będziesz zbierała zamówień tylko na początek sprzątanie ze stołów , podawanie jedzenia i drinów. Gości wita zwykle manager a zamówienia zbierają najlepsi kelnerzy i oni też zgarniają napiwki