Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slodkadekadencja

związek z DDA.. szukam partnerów takich osob

Polecane posty

Gość Anulka1107
Nie zmienisz przeszłości, ale możesz sie z nia pogodzić i żyć dalej bez żalu i bólu.

Gość facet dziewczyny dda
wiec co powinienem zrobic?

dodam jeszcze,ze nie jest gowniara ma 30 lat ja 28 i czasami te klotnie mnie dobijaja;/nie pozwala mi przejac sterow;/

ale co chcesz zrobic?? piszesz że jest wspaniała cudowna etc etc :) wiec nic tu do roboty nie ma :P

facet dziewczyny dda dodam jeszcze,ze nie jest gowniara ma 30 lat ja 28 i czasami te klotnie mnie dobijaja;/nie pozwala mi przejac sterow;/ a kim chcesz sterować?:O

po prostu chce byc facetem w zwiazku,bo jak narazie ona jest ;/

a w klotni zawsze mi mowi,ze ma dosyc,ze jest zmeczona klotniami,ze sie czepiam o szczegoly,a jak mi nie pasuje to do widzenia:( i to boli,jest pewna siebie,wie ,ze ma powodzenie,bo jest sliczna i madra,a faceci leca na ta jej niezaleznosc i sile jak pszczoly do miodu i jestem bardzo zazdrosny!to moje terytorium i mam prawo miec nad nim kontrole

Gość inna lwica
jestem DDA, zdiagnozowanym po wielu latach związku, moje małżeństwo przez lata było poligonem, polem walki, kiedy już mój facet został zdominowany do reszty, nawet zgodził się na to, bo kochał, zaczeły się problemy, bo nie ze wszystkim potrafiłam sobie poradzic, zbyt dużo chciałam wziąć na siebie, perfekcyjna zosia samosia, skonczyło się prawie rozpadem związku wizyta u psychologa od jekigoś czasu nasze życie uległo diametralnej zmianie wiele zrozumiałam

do inna lwica>>>co radzisz,jak podejsc do mojej ukochanej?

facet dziewczyny dda do inna lwica>>>co radzisz,jak podejsc do mojej ukochanej? przede wszystkim zacznij od siebie :O jestes szalenie zazdrosny a ją winisz ze nie rozumie. chcesz byc facetem a nie wiesz jak:P Myslisz ze to normalne?? lwica to okresliła jeden wielki poligomn walki i niestety ktoś musi z tej walki zrezygnować. Jest pewna prawidłowośc w parowaniu się ludzi. WEiem ze twoja dziewczyna jest DDA ale coś was połączyło moze warto trzexwym okiem spojrzec na to skąąd ty pochodzisz i jakie realcje panowały w twoim domu :classic_cool: jednym słowem wypad na swoje podwórko :P

Epona doskonale rozumiem,co napisalas,jestem facetem i wiem jak,tylko Ona mi nie pozwala czasem,i to we mnie tlumi,czasem przypomina to walke o dominacje...jestem z normalnej rodziny,pelnej o normalnej atmosferze,przyjaznej dzieciom i zdrowqemu rozwojowi:] jestem tez silnym charakterem,inteligentnym i dobrze wyksztalconym czlowiekiem,wiec nie mam problemu z rozumowaniem,lecz gdy w gre wchodza uczucia wyzsze to czlowiek po prostu czasem glupieje,traci glowe:)chcialbym dla niej jak najlepiej,dlatego zglebiAM temat...

Gość inna lwica
chyba nie jestem zbyt kompetentna do dawania rad :-) przede wszystkim nie próbuj jej zmieniać i walczyć o wpływy w związku jesli chce dyktować warunki to może porozmawiajcie jakie one są? nie narzucaj swoich, ale drogą negocjacji wypracuj takie, które tobie odpowiadają i na jakie potrafisz się zgodzić związek to partnerstwo

.jestem z normalnej rodziny,pelnej o normalnej atmosferze,przyjaznej dzieciom i zdrowqemu rozwojowi:] prosiłam o trzeźwą diagnozę :P czy aby napewno??:P jestem tez silnym charakterem,inteligentnym i dobrze wyksztalconym czlowiekiem,wiec nie mam problemu z rozumowaniem,lecz gdy w gre wchodza uczucia wyzsze to czlowiek po prostu czasem glupieje,traci glowe tak :) jesli emocje górują nad rozumem to nie jestes silnym pewnym siebie ;) Nie kazdy jest DDA ale wiekszośc pochodzi z rodzin dysfunkcyjnych DDD wystarczy ze mamusia twoja była nadopuiekuncza lub manipulowała tobą aby osiągnąc własciwe efekty wychowawcze i juz mam gonga :classic_cool: Pomóz najpierw sobie inteligentny facet nie walczy tylko działa ;) umie podjac decyzje poza wszystkimi przeszkodami. ty tego nie umiesz wiec to ty masz problem nie ona :P

Gość znalazla sie pani psycholog
facet chce pomoc swojej kobiecie,a Ty mu robisz jakas krzywą psychoanalize:O

Gość inna lwica
no i nie kłótnie , ale rozmowa o problemach, które są ich przyczyną mój mąż też był cholernie zazdrosny nie potrafił zrozumieć, że to jego wybrałam i on był najważniejszy zastanawiam się nad slowami, które oddałyby to, czego sama oczekiwałam i oczekuje od własnego związku tak jak napisałam wcześniej miłość i akceptacja rozmowa, rozmowa, rozmowa zamiast kłótni jeśli znajdziesz sposób , aby do niej dotrzeć każdy następny raz będzie łatwiejszy piszesz,że jest mądra wizyta u specjalisty może wiele pomóc, porozmawiaj z niaąa ten temat mnie pomogła szkoda,że tak późno,ale lepiej póżno niż wcale

znalazla sie pani psycholog facet chce pomoc swojej kobiecie,a Ty mu robisz jakas krzywą psychoanalize najlepiej jak każdy zajmie się swoim własnym ogródkiem. Niech ją w kako liże wtedy bedzie spokój jak widac nie chce ;) wiec kto ma problem?:D

wlasnie nie:) u mnie w domu zawsze panowalo partnerstwo z lekka przewaga funcji meskiej,czyli ojciec mimo wszystko silniejsza pozycja,ale tylko w niektorych aspektach.Zazwyczaj rodzice sie uzupelniali i sa zgodni,wszystko robia wspolnie.Po prostu ja kocham i chce dla nas jak najlepiej,tylko,ze czasem doluja mnie te klotnie ;/

Gość inna lwica
moja terapia trwała rok, 2 spotkania w miesiącu spotkania indywidualne to był mój wybór

wybacz byłes w spokojnej rodzince i się kłocisz?:D:D:D sam siebie wykluczasz. Żyję z człowiekiem DDA i to takim gdzie dwoje rodziców piło u mnie tez niby domowa sielanka była w domu rodzinnym, a jednak kiedy się mocno w to zagłębiłam znalazłam wiele nieprawidłowosci ;) i to mnie sprowadziło na poprawne tory. Jestem dorosła nie lubię jak ktoś mną dryguje czy manipuluje nie lubię czuc się na tyle wazna aby ktoś miał mi kłody spod nóg zabierac czy mówic mi co jest dla mnie wazne :P wiec to samo stosuje do mojego partnera daje mu byc takim jakim jest i chce być z ponoszeniem przez niego pełnej odpowiedzialnosci za to co robi :)

inna lwica>>>madrze piszesz,sprobuje pod tym katem,delikatnie podejsc do ssprawy,poskromic swoja wybuchowosc,reagowac spokojem,zamiast klotni,ustepowac i porozmawiac o terapii:)nie odpuszcze jej bo jest prawdziwym skarbem mimo wszystko,to niecodzienna kobieta:)

Epona>> zawsze myslalem,.ze to jej wina,ze ona tak dziala,ze prowokuje do klotni,wiesz dalas mi do myslenia i sprobuje zmienic podejscie do niej,dzieki:)

Gość inna lwica
wiec to samo stosuje do mojego partnera daje mu byc takim jakim jest i chce być z ponoszeniem przez niego pełnej odpowiedzialnosci za to co robi podpisuję się pod tym obiema rękami

Gość inna lwica
ze ona tak dziala, że prowokuje do klotni, miałam podobnie nie daj się sprowokować spróbuj spokojnie i rzeczowo porozmawiać jeśli w danej chwili się nie da - odpuść i wróć do sprawy w sprzyjających okolicznościach

Gość Anulka1107
jestem bardzo zazdrosny!to moje terytorium i mam prawo miec nad nim kontrole Juz to daje wiele do myslenia. Kogo ty chcesz kontrolować???????????? Kontrolowanie drugiej osoby i wywieranie na nią wpływu to juz nadkontrola, przekroczenie jej granic. Gdybyś wychował się w szczęśliwej rodzinie nie miałbyś takowych zapędów. Jezeli chcesz cokolwiek zmienic, zacznij te zmaniy od siebie.

Gość Kalia....
Witam wszystkich :D Ja też jestem DDA Nie czytałam tu wszystkiego od początku ale powiem wam że mało kto jak jest DDA stworzy udany związek... Jedynie co może pomóc to terapia Przy każdym ośrodku leczenia uzależnień jest także poradnia dla DDA czy współuzależnionych lub jak kto woli dla osób z dysfunkcyjnych rodzin Wszystkie te zagadnienia mają wspólne cechy Także jak zależy wam na waszych partnerach to porozmawiajcie z nimi, może sie zgodza na terapię

Gość mysle ze musisz jej jebnac
raz a porzadne to sie nauczy sucz ,kto tu jest facetem:classic_cool:

Gość i co temat padl
jestem ciekawa co dalej

Gość wiesz co Autorko
Też chciałam założyć podobny temat, patrzę na kafe, a tu widzę, że ktoś mi czytał w myślach ;) wow, dzięki :D Mimo wszystko mam nadzieję, że ten temat będzie kontynuowany... Ja chciałabym założyć inny o związkach dwóch DDA :] Może trzeba poczekać do rana, bo tu już pewnie same nietoperze zostały :D

Ktos napisał, żę nie można stworzyć udanego związku z DDA a mój i męża jest przykładem, że można nie zgadzam sie. miłość, akceptacja i pełne zaufania, cierpliwość

Gość u mnie było tak....
"Ktos napisał, żę nie można stworzyć udanego związku z DDA a mój i męża jest przykładem, że można nie zgadzam sie. miłość, akceptacja i pełne zaufania, cierpliwość" mozna..czaem bywa ciezko ale jak oboje sie staraja i chca to bedzie dobrze :) szacunek, szczerosc, zaufanie i miłosc oczywiscie ;) to podstawa :) cierpliwość? DUZO WYROZUMIAŁOSCI :)