Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foxy23

nietuczące przekąski

Polecane posty

Gość foxy23

Parę dni temu zadecydowałam, że KONIEC z chipsami, paluszkami, krakersami itp przegryzkami! Do tej pory codziennie miałam coś pod ręką, a jeśli do tego dołożyło się coś ciekawego w tv albo wizytę znajomych to pochłaniałam kosmiczne ilości tego świństwa :/ na razie się trzymam, ale muszę przyznać, że jest mi ciężko :( może znacie jakieś chrupiące i zarazem nietuczące zamienniki? Myślałam o orzechach, ale to jednak za dużo kalorii... podzielcie się swoimi patentami, bo cały czas myślę o wycieczce do sklepu po paluszki...

Gość w sezonie to warzywa
pokrojona marchewka, ogórek bez pestek, papryka, seler naciowy. Może jakieś suszone owoce? Tylko nie kandyzowane! Suszone buraki, jabłka. Orzechy możesz jeść w ilościach 15-20 dziennie, nie przytyjesz, a wręcz dobroczynnie wpłyną na twój mózg.

ser (chudy) + owoce pasty a fasoli (np. hummus) + kawalki warzyw (marchewka, seler, kalarepa) jogurt + musli (nieslodzone) ew. pop corn bez tluszczu, ale to i tak troche tuczace (ze wzgl. nie na kalorie, ale weglowodany) ps. przekaski najlepiej jak sa takie, zeby sie tym czlowiek najadl, bo inaczej mozna tak przekaszac bez konca ;)

Gość nananananananan
Akurat wafle ryżowe są tuczące, kulturyści je jedzą na masę

Gość 5537333
ja bylam uzalezniona od cukru, czekolady to na "detoksie" piłam gorąca czekolade gorzką, zamiast batonikow, a w zamain przekąsek wpieprzalam slonecznik, albo bułke czertswa chrupiąca :D

Gość Sankai
Też miałam podobny problem. Tyję zawsze nie na słodyczach, bez których mogę długo wytrzymać, ale na słonych przekaskach i tłustych daniach. Popcorn czytałam kiedyż, że też tuczący, a do tego zero wartosci odżywczych. Lubie też czipsy bananowe, choć słodkie, ale staram się ich unikać odkąd na jednym połamałam zęba - dosłownie ;) W Tesco kupiłam kiedyś takie a'la czipsy warzywne (burak i marchewka na pewno) - wyczytałam potem, że są zdrowe i nie tuczą tak mocno, a do tego mają witaminy. Za burakiem nie przepadam, ale ten mi jakoś mocno smakuje. Uff, ale się rozpisałam. Polecam te przekąski ;)

Gość margolka66
Ja byłam uzależniona od galaretek w cukrze, do dziś je uwielbiam, ale już nie jem , przerzuciłam się na jabłka,banany,grapefruity i suszone jabłka a czasem śliwki i pestki dyni i jak mnie męczy mały głodek to zapijam go wodą mineralną w dużych ilościach.

Gość a ja polecam kawę inkę
z mlekiem - świetnie zapycha. A z przekąsek - warzywa typu marchewka i papryka maczane w sosie twarożkowym typu tzaziki - jogurt nat, troszke serka białego, zioła, przyprawy. na słodko - suszone owoce, ale kupuj takie nie maczane w cukrze.

Gość foxy23
wyposażyłam się wczoraj w markecie w chipsy jabłkowe i marchewkowe - muszę przyznać, że dają radę, smaczne :) poza tym wcinam pestki dyni i pieczywo chrupkie, chociaż to ostatnie niespecjalnie mi wchodzi :] jakoś się trzymam, mam nadzieję że się nie złamię ;)

o i jeszcze ciasteczka owsiane domowej roboty chudy twarog z lyzeczka miodu, jogurtem naturalnym 0%, i 5 pokruszonymi orzechami wloskimi,

Gość margolka66
foxy23 jeśli masz w pobliżu market "Lidl" , to tam jest naprawdę dobre pieczywo chrupkie - sezamowe.

można suszyć sobie plasterki owoców i warzyw, ale szczególnie jak ktoś robi to po raz pierwszy to nie jest to takie proste: plasterki albo zupełnie się kruszą albo pleśnieją... tej zimy postawiłam na kupne i najbardziej lubie plasterki marfchewki o smaku papryki. smakują normalnie jak zwykłe chipsy! i nawet nie powalają ceną:)polecam!

Gość trzeba sprawdzac
a sprawdzacie, czy te niby zdrowe warzywne i owocowe czipsy nie maja jakis niezdrowych i tuczacych skladnikow typu cukier i chemia?? co wtedy tez beda niezdrowe i tuczace ;)

Gość trzeba sprawdzac
podobnie z tym pieczywem chrupkim ciastkami wyzowymi itd.

Gość susannnnna
z tych chipsów warzywnych to wypróbowałam dużo i najlepsze jak dla mnie są Chrupsy (dla dzieci) , chyba najsmaczniejsze i bez świństw typu polepszacze, barwniki itp. Poza tym nałogowo wcinam słonecznik, ale to już chyba więcej kalorii ma... choć lepsze to niż zwykłe chipsy :D

slonecznik, pestki, orzechy - owszem maja kalorie, ale sa za to bardzo zdrowe i pozywne, prawdziwie syca glod, wiec mniej innego jedzenia chce nam sie wcinac '_

Gość sonecznik, pestki, orzechy
czipsy bananowe, wafle ryzowe jadłam kiedy odzwyczajałam się od palenia papierosów. Owszem, nie palę, ale przytyłam 8 kg i nie moge teraz zrzucić. Ponadto podwyższyłam cholesterol :( ale ja mam 50lat, moze dlatego

Gość balonowa
no jak ja patrzyłam na torebki tych crispów to tam są same plasterki owoców i warzyw ususzone, ewentualnie posypane startą papryką lub cynamonem i tyle..

Gość gdzie kupujecie takie
plasterki warzyw ususzone? ja nie widziałam czegos takiego w moim mieście

Gość czy w Lidlu
kupię takie suszone plasterki warzyw ?

A pieczone całę jabłka?? Nadaje się do tej potrawy reneta - wydrąża się środek - ścina górę z korrzonkiem - do środka można dać orzechy włoskie z miodem, migdaly, rodzynki,imbir, cynamon - co kto lubi - przykrywa się fragmentem jabłka z korzonkiem piec ok 20-30 min w zaleności od wielkości jabłka:)) Je się na ciepło - werja wypasiona z bitą smietaną czy lodami:) Jabłka pieczone to moje smaki dzieciństwa.. Ziarna wszelkiego rodzaju, najlepiej zrobić sobie mieszanke pestek dyni, słonecznika, orzechów, migdałów, rodzynek. Obrana marchewka w słupki do pogryzania - zdrowa, tania, fajna przekąska

Gość lily88
ja kupuję takie rzeczy w tesco ale chyba w innych marketach też znajdziecie. Dobre są też buraki, nawet nie przypuszczałam że burak suszony może być smaczny ;)

Gość margolka66
Ostatnio zasmakowałam w sałacie lodowej

Gość czy w Lidlu
dzięki, tesco też jest w moim mieście. Muszę jutro sprawdzić :)

Gość dietom mowimy nie;)
u mnie w społem są. i na uczelni tez widzialam;)

Gość migiem
truskawkowe chrupsy dla dzieci mniam!!! u mnie też w społemie :)

Gość patrycjuszka.s
faktycznie, ostatnio moje dzieci z przedszkola je też przzyniosły