Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foxy23

nietuczące przekąski

Polecane posty

Crispy plasterki marchewy o smaku paprykowym to jest mój hit:) chrupiące, troszke slodkawe ... smakuja mi chyba najbardziej. Mogliby jakies inne smaki jeszce zrobić z ta marchewką . może bekonowe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hmm... chrupiące banany (generalnie banany) są podobno kaloryczne, mojej koleżance kazali je jeść, kiedy nie mogła przybrać na wadze. Co do nietuczących przekąsek - jestem za chrupkim pieczywem, nie dość, że dobre, to jeszcze można sobie urozmaicić na różne sposoby. Np. zrobić z takiej kromeczki warzywną kanapkę. Chyba, że ktoś woli zaoszczędzić czas... ostatnio miałam okazję np. degustować nową linię twarożków Hochland. Dostałam serki w 4 smakach. Z grubo pokrojonym ogórkiem, z papryką, ze szczypiorkiem i mój ulubiony z chrupiącą rzodkiewką. Takie kanapeczki nie dość że pożywne, smaczne, to jeszcze zajmujące ;) I szybko można je przygotować, bo wystarczy posmarować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wink wink
a te serki hohland sa sztuczne czy naturalne? bo topione na ten przyklad to sztucznosc niczym margaryna :o wiec do zdrowia ma sie nijak :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ależ przekaska powinna byc pracochłonna :) Wtedy zjemy jedna porcja, a drugiej nie bedzie sie nam chciało robić i juz jest korzyść Kakao w maciupkiej filiżance, z dodatkiem nutelli, jabłko z jogutem naturalnym i cynamonem - niby proste, a zmywanie jest i drugiego sie odechciewa. nawet najbardziej dietetyczna przekaska x 10 jest bomba kaloryczna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zdrowe, zdrowe :). Naturalny twarożek wymieszany z naturalną śmietanką. Dodatki też są naturalne, grubo pokrojone więc smak jest wyraźny. A do takich kanapeczek też można dodać coś jeszcze :) Zależy ile kto ma czasu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Panna Pelagia
Ale nie są pozbawione chemicznych dodatków ! E 410 i E 330 a tego wolę unikać, producenci nas zapewniają o ich nieszkodliwości - ale sztuczne to zawsze sztuczne.Wolę iść do gospodyni wiejskiej kupić naprawdę naturalny twarożek.Wkroić ekologiczne (sama je uprawiam) warzywa i wtedy to jest naturalna i zdrowa przekąska!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Panna Pelagia
Jeśli jakiś produkt ma długi termin przydatności to musi być zaprawiony jakimś cudakiem , nawet jak o tym nie piszą!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jakos nie bardzo wierze w zdrowotnosc tych czipsow owocowych i warzywnych ;) najlepsze zdrowe przekaski to chydy nabial, owoce i orzechy :) albo np. kawalki warzyw maczane w sosie z jogurtu 0% przyprawionego na pikantnie. humus i jemu podobne tez sa swietne do maczania warzyw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przed laty bylam nalogowa pozeraczka suszonej wolowiny :D niczym starozytni kowboje :P nadal lubie, ale samej robic by mi sie raczej nie chcialo (pewien ex robil wysmienita suszona/wedzona nad ogniskiem, rowniez z jeleniego miesa, to byl wypas :D ) no kupne tego typu wyroby sa wlasnie, jak pisze panna pelagia, zaprawione cudakami ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jakos mnie te marchewkowe nie przekonuja ale nie jadłam ich więc trudno mi tak naprawde coś o nich sądzić. noo ale owocowe w sensie jabłkowo truskawkowe sa pyszne:)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Panna Pelagia
Jak mnie napada dziki głód - jem jogurt naturalny - dosypuję do niego płatki owsiane i świeże owoce (truskawki,jagody,maliny,jeżyny) w sezonie.Poza sezonem zastępuję je rodzynkami,suszonymi śliwkami, orzechami,płatkami migdałowymi.Zamiast cukru,dodaję odrobinę fruktozy.Smaczne i zdrowe a i nietuczące]cześć]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Panna Pelagia
miało być

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Panna Pelagia
Do jogurtu naturalnego,dobre też są otręby i błonnik w granulach!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeśli tylko masz taką możliwość, żeby kupić ser od babci i czas żeby sobie go przyrządzić, to całkiem Ci zazdroszczę ;) Moja babcia też robiła mi kiedyś twarożek z warzywami. Generalnie zawsze byłam bardzo przywiązana do wiejskiego jedzenia, szczególnie do jajek (do tej pory nie przełamałam się żeby kupić je w sklepie...). Ogólnie ciężko szło mi zawsze przestawianie się na 'sklepowe' jedzenie. Na mleko i warzywa z marketu, to samo z miodem i owocami. Problem w tym, że teraz żyję jakoś szybciej.. studia, praca, itd. Dziadkowie nie mają już siły przejść 20m, mam też dużo mniej czasu żeby do nich jeździć, a z wiejskiego jedzenia zostały tylko jajka od czasu do czasu. Wracając jeszcze do twarożku Hochlandu - tak jak już mówiłam, miałam okazję degustować wszystkie 4 smaki, dostałam całe opakowania więc trzymałam je normalnie w lodówce. Serek był świeży, w smaku taki sam, jak ten który jadłam kiedyś u babci. Dużą zaletą tych twarożków jest opakowanie, bo w lodówce zwykle wszystko przechodzi zapachem wszystkiego, a tu jest wieczko do zamykania i dlatego dobry smak dłużej się utrzymuje. Polecam spróbować ten z wkrojoną papryką, albo rzodkiewką. Chociaż moja mama np. zajada się twarożkiem ze szczypiorkiem i pierwszy zniknął z lodówki, nawiasem mówiąc jest na zdrowej diecie od 2 miesięcy i schudła 11 kilo. Ja się na tym nie znam, bo nigdy się nie odchudzałam, ale jeśli chcecie to mogę poprosić ją żeby mi to dokładniej opisała. A piszę to dlatego, że ona też jest fanką różnego rodzaju przekąsek i chrupania ;) Nie znam większej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość znów reklama..
wiesz wiemy co to marketing szeptany moja droga...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kalia23
Jak dla mnie to suszone owoce dają radę :D ale z warzyw suszonych to tylko marchewki mi wchodzą - co kto lubi ;) Lubię też zamiennie pochrupać pieczywo chrupkie z twarożkiem i szczypiorkiem albo sałatę lodową :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bistrotoniewszystko
zajebistyka jest szyneczka posmarowana cieniutko serkiem kanapkowym chudym ( ja kupuje w biedronce takie serki białe kanapkowe z pomidorami i bazylia albo czosnkiem albo ziołami bo one maja maluteńko tłuszczu, cyba najmniej z tego typu produktów na rynku, wiem bo szukalam i obczajałam sobie rózne ) zawinięta z ogóreczkiem kiszonym cwiartką i na przyklad z lodyzka szczypiorku:) takie to nawet do pracy sobie mozna wziąć ale troszke jest przy tym roboty. Tez jadam te suszone plasterki marchewki o smaku paprykowym crispy. Troszke słodkawe i wolalabym, żeby były bardziej pikantne bo to jest dobre na trawienie ale i tak sa fajne jako przekaska. tez do roboty sobie je biore bo paczka mała i do torebki mi wchodzi elegancko:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kominarczykówna
brrrrrrrrrrr sałaty lodowej po diecie kopenhaskiej nie tykam:///// i szpinaku tez nie brrrrr. Tak mi się te dwie rzeczy obrzydziły przez tą cholerna kopenhaską że na sama myśl o sałacie lodowej mnie trzepie:///zdrowe przekaski to surowe owoce i warzywa na przyklad. mozna tez sobie zjesć garstkę orzechów ale nie solonych i z dodatkami. Orzechy sa zdrowe więc mimo iż maja duzo tłuszczu nie powinno się ich wykluczac z diety. lepiej zjesc garść orzechów niż czipsy. Dla odmiany surowe owoce i warzywa można zastepowac suszonymi. jak ktos ma czas i chevc to moze sobie w domu suszyć ale chyba lepiej kupić gotowe i tyle. Nie powinno sie tylko suszonych bananow jesc no i rodzynek! rodzynki to przeciez suszone winogrona. Ja stawiam gówinie na suszone jabłka no i czasem morele. Śliwki sa dobre na trawienie ale jakos mi suszone sliwki nie smakują. Z suszonych owców dobrę są dziecięce chrupsy - plasteki jabłek o smaku truskawki albo banana. Dobry wynalazek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khymkhymkhym
Tak zachwalalyscie te suszone warzywa, ze sie skusilam i.. kicha :( Chipsy z buraka, marchewki i pasternaku - angielskie. Na 100g 490 kcal, czyli niewiele mniej niz tradycyjne ziemniaczane. Slone, i tluste. Brrr... Wiec ostrzegam przed nimi. Na CRIPSY wytwarzane nowa beztluszczowa metoda nie trafilam. Wracam do swoich orzechow i migdalow zmieszanych rodzynkami. Rodzynki zwlaszcza z czerwonych winogron zawieraja cukry, ktore dobroczynnie wplywaja na prace mozgu i mimo, ze to mala bomba kaloryczna, to na pewno zdrowsza od tego paskudztwa, ktore kupilam (chipsy warzywne Tyrrells) No i dziennie 2-3 jablka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Panna Pelagia
Najzdrowiej jest "zchamciać' główkę sałaty,marchewkę,jabłko, dobrego pomidorka z cebulką - posolone i posypane pieprzem, zielony ogórek (mizeria bez śmietany) + szczypior.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
zaisete, pelaska, zaiste, a nie jakies sztuczne czopsy i serki zrobione chemicznie i bez witamin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość natti28
ja najbardziej lubię jabłkowe...marchewkowe też są fajne, choć osobiście wolę surową marchew :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najlepiej wrzucić świeże rzodkiewki do miski i chrupać do woli :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tak ale rzodkiewka z miałbym twarożkiem mniam :) to jest to

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kondzior
jeżeli chodzi przekąski to znajomym często serwuje bagietkę z twarożkiem, na spotkania ze znajomymi chyba najszybsza i najłatwiejsza potrawa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może ją źle zrozumiałyście?
sałata lodowa, kalarepa albo jabłko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Może coś z kuchni chińskiej. Może to nie do końca przekąski, ale w końcu to jedna z najzdrowszych kuchni na świecie. Bardzo niska zawartość tłuszczu i cholesterolu, a poza tym poprawia trawienie. Znalazłam w internecie fajna ofertę zakupu samych produktów, ale to już pierwszy krok, żeby zasmakować się w kuchni chińskiej:P http://www.fastdeal.pl/oferta/szczecin/zaskocz_swoich/1379

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość razdwapięć
marchewa o smaku papryki - crispy - zajefajna przekąska. suszone plasterki marchewki w paczuszce - miszcz:DDDDDDD chrupiace ciut słodkawe i ciut pikantne. Troszkę mi włażą w zęby ale to nie stanowi bo w porownaniu z innymi kupnymi gotowymi przekąskami są na wypasie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jaszczyk KKK
przyłączam się do zwolenniczek czipsów owocowych i warzywnych - Crispy zapychają, smakują i ne ida w d***;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×