Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxPrincessa34862xx

Papierosy.

Polecane posty

Gość xxPrincessa34862xx

Czy papierosy przyspieszają przemianę materii (tzn. chudnie sie po nich, czy coś w tym stylu)? Za prawidłowa odpowiedź będę wam bardzo wdzięczna.

Nie nie przyśpieszą ci niczego. Może proces starzenia jedynie.

Gość xxPrincessa34862xx
Podobno rzez papierosy mniej jesz. Nikotyna zaspokaja głód i dlatego można stracić na wadze.

Gość niestety to mit
Wiem, bo paliłam przez pięć lat i nie tylko nie schudłam, ale roztyłam się. Papierosy są, jak wiadomo trujące, dlatego organizm reaguje na nie mdłościami, ale głównie natychmiastowym prawie wypróżnieniem. Z czasem jak palacz uodparnia się na działanie nikotyny poczucie mdłości znika, ale dość długo utrzymuje się, nazwijmy to "nawyk" biegania do klopa po pierwszym rano papierosie. Nie ma to jednak nic wspólnego z przemianą materii.

Gość ffffffffffffaaaaaaaaffffffffff
Fakt, że po papierosie mija cheć na coś do jedzenia, ale przecież tylko na kilka minut. Na pewno nie pomagają schudnąć a tylko zatruwaja organizm. Ci ktorzy rzucili palenie i wracają do niego, bo przylyli....tragedia. Przecież to nie odstawienie papierosów powoduje tycie, a podjadanie. Tez tak miałam, nie bylo czym rąk zając, wiec jakieś chrupeczki, ciasteczka itd. To jest przyczyną tycia.