Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miamiiiiaaaa

GINEKOLOG "BADANIE RECZNE".

Polecane posty

Gość miamiiiiaaaa

Czy ginekolog podczas badania "ręcznego" jest w stanie stwierdzić, że macica i jajniki są w porządku? Bo mnie dzisiaj zbadał - pobolewały mnie jajniki i tak właśnie stwierdził - nie robił mi żandego usg, bo powiedział, że jest wszystko w porządku. olał to sobie czy rzeczywiście da się to wstwierdzić tylko macając i uciskając brzuch?

Gość miamiiiiaaaa
potem wstał zza biurka, a spod fartucha wysunął się wielki, czerwony i gorący penis, którego z lubieżnym uśmiechem objęłam swymi ustami i po chwili nasyciłam się życiodajnymi sokami nie roniąc ani jednej kropelki miłosnego nektaru

Gość miamiiiiaaaa
Wszędzie grasuje ten sam podszyw. Spadaj palancie!

Gość migotka224
hej, mam podobnie, z tym ze byla to moja pierwsza wizyta u ginekologa, a nie zrobil mi ani usg piersi ani jajnikow i teraz nie wiem czy isc do innego czy moze nie bylo wskazan do ugs? dodam ze mam 24 lata jestem dziewica jeszcze, myslalam ze cos powie ze za pozno przyszlam pierwszy raz a on byl zdziwiony ze przychodze bez objawow.. spytalam o to usg to powiedzial ze jak chce to platne.. a bylam u niego na fundusz.. wiec nei wiem czy przesadzam...??

Gość miamiiiiaaaa
hahahaha!!! dziewica w tym wieku :D🖐️

Gość migotka224
a na usg piersi mi zalezalo bo u mojej mamy cos wykryto i chcialam sie upewnic ze wszytsko ok, czy to nie jest wskazanie? a nie mam malych piersi zeby az tak dokladnie zbadac..

Gość miamiiiiaaaa
Ja też się zastanawiam. powiedział, że usg się robi jak są jakieś przesłanki ku temu. I wykupiłam sobie cytologię. Mam 24 lata.

Gość miamiiiiaaaa
To wyżej to podszyw. Nie jestem chamką jak co niektórzy na tym forum. badania piersi też nie miałam. Ale sądzę, że skoro Ty miałaś chorobę w rodzinie to powinni je wykonać..

Gość migotka224
sorki nei wiem czy to podszyw czy to ty, ale zdarzaja sie jeszcze dziewice, czemu odrazu mnie krytykujesz?? :(

Gość miamiiiiaaaa
do tego czasu zalecił mi okłady z krowich placków i herbatę z suszonych zajęczych bobków

Gość migotka224
a mnie zadał nauczenie się na pamięć wierszyka: Hasał huczek z tłuczkiem wnuczka i niechcący huknął żuczka. Ale heca... wnuczek mruknął i z hurkotem w hełm się stuknął. Leży żuczek, leży wnuczek, a pomiędzy nimi tłuczek. Stąd dla huczka jest nauczka by nie hasać z tłuczkiem wnuczka.

Gość migotka224
poprostu nie trafilam jeszcze na zadnego faceta z ktorym bylabym dluzej, mam pecha.. co mam to zrobic z byle kim zeby tylko to zrobic? a potem moze sie nagle okazac ze za pare dni poznam kogos wyjatkowego.. brakuje mi troche tego ale nie jestem jakas zdesperowana:)

Gość miamiiiiaaaa
Ignoruj podszywy. Znudzi im się.

Gość migotka224
nie wiem kogo bawia te podszywy;/ ten wierszyk to tez podszyw.. ja na powaznie sie stresuje, myslalam ze ta wizyta mnie uspokoi ze wszytsko ok a tu mysle czy nei isc do innego lekarza.. a za cytologie sie tez placi??

Gość miamiiiiaaaa
U nas jest właśnie jakiś tam program profilaktyczny. Cytologia kostuje 120 zł. Nie wiem czy dużo czy mało. Ile kosztuje normalnie. Jestem z Mazur. Może wypowie się ktoś jeszcze? Lekarz jest w stanie stwierdzić, że z jajnikami i macicą wszystko ok badając kobietę tylko poprzez uciskanie jej brzucha? Wykryje w ten sposób nadżerkę? Mi powiedział, że jestem okazem zdrowia, ale właściwie to nic nie robił takiego. pouciskał tu i tam i koniec badania.

Gość migotka224
a wiem ze gin jest dobry bo polecila mi go kolezanka ktora juz chodzi do niego pare lat, piersi mi badal, jedna dosc dlugo, myslalam ze cos wyczul ale powiedzial ze ok... a to tez byla twoja pierwsza wizyta? a kiedys ci juz robil usg?

Gość migotka224
czytalam troche na necie, i nadzerke czy powiekszenie jajnika stwierdza wlasnie przez badanie reczne, u mnie tez to trwalo chwile;/

Gość migotka224
szkoda ze wiecej osob sie tu nie wypowiada;>

Gość miamiiiiaaaa
Nie. Ja jestem u ginekologa max raz na pol roku od 15 roku zycia. Nigdy mi piersi nie badal. Mam co porawda niewielkie, ale moze powinien, Nie wiem sama...

Gość miamiiiiaaaa
ostatnio tak mi wytarmosił pieroga, że wyszłam z gabinetu ze sterczącymi sutkami i nabrzmiałą łechtaczką wielkości pomidora

Gość migotka224
to wczesnie zaczelas chodzic, a za cytologie zawsze placilas? bo znajoma mowi ze ona ma co roku i za darmo zawsze, wiec nie wiem od czego to zalezy

Gość miamiiiiaaaa
Pierwszy raz robiłam i się dygam. :P Ale ja jestem z małego miasta, więc tu może być inaczej...

Gość migotka224
teraz mnie uspokoilas troche bo balam sie ze ze mna jest cos nie tak, bo naczytalam sie troche ze cytologia jest konieczna po 18 roku zycia.. kolezanki lataja co chwile zeby ja robic, nei wiem jestesmy jeszcze mlode chyba zadko sie zdarzaja jakie powazne choroby zeby tak czesto sie badac, no jelit i pluc nikt nei bada a to sa najczestsze nowotwory

Gość miamiiiiaaaa
Nie wiem czy powinnam wcześniej czy nie - sądzę, że lekarz by mi to sugerował jakby we wcześniejszych latach była taka potrzeba. W końcu już się do niego nachodziłam...

Gość migotka224
a gin nie chcial ci zrobic cytologii odrazu jak rozpoczelas wspolzycie? ehhh moze za duzo czytam na tych forach i sie schizuje, wkoncu mnie zbadal i powiedzial ze ok, to czemu mialabym mu nie wierzyc, jak juz tyle kobiet przebadal to sie chyba zna..

Gość idż do lekarza na fundusz
i powiedz,że chcialaś zrobic sobie cytologie, bo jeszcze nigdy nie miałaś i musi ci zrobic-łaski nie robi,absolutnie nie płac za cytologie.A jeśli chodzi o usg piersi to ginekolog nie robi.Trzeba zgłosic się na onkologie,albo przychodnia przyszpitalna i tam zrobic albo niestety zapłacic i zrobic sobie

Gość migotka224
to jak chodzisz do niego tyle czasu to chyba nie powinnas sie stresowac, w koncu za pol roku znow pojdziesz na kontrole, wtedy mozesz zapytac o to usg dla pewnosci:)

Gość zebra w kropki 2011
Hej dziewczyny, ja miałam ból jajnika lewego w tamtym roku i moja ginka najpierw zbadała mnie na fotelu a później zrobiła usg jajników- na szczęście wszystko było dobrze. A co do usg piersi, to jeszcze nigdy nie miałam, ale w rodzinie nikt nie miał żadnych guzów ani nic podobnego. Na szczęście ginka co wizyte piersi mi badała i było wszystko oki. Moja koleżanka, (której mama zmarła na raka piersi )mia usg piersi za kazdym razem. U mnie prywatnie na zachodzie polski cytologia z badaniem kosztuje około 100-140 zł, wszystko zalezy od lekarza. Jak wam gin nie odpowiada, lub macie jakieś obawy co do jego podejścia to naprawdę radze zmienić bez zastanowienia, bo to bardzo ważny lekarz dla kobiety i musimy mu ufać, a nie po wizycie sie zastanawiać.

Gość migotka224
masz racje, ale moze to ja przesadzam? bo nie mam zadnych objawow, poszlam tylko na kontrole pierwszy raz, moze rzeczywiscie nie widzial wskazan do usg, zmieniac to bym musiala wybrac jakiegos pierwszego lepszego, bo inne znajome sie nie lecza tu w okolicy, a do tego poszlam z polecenia

Gość miamiiiiaaaa
Pjrzewam, ze sobie niedlugo zwyczajnie kupie to usg i po klopocie. :P