Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edsedfewfew

pyt o prace, umowe i zarobki. O co w tym chodzi, kto sie zna??

Polecane posty

Gość edsedfewfew

powiedzcie jak sie znacie jak to jest. Pracuje od polowy marca w sklepie, razem z dwoma innymi dziewczynami. Wczesniej dziewczyny byly na umowe zlecenie i mialy liczone 7zl od godziny, tak wiec ile przepracowaly tyle mialy. Tak samo ja dostane wyplate na tej samej zasadzie. Ale teraz od kwietnia dostalam umowe o prace, w umowie jest napisana podstawa wynagrodzenia, a my nadal w grafiku mamy liczone godziny pracy. Tak wiec jaka wyplata mnie obowiazuje??Czxy mimo ze w umowie jest napisane jakie wynagrodzenie to czy bede miala liczone od godziny??? Bo tak jak jest w umowie to wychodzi wiecej wyplaty niz jakby liczyc godzinowo. Nie bolo wczoraj szefa nie mialam jak sie zapytac, a dzis mam wolne. Ktos sie orientuje w temacie???

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
szef cię wykorzystuje i oczywiście zapłaci mniej

Gość edsedfewfew
up jakie sa zasady co do wynagrodzen??

Gość edsedfewfew
nikt nic nie wie??

Gość lalkakoszmarka
nie wiesz co to jest podstawa wynagrodzenia? a ile masz w umowie napisane nie umiesz czytać?

dostaniesz tyle, ile masz w umowie o pracę napisane godziny są liczone, bo etat = 8 godzin i tyle trzeba wyrobić średnio dziennie x ilość dni pracy w miesiącu - po to sie robi ewidencję czasu pracy