Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pierogi z mi臋sem

pierogi z mi臋sem-farsz

Polecane posty

Go艣膰 pierogi z mi臋sem

powiedzcie mi z jakiego mi臋sa robicie farsz do pierog贸w, bo mi zawsze taki suchy wychodzi. i jak zobi膰 dobry farsz?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 margolka66
Farsz do pierog贸w z mi臋sa robi臋 z antrykotu wo艂owego.Gotuj臋 go do mi臋kko艣ci razem z warzywami( marchewka,pietruszka ,por, seler)+ kostka roso艂owa wo艂owa "Winiar" lu inna.Ostudzone mi臋so miel臋 w maszynce do mielenia ,na drobnym sitku.Na patelni sma偶臋 1 du偶膮 cebul臋 pokrojon膮 w drobn膮 kosteczk臋 ( na z艂oty kolor).Mieszam j膮 ze zmielonym mi臋sem, dodaj臋 1 - 2 jajka (zale偶nie od ilo艣ci mi臋sa) doprawiam sol膮 i pieprzem.Je艣li mi臋so wydaje Ci si臋 za suche dodaj臋 troszk臋 bulionu z gotowania mi臋sa.Na bazie tego bulionu robi臋 barszczyk czerwony - czysty - do popicia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pierogi z mi臋sem
dzi臋kuj臋 bardzo:-) jakby kto艣 jeszcze m贸g艂 podzieli膰 si臋 swoim sposobem to b臋d臋 wdzi臋czna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja farsz robie z udek z kurcza
ka gotowanych w rosole :) Do tego warzywa z roso艂u + cebulka podpieczona na ogniu i zmielona razem z reszta i wychodzi pyszny farsz do pierog贸w :) Nigdy mi suchy nie wyszed艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jedendwatrzy123
mielone mi臋so,na tarce przecieram du偶膮 cebul臋,jajko,majeranek,przyprawy wedle uznania i to wszystko,Mieszam, nadziewam pierogi,gotuj臋 w osolonej wodzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szannonka
Ja robi臋 tak jak margolka ale dodaje tez te marchewke i pietruszke z rosolu . Wtedy nie jest samo suche mi臋so.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 margolka66
Tak jak Szannonka , r贸wnie偶 dodaj臋 gotowane warzywa - ale zapomnia艂am o tym wspomnie膰 , chyba mam skleroz臋. Wiem ,偶e ludzie robi膮 te偶 farsz z p艂ucek,ja z uwagi na to , 偶e mam awersj臋 do podrob贸w nigdy ich ani nie jad艂am ani tym bardziej sama nie robi艂am.By膰 mo偶e s膮 dobre!!!!

Udost臋pnij ten post