Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 I CO JA MAM ZROBIC

SCHIZOFRENIA - GENETYKA?

Polecane posty

Go艣膰 I CO JA MAM ZROBIC

MATKA MOJEGO CH艁OPAKA CIERPI NA SCHIZOFRENIE JAK WIELKIE JEST PRAWDOPODOBIE艃STWO ZE NASZE DZIECI R脫WNIE呕 POPADN膭 W T膭 CHOROB臉?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 schizofrenia_ryzyko
Ryzyko zachorowania na schizofreni臋 w przypadku, gdy jeden z rodzic贸w jest chory, wynosi oko艂o 10%.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 schizofrenia_ryzyko
Ryzyko zachorowania na schizofreni臋 w przypadku, gdy jeden z rodzic贸w jest chory, wynosi oko艂o 10%

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I CO JA MAM ZROBIC
DZIEKI BARDZO MNIE POCIESZY艁E艢 (A艢) S膭DZI艁AM 呕EJEST TO OK 90%

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I CO JA MAM ZROBIC
A CZY NIE JES WI臉KSZE PRAWDOPODOBIE艃STWO ZACHOROWANIA JE艢LI JEDEN Z DZIADK脫W JEST CHORY CZY TO NIE PRZENOSI SI臉 CO DRUGIE POKOLENIE?

Udost臋pnij ten post

jest bardzo niewiele chorob ktore dziedziczymy genetycznie wiec sie niezamartwiaj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 schizofrenia_ryzyko
Ryzyko zachorowania dla wnuk贸w osoby chorej to ok. 3-4%, ale to nie "sumuje" si臋 z ryzykiem, kiedy jedno z rodzic贸w jest chore. Kiedy oboje rodzice s膮 dotkni臋ci schizofreni膮, prawdopodobie艅stwo wyst膮pienia schizofrenii u dzieci wynosi wg r贸偶nych badaczy od 31% do 68%. Na pojawienie si臋 schizofrenii du偶y wp艂yw ma 艣rodowisko, w kt贸rym tw贸j ch艂opak si臋 obraca. To, czy jest podatny na stres.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A JA KUP
ON CHYBA MA Z TYM WI臉KSZY PROBLEM NIZ JA... MAM WRA呕ENIE 呕E PR脫BUJE JEDNAK ODCI膭膯 SI臉 OD 艢WIATA 呕EBY NIKOGO NIE OBCI膭呕A膯 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 schizofrenia_ryzyko
No wiesz - ryzyko to w og贸lnej populacji wynosi ok. 1%, wi臋c Tw贸j ch艂opak mo偶e mie膰 oko艂o 10- krotnie wi臋ksz膮 szans臋 na zachorowanie ni偶 np. ty. Ale 10 procent to nie jest wcale a偶 tak du偶o. Mo偶e przyda艂aby mu si臋 wizyta u psychologa, aby oswoi膰 troch臋 ten l臋k?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A JA KUP
PEWNIE MASZ RACJ臉 JEDNAK OD NAJM艁ODSZYCH LAT OBSERWOWA艁 MAM臉 W NIE NAJLEPSZYM STANIE PSYCHICZNYM A CHYBA CI臉呕KO PATRZEC NA TO OBOJ臉TNIE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 schizofrenia_ryzyko
Dlatego w艂a艣nie psycholog b臋dzie najlepszym rozwi膮zaniem.

Udost臋pnij ten post