Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komdia

wszystko o siłowni

Polecane posty

Gość komdia

na pewno są tu dziewczyny które chodzą na siłownię. Powiedzcie mi jak to wszystko wygląda, bo ja nigdy nie byłam a bym chciała zacząć. Czy bierzecie strój na przebranie? Czy to jest jak na wf w szkole, że jest szatnia i wszystkie babki sie tam przebierają? Skąd mam wiedzieć co i na czym ćwiczyć? Czy musze miec buty na przebranie? Jak często chodzić i jak długo ćwiczyć? A wy długo już chodzicie, widzicie efekty? Dzieki!

Gość komdia
up up

Gość komdia
nikt nie chodzi????????

Gość tam gdzie ja chodziłam
była wspólna szatnia - i chyba raczej wszędzie tak jest. Oczywiście że trzeba mieć strój na przebranie, buty też. Co do ilości i jakości ćwiczeń - to najlepiej porozmawiać z trenerem, który tam jest. Jak nie wiedziałam, jak obsłużyć daną "maszynę" - to też pytałam :-)

Gość moja droga ..
Pewnie nie wiesz, bo i skąd, że "siłownia:" to ćwiczenia o charakterze statycznym, i jeśli się nie zna pewnych rzeczy(odruchowe zatrzymywanie oddechu), to są szkodliwe, gdyż przyczyniają się do nadciśnienia tętniczego krwi. Dlatego też z dyscypliny sportowej pn. "ciężary" wycofano "wyciskanie", gdyż zauważono u tych sportowców chorobliwe nadciśnienie tętnicze krwi. Najzdrowszą formą ćwiczeń są ćwiczenia aerobowe o charakterze dynamicznym np. bieg, rower, narty, pływanie etc. Szczegóły znajdziesz w t. "Obciążenia statyczne i dynamiczne" na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl Poza tym sport to nie wszystko, ważniejsze jest życie w zdrowiu, i tu masz odpowiednie wiadomości pod nw. linkami: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, ładną sylwetkę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related

Gość były chodzący na
siłownię: jeśli chcesz być babochłopem, czyli bez cycek z żylastymi nogami i kłóć chłopa w łóżku, to zapierdaalaj na siłownię i to biegusiem. Prawdziwa kobieta powinna być lekko korpulenntna, zresztą minął już czas na suche modelki, jest wręcz zakaz odchudzania. Obcując z siłowszczykami na siłowni zapewne sięgnęłabyś po sterydy i wtedy miałabyś życie przechlapane.

Gość faktyyyyy
sterydy stosowane przez siłowszczyków przyczyniają się do zaniku jąder i bezpłodności, a w przypadku siłowszczyczek do zaniku miesiączki i też bezpłodności!!! Na chuj Ci ładna wyrzeźbiona sylwetka jak będziesz sama, bezdzietna jak kołek w płocie, bo żadem normalny facet Cię nie "ruszy", chyba, że na jedną noc.

Gość eeehee??
były chodzący na, ciebie popierdoliło od sterydów chyba :o

Gość do autorki tematuuuu
Strój i buty oczywiście że musisz mieć na przebranie. Do tego wiele siłowni wymaga aby nosić też swój ręcznik i rozkładać go na maszynach. Idź na taką siłownię na której sprzęt jest dostosowany do potrzeb kobiet - wiele nastawionych jest jednak na Panów, no i żeby koniecznie był na siłowni trener - on ułoży plan, do tego pokaże jak się ćwiczy na poszczególnych sprzętach, a do tego pokaże prawidłową technikę. Po ćwicząc mając niewłaściwą postawę można sobie zaszkodzić i np nadwyrężyć kręgosłup. A do faceta od babochłopów - jak nie wiesz jak wygląda prawidłowy trening na siłowni dla kobiet to się nie odzywaj. Właściwy trening, z częścią aerobową, właściwymi ćwiczeniami siłowymi - w tym z dobrą liczbą powtórzeń i odpowiednim ciężarem nie rozbudowuje kobiecej sylwetki. Ale wzmacnia mięsnie, wyszczupla je i umożliwia przyjąć kobiecie bardzo kobiece kształty z krągłościami gdzie trzeba - szczupłe uda, podniesione pośladki i biust. Aby się rozbudować trzeba by było bardzo mocno ćwiczyć siłowo, do tego prowadzić odpowiednią dietę i jeszcze się wspomagać suplementami. Więc idź się doucz, zamiast polecać to pseudo vademecum....

Gość Do przedmówczyni
Pewnie jesteś już babo-chłopem i "powiedziałaś co wiedziałaś". Ja tam wolę ćwiczenia aerobowe i to na świeżym powietrzu, a nie w zaparowanej od potu i "lekko woniającej" sali. Polecam jazdę na góralu na "ostrym trybie" po leśnych ścieżkach i to z partnerem.🌼

Gość eeehee??
a od kiedy to siłka rower wyklucza? i od kiedy to się robi babochłopem od odrobiny mięśni? to jest normalny zdrowy wygląd, idioto. pewnie sam jesteś wymoczkiem co jedyne co podnosi to butelka piwa.

Gość dla eeehee??
cyt. babochłopa & eeehee?? : .....idioto. pewnie sam jesteś wymoczkiem co jedyne co podnosi to butelka piwa. ###################################################### Trafiła kosa na kamień buuuaaahhha!!!!!, . Nie będę się zniżać do twojego poziomu by Ci dopiec i użyć podobnego języka , bo nie pijam piwa i nie jestem chłopem, poniała, a polecać to mogę samego diabła i nic ci do tego, zresztą z tych polecanych rzeczy i tak za wiele nie rozumiesz, dlatego nadrabiasz , za przeproszeniem, chamstwem. Bez odbioru.🖐️

Gość dla eeehee??
cyt.: babochłopa & eeehee??:... idioto. pewnie sam jesteś wymoczkiem co jedyne co podnosi to butelka piwa. ############################################## muszę cię rozczarować, nie pijam piwa, zatem nie podnoszę butelki i nie jestem mężczyzną/idiotą tylko kobietą, i nie będę się zniżać do twojego, za przeproszeniem, chamskiego poziomu, by ci dopiec. Polecać mogę nawet diabła, a tobie nic do tego, bo pewnie i tak wiele rzeczy nie zrozumiesz, gdyż szare komórki przez te ćwiczenia siłowe uciekły ci z mózgu do pośladków, buuuaaahhha🖐️