Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikos_7

Ziemia Egipska - używał ktoś?

Polecane posty

Gość ikos_7

Bo mam jedno pytanie :)

Gość ikos_7
Chodzi o to, że jakiś czas temu skonczyło mi się moje opakowanie ziemii, które kupiłam jakiś rok temu. Teraz chciałabym zakupić kolejne, ale pojawił się problem- na stronach do wyboru są dwa odcienie- śródziemnomorski i naturalny. Nie mam pojęcia jaki ja miałam odcień, pamiętam tylko, że gdy kupowałam tę ziemię to nie było żadnego wyboru.

Gość ikos_7
podnoszę!

Gość Ziemia Egipska BIKOR
Nie daj się nabrać na tanie podróbki na allegro. Zobacz sobie tylko skład prawdziwej Ziemi Egipskiej BIKOR, jest o niebo lepszy od reszty dostępnych na aukcjach internetowych. Można powiedzieć że takiego składu nie ma żaden inny puder! Ziemia Egipska BIKOR (Egyptische Erde) jest kosmetykiem dostosowanym do każdego rodzaju cery. Należy do nielicznej grupy kosmetyków upiększających i pielęgnujących, za względu na swój imponujący skład. Egyptische Erde BIKOR zawiera hydrolizat kwasu hialuronowego, jeden z najlepszych środków nawilżających. Substancja higroskopijna - przyciąga i zatrzymuje wodę w naskórku. Ogranicza TEWL (transepidermalną utratę wody z naskórka) oraz tworzy na powierzchni skóry delikatny film, który zabezpiecza skórę. Kosmetyk w swoim składzie posiada również ester witaminy E, charakteryzujący się działaniem antyoksydacyjnym, neutralizującym wolne rodniki, które odpowiedzialne są za starzenie się skóry. Przeciwdziała uszkadzaniu komórek i powstawaniu stanów zapalnych. Dodatkowo, posiada właściwości zmiękczające i poprawiające koloryt skóry. Masło Shea, otrzymywane z miąższu owoców afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka), zmiękcza skórę, ma działanie kojące oraz przeciwzmarszczkowe. Stanowi naturalną ochronę przeciwko promieniowaniu UVB. Posiada silne właściwości kondycjonujące i nawilżające. Egyptische Erde zawiera również palmitynian retinylu, trwalszą formę witaminy A. Charakteryzującą się znacznym działaniem emoliencyjnym - zmiękczającym skórę. Stymulujące działanie polega na zmniejszeniu zmian związanych z procesem starzenia się skóry. W bogatym składzie kosmetyku znajduje się także olej arachidowy, posiadający właściwości zmiękczające oraz emoliencyjne. Doskonale kondycjonuje skórę zapobiegajc jej podrażnieniom. Olej z nasion jojoby, jest wysoce biozgodny ze skórą i zapewnia niezwykłe właściwości pielęgnacyjne. Dodatkowo odżywia, zmiękcza i nawilża skórę, może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej oraz jest bardzo pomocny w leczeniu podrażnień skóry. Więcej na: www.egyptische-erde.pl albo www.bikor.pl