Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkjhhhjkkj

matura!!

Polecane posty

Gość kkjhhhjkkj

mam pytanie odnosnie bibliografii otoz musze ja oddac juz gotowa w tym tyg. Konkretnie chodzi mi o ta druga czesc z opracowaniami. Kiedys wczesniej oddawalismy taka wstepna ale do mitu o dedalu i ikarze mialam podana strone internetowa i moja polonistka napisala mi tam ze to tylko streszczenie i nie powinno tam byc. Bylam w dwoch bibliotekach (jedyne w moim miescie) i szukalam, nawet pani z biblioteki byla tak mila i mi pomogla ale nic nie znalazlysmy akurat do takiego mitu:( nie wiem co mam tam napisac...mam taka ksiazke w domu pt. "Repetytorium z jezyka polskiego" tyle ze z grega;/ i wlasnie nie wiem czy nie napisac tego, juz nie wiem czego mam szukac i gdzie a czasu malo. Poza tym mam wszystko

Gość ehhhhhe
ucz sie ucz bo jestes przyszłością tego kraju

Gość Chooy!
Słownik terminów literackich / motywów literackich Leksykon postaci literackich. Encyklopedie szkolne. W takich słownik wszystko być powinno. Może potrzebujesz większej biblioteki? W mojej jest dział "Kącik maturzysty" i znajdziesz tam wszystko.

Gość kkjhhhjkkj
tylko ze to co podalas tam jest tylul "Mitologia" takze tam chyba nie ma opracowan tylko poprostu teks mitu

To nie pisz nic. Chyba interpretację mitu sama umiesz powiedzieć, co? Nikt nie pisze wszystkiego z czego korzysta. Chociażby dlatego, że pewne rzeczy się wie tak naprawdę a ta bibliografia to pic na wodę

Gość kkjhhhjkkj
wiesz co nie mam z tym problemu bo to prosty mit ale nasza polonistka wymaga od nas chociaz tego 1 opracowania do kazdego utworu;/

Gość kkjhhhjkkj
prace mam napisana juz dawno a tak naprawde nie przeczytalam jeszcze nawet tych opracowan co mam w bibliografii takze wiem ze to tylko pic na wode ale cos slyszalam ze z grega nie bardzo;/

Poszperaj jeszcze w necie, niektórzy wykładowcy publikują swoje materiały w necie, albo stronki typu chomikuj.pl Może gdzieś w necie są dostępne książki te np(nie wiem czy to by tam było, podejrzewam tylko) Mieczysław Jastrun "Mit śródziemnomorski", Ryszard Przybylski "To jest klasycyzm", Zygmunt Kubiak "Mitologia Greków i Rzymian" Może kopalińskiego słownik mitów i tradycji kultury Albo chociaż jakieś prace tych autorów, ale nie mam zielonego pojęcia co dokładnie w nich jest

Gość kkjhhhjkkj
Sluchajcie a moze byc cos z takiej gazetki tam wlasnie jest o dedalu i ikarze tylko tak bardziej na podstawie innych utworow o tym np wiersz ernesta brylla "wciaz o ikarach glosza". Tylko ze jak podam cos takiego do bibliografii to bedzie mnie obowiazywala tez znajomosc tych wierszy dodatkowych ze tak powiem?;/ Oni to az tak dokladnie sprawdzaja co jest na danej stronie tej gazetki co napisze w bibliografii? (bo tam musze podac strone)

Gość kkjhhhjkkj
odpiszcie prosze na ta ostatnia dzisiejsza wiadomosc

Gość kkjhhhjkkj
Tom gazetke mama mi przyniosła z Tesco, nadaje sie?? Jest tam coś o ikrze to chyba kawior?? Wystarczy podać stronę w byblografji i jusz??

Gość kkjhhhjkkj
jem kupe 😭

Gość kkjhhhjkkj
bez przesady;/ te dwa ostatnie to oczywiscie podszywy:/

Nie wiem. Zależy od polonisty, jak temat ciekawy(niebanalny i rzadko spotykamy) i egzaminator nie czytał większości książek z Twojej bibliografii lub średnio się zna akurat na tym, to z jedną pozycje przeczyta pewnie. Ale jak ciężko dotrzeć do tej gazetki to jej nie ruszy raczej:) Musisz znać wszystko co umieścisz w bibliografii w takim zakresie jakim to wpiszesz. Ale odwołań do innych dzieł jeśli takowe masz w literaturze przedmiotu nie musisz chyba uwzględniać

Gość kkjhhhjkkj
tej gazetki jednak nie moge umiescic w bibliografii bo to chyba jakis dodatek do czegos i nie ma nawet nazwiska autora;/ a mysllisz ze moge dac z tej strony ? http://www.edupedia.pl/words/index/show/494887_slownik_historii_powszechnej-_dedal.html Tu jest strasznie krotko ale nie jest to typowa strona ze sciagami. Nie wiem juz co mam pisac, na jutro musze oddac

Gość kkjhhhjkkj
no ale nie mam nic takiego w domu a jutro o 7 rano musze oddac gotowa bibliografie:( mozesz mi pomoc w jakis sposob?:(

Gość kkjhhhjkkj
masz moze w domu cos na ten temat?:(

Gość kkjhhhjkkj
wlasnie sciaglam slownik mitow i tradycji kultury. Wszystkie dane potrzbene do bibligrafii chyba bym miala ale jak z numerami stron? mam napisac te co w wordzie mam?:P tak dokladnie to sprawdza? Tam jest np haslo dedal i to wszystko;/ starczy tak?

Gość kkjhhhjkkj
wiem w jaki sposob pisac tylko czy moze tak byc ze samo haslo? no i czy ten nr strony moze taki byc?;/ bo jak sprawdza to moze sie nie zgadzac;/ ja wpisalam nr stron z worda;/