Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciwekawa iksinska

piwo w trakcie ciazy

Polecane posty

Gość ciwekawa iksinska

jestem w 10 tygodniu odkad sie staralismy o dziecko tzn. od stycznia nie tknelam alkoholu i tak jest do dzis dnia, ale okropnie za mna chodzi zeby napic sie choc lyczka redsa, ale wiem ze nie moge, czy wy tez macie takie zachcianki ktorych nie da rady spelnic?

Gość Magiczne słówka
ja wytrzymałam całą ciążę + 3 miesiące. Teraz wieczorem mogę sobie pozwolić na piwko :D oczywiście jak już nakarmię smyka ;)

Gość ciwekawa iksinska
oj nigdy nie bylam piwszem i ogolnie nie przepadalam za alkoholoem a teraz to jest tragedia okropnie mi sie chce zrobic lyka piwa, ale poprostu sie boje ze jak potem z dzieckime bedzie cos nie tak to bede sobie to wyrzucac. to moja pierwsza ciaza

Gość ciwekawa iksinska
tylko ja mam takie zachciewajki?

Gość mememe
ale nie przesadzaj że łyka piwa się boisz napić :D ja będąc w ciąży miałam anemię i lekaż powiedział że moge sobie pozwolić codziennie na lampkę czerwonego winka :) poważnie! oczywiście nie piłam codziennie ale 2-3 x w tyg. po pół lampki na lepszą krew, ale to twoja ciąża i twoja decyzja.

Gość ciwekawa iksinska
napialabym sie naprawde z wieeelka checia, ale moj maz duzo bardziej przesadza ode mnie odkad sie staralismy, chcialam sie napiac pepsi i wiecei co, masakra uslyszxalam "ale tobie nie wolno, bo to zaszkodzi dzeicku" myslalam ze wyjde z siebie i stane obok i tak ze wszystkim co niezdrowe

Gość mamili
ale bez paniki... ja kupowałam sobie lecha free, bo tak mnie ciągnęło do piwa. Całą ciążę, co prawda niezbyt często.

Gość ciwekawa iksinska
wszyscy tak mowia ale ja mam obawy. mowia ze jak ciagnie do piwa to na chlopaka;-)

a ja raz na jakiś czas wypijałam tak z pół redsa :) też miałam na piwko ochotę :) a mała zdrowiutka

Gość mamili
nie - e :) ja mam piękną córkę :))

A nie mozesz sobie kupic bezalkoholowego i dodac soczku?Bedzie jak reds :)

Gość ciwekawa iksinska
musze cos pokombinowac, bo ten reds chodzi za mna od 3 miesiecy o matko, al zaraz sie napije pepsi maz sie zlitowal nade mna;-)

Gość ciwekawa iksinska
wypilam szkalnke pepsi ,ale to nie to czego mi sie chce. kurcze noo

Gość no a nie mozesz
jakiegos bezalk.piwa sie napic? a z drugiej strony-kup sobie redsa,postaw na stole,popatrz na niego i na pewno ci sie odechce:) ja ta mialam ze wszystkim w ciazy na co mialam ogromna ochote

Gość mama23_wr23
ja wypilam w ciazy chyba z 5 piw oczywiscie nie naraz i nie w I trymestrze... chlopak zdrowy jak trzeba! Nawet lekarz mi na nerki zalecil pol piwa!

Gość ciwekawa iksinska
w sumie to moze i masz racje, wymyslam co rusz akies inne obiady a gdy juz je zrobie to nie mam ochoty ich jesc, moze z piwem byloby to samo;-) gorzej jak zrobie lyka piwa, a bede chciala wiecej;-) napilam sie gazowanego i mnie wypchalo. Ide sie wykapac i ide spac bo jutro ciezki dzien przede mna w pracy.FDziekuje za rady moze kupie sobie karmi;-) Milego wieczorku kobietki

Gość ja wypilam
moze z 10 lykow piwa-nie na raz,do tego w sylwestra pol lampki szampana.chcialam cala,ale po pol czulam jak mi sie w nogach goraco robilo-chyba z wrazenia.

Gość ciwekawa iksinska
do ja wypilam hihi z wrazenia powiadasz;-) Zawsze zanim zaszlam w ciaze twierdzilam ze ja w zyciu nie bede pila w ciazy, patrzac na moja bratowa ktora wina sobie nie zalowala, fakt urodzila zdrowa corke, ale czy wszystko z nia w porzadku to sie okaże gdy dziecko pojdzie do szkoly, czy bedzie mialo trudnosci z uczeniem sie, z koncetracja ale ona sie ze mnie smieje ze przesadzam i nie zaszkodziloby jakbym sie napila od czasu do czasu

Gość Wanilla Bordo
Gratuluję :) Alkohol w ciąży ... suuuuper. Pepsi i inne gazowane sztuczne badziewia też są super. Kobiety!!! Wiecznie w ciąży nie będziecie - nie wierzę, ze nie da się wytrzymać.... Ale to Wasze dzieci- róbcie co chcecie... tylko nie wierzę, że tak głupio można się usprawiedliwiać. Lekarze zalecający alkohol też bardzo świetnymi specjalistami muszą być....

jak od 3 miesiecy cie tak ciagnie to kup tego 1 reedsa i te pół spokojnie mozesz wypic byleby to nie stało sie nawykiem ale te pół piwa raz na 3 miesiace nie zaszkodza a skoro az tak cie ciagnie to moze organizm czegos z tego piwa potrzebuje ja w ciazy słuchałam organizmu jadłam i piłam co mi podpowiadał i dzieci zdrowe a przy córce standartem było ciacho tortowe nasaczane rumem

moja kolezanka w bardzo zaawansowanej ciazy miala okropna ochote na piwo, pojechala do sklepu i kupila bezalkoholowe, ale ze jej sie bardzo chcialo to zaczela je pic juz po wyjsciu ze sklepu, w drodze do samochodu - no i ludzie sie na nia patrzyli z oburzeniem :D:D:D

ja nie znoszę piwa, ale całą ciąże marzył mi się Paulaner, nawet mówiłam że zaraz po porodzie się napije...urodziłąm i przeszło, za to wrócił mój smak na białe wino i dzięku Bogu już nie karmię i korzystam wieczorami z tej ambrozji :) (no teraz znowu nie korzystam bo jestem na Dukanie, ale jakaś małą dyspenza raz na miesiąć...)

Gość fffffffffff
4 x pilam po pol szkanki piwa bezalkocholowego, moje dziecko ma obecnie 3 miesiace i jest zdrowiutkie:)

Gość cfrtfvbgynmj
żeby alkochol był wazniejszy niz dziecko.. :O obejdziesz sie autorko bez tego!! wybieraj zdrowie dziecka albo piwsko.. :O tylko potem nie płacz,ze cos jest nie tak.. Twojemu dziecku bije już serce!!

Gość zanim wypijesz, przeczytaj...
www.lepszystart.com.pl

Gość lisiskaaaa
żebyście wiedziały ile wina piją francuzki w ciąży to głowa boli.. ja czasem piłam po troszkę piwa, wina nawet lekarz powiedział, że jak mam zwariować to lepiej się napić oczywiście nie dużo i niezbyt często, a najczęściej piłam karmi rózne smaki

spróbuj sie napić Karmi, jest bezalkoholowe i jesli zamierzasz karmić piersią , to mi pomagało bardzo na laktacje (lekarka mi poleciła) a jest pyszne , ja uwielbiam i w niczym nie zagrozi dzieciątku :)

Gość Panikara jakich mało
Ja ze dwa razy wypiłam lecha free i do końca ciąży pewnie jeszcze kiedyś wypiję, miałam ochotę to się napiłam Nie jest to normalne piwo, szklanka wina których bym nie ruszyła więc naprawde nie czuję zebym robiła krzywdę dziecku Redds czy jak to się pisze ma bodajze 4,5 procent alkoholu, to wcale nie jest mało, tylko procent mniej od tyskiego czy innych więc reddsa bym nie tknęła (choć bez przesady - łyczek nie zaszkodzi) ale małego lecha bezalkoholowego od czasu do czasu owszem

Gość zanim wypijesz, przeczytaj...
Fakty i mity związane z nadużywaniem alkoholu w ciąży Fakty i mity związane z nadużywaniem alkoholu w ciąży Czy szkodliwe jest wyłącznie picie dużych ilości alkoholu w czasie ciąży? Negatywny wpływ na dziecko może mieć już jednorazowa, niewielka ilość wypitego alkoholu. Czy alkohol wypity przez matkę dostaje się do organizmu dziecka? Cząsteczki alkoholu przenikają przez łożysko, wpływając negatywnie na płód. Pół godziny po wypiciu alkoholu przez matkę jego stężenie we krwi dziecka jest takie samo jak we krwi matki. Co może spowodować picie dużych ilości alkoholu w czasie ciąży? poronienie lub przedwczesny poród, niską wagę urodzeniową dziecka, uszkodzenia mózgu (w każdym trymestrze ciąży), zespół ADHD, opóźnienie wzrostu, wady serca, wady nerek, problemy z widzeniem i ze słyszeniem, wystąpienie alkoholowego zespołu płodowego (FAS) Czy wypicie lampki wina wpływa korzystnie na samopoczucie przyszłych matek? Wyniki badania przeprowadzonego w tym samym roku przez Ipsos dla Fundacji Rodzić po ludzku, pokazały, że 31 proc. Polaków zetknęło się z opinią, że czerwone wino może dobroczynnie wpływać na samopoczucie przyszłych matek. W 16 proc. ankietowani usłyszeli te opinie od lekarza. Nic bardziej błędnego, ponieważ nawet niewielka ilość alkoholu działa toksycznie na rozwijający się płód. Czy picie alkoholu podczas ciąży może doprowadzić do uszkodzeń mózgu dziecka? Alkohol przyjmowany w czasie ciąży może spowodować skurcz naczyń pępowinowych, zaburzając przepływ składników odżywczych i tlenu do płodu, zwiększając ryzyko jego niedotlenienia i niedożywienia. Dzieci matek pijących alkohol w czasie ciąży częściej rodzą się przedwcześnie, z wadami rozwojowymi (głównie wadami twarzoczaszki i serca), a u noworodków obserwuje się objawy abstynencji alkoholowej. Czy alkohol wypity przez matke przedostający się do płodu ma mniejsze stężenie? Alkohol wypijany przez matkę przenika do płodu w takim samym stężeniu, jakie występuje we krwi matki. Jednak ze względu na to, że dziecko ma słabo jeszcze wykształcone enzymy eliminujące alkohol z krwi, skutki jego obecności są przez nie odczuwane dwa razy dłużej niż przez matkę Czy picie alkoholu przez ciężarną kobietę może obniżyć płodność jej przyszłego syna? Na podstawie badań przeprowadzonych przez University of Aarhus w Danii, stwierdzono, że synowie kobiet, które piły 4,5 lub więcej jednostek alkoholu tygodniowo (jednostka wynosi 12 gramów czystego alkoholu, czyli np. puszka piwa) jako młodzi mężczyźni wytwarzali spermę gorszej jakości. Czy picie alkoholu podczas laktacji może zaszkodzić dziecku? Medycyna nie uważa tego za dobry pomysł. Nawet piwo bezalkoholowe, jest gazowane i ma 0.4% lub 0.5% alkoholu - może ono wywołać u dziecka kolki. Kiedy picie alkoholu w czasie ciąży może najbardziej zaszkodzić dziecku? Największe niebezpieczeństwo czyha na dziecko w pierwszych trzech miesiącach ciąży, kiedy formują się jego narządy. W tym czasie wszelkie szkodliwe czynniki zewnętrzne - chemiczne, bakteryjne, promieniotwórcze - mogą dziecku zaszkodzić najbardziej.. Czy picie alkoholu w czasie ciąży wpływa na poziom inteligencji dziecka? Picie alkoholu w czasie ciąży obniża inteligencję dziecka. Naukowcy z Uniwersyteu w Pittsburgu donoszą, że picie nawet niewielkich ilości alkoholu przez kobiety w ciąży może mieć niszczący wpływ na rozwój poznawczy ich dzieci.