Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna ta twoja

Pigułki ratunku!

Polecane posty

Gość dziwna ta twoja

Zaczęłam antykoncepcję hormonalną, i mam pytanie pigułki brałam skrupulatnie 1 raz spóźniłam się 30 min ale to chyba nie wiele, przy 20 tabletce dopiero poszliśmy na całość, jest prawdopodobieństwo NIECHCIANEJ ciąży?

Gość dziwna ta twoja
pomocy!!!

Gość dziwna ta twoja
nie można tu na nikogo liczyć? :( :( :(

na bank jesteś w ciąży!!!!!!!!!!! kobito 30 minut spóznienia to koniec świata,zaszłaś na 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!! możesz już zacząć kupować ubranki i pieluchy:P

Gość kaśka.aaa
oczywiśćie że 30 minut nie ma tu nic do rzeczy ale mi ginekolog powiedział że jestem zabezpieczona dopiero od drugiego opakowania !!

Gość chinota
jest seks, to są i dzieci, co zrobić

to se zmień lekarza,bo widocznie ten który ci to powiedział jest tak samo inteligentny jak ty

a poza tym skoro ci tak powiedział to trzeba było się posłuchać i się nie ruchać to byś nie miała takich idiotycznych problemów

kaśka.aaa jakie to tabletki jeśli jednofazowe, dwuskładnikowe np. Yasminelle, Regulon, Novynette, Yaz itp to jesteś zabezpieczona od pierwszej wchłoniętej tabletki jeśli była wzięta w pierwszym dniu krwawienia.

Gość karafka wina
pigułki to zło

Gość a niechciane dzieci to
dobro:)

Gość lukierkowa pomocy szuka
Mam pytanie, które mnie bardzo nurtuje. Od 3 dni biorę tabletki antykoncepcyjne ***. Pierwszą tabletkę zażyłam w pierwszym dniu miesiączki. Od kiedy jestem w pełni zabezpieczona? I od kiedy mogę zacząć pełne, bezpieczne współżycie? Czy mam odczekać tydzień, czy zaczekać do zakończenia pierwszego opakowania? A może tabletki działają od pierwszej zażytej? Na ulotce nie odnalazłam informacji dotyczącej czasu, w jakim tabletki zaczynają działać.

Jeśli wzięłaś tak jak piszesz pierwszą tabletkę w pierwszym dniu krwawienia to już od tego dnia jesteś zabezpieczona.

czy ktos czyta ulotki dolaczone do lekow? Przegladajac topiki o pigulach anty odnosze wrazenie, ze wiekszosc wyrzuca je od razu po rozpakowaniu blistra :-D A proszac ginekologa o recepte wzrok wbija w podloge nie ma odwagi o nic zapytac..?

Nie zauważyłam. :classic_cool: Ale tak sobie myślę, że to też jest wina lekarzy. Kiedyś zapytałam ginekologa o coś. Lekarz odpowiedział lekko się obruszając i odpowiedział tonem takim jakbym pytała o coś oczywistego. :)

moze to kwestia wieku? Mlodzi ludzie przyzwyczaili sie, ze gdy np.natrafiaja na nieznane im okreslenie, nie siegaja do slownika, a po...internet i google. Jak czegos nie ma w necie, to znaczy, ze nie istnieje :D niestety, powyzsze dzialania prowadza do ograniczenia zdolnosci samodzielnego rozwiazywania problemow...

pigulki to dla lekarzy norma. Zapewne przyjmuja, ze skoro dziewczyna o nie prosi, to cos o nich jednak wie... Co i tak nie powinno zwalniac ich od chocby podstawowych informacji, masz racje. Mojego ginekologa nie zamienie na zadnego innego;) jest chyba z Lesnej Gory :-D kompetentny,kulturalny,delikatny

To było dawno i do tamtego już nie chodzę ;) Swoją drogą to był lekarz w przychodni studenckiej, więc wiadomo, że raczej młode dziewczyny przychodziły i powinien być wyrozumiały. ;) Ja się jakoś szczególnie nie przejęłam, ważne, że dostałam odpowiedź na moje pytanie. Ale jak dziewczyna jest wrażliwa to już nigdy więcej o nic nie zapyta. ;)

Gość większość lekarzy
to rutyniarze, więc się nie dziwcie że dziewczyny pytają na forum, poza tym po to ona nie jest, szkoda tylko że nie zawsze można liczyć na konstruktywne odpowiedzi :(