Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfheufheufheu

nie kumam o co chodzi z tymi lokatami a chcialabym odlozyc troche pieniedzy-dora

Polecane posty

Gość jfheufheufheu

doradzcie bo aktualnie mam ekonto w mbanku i tam mam okolo 1500 zl odlozone wszedzie czytam ze lokata to dobra inwestycja itp ale ja sie na tym nie znam:/ wiec nie wiem za bardzo o co z tym chodzi prosze wyjasnijcie prostym jezykiem mam 20 lat

Lokata, to jest coś takiego że dajesz pieniądze bankowi, na określony czas i na określone oprocentowanie. Dajmy np. w ING 6% w skali roku. Czyli kwota 1500zł jeżeli będzie przez calusieńki rok na lokacie, nie będziesz jej ruszała to kwota wzrośnie o 6 procent czyli: 90zł = 1590zł w ciągu roku. Masz póki co małe oszczędności to i mały zarobek będzie, ale spróbować warto :)

To inflacja jest większa:P.Porównaj sobie ile żarcie zdrożało:O.Kartofle są gdzieś 7 razy droższe niż 1995 roku.Reszta towarów które są wprowadzane na rynek sie nie liczy bo to już manipulacjka danymi o inflacji.

Lokata na 3 miesiące to dobra opcja, bo tak jakby zamrażasz pieniądze na 3 miesiące, a po ich upływie dostajesz je z powrotem powiększone o procent jaki był w umowie.

Generalnie na lokatę tylko wpłacasz pieniądze, a po np. 3 miesiącach bank ci je przelewa na konto z powrotem wraz z odsetkami. Lokata na 3 miesiące to rozsądny wybór.