Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1989MAN

JESTEŚMY MŁODZI A MOJA DZIEWCZYNA CHCE ŚLUBU I DZIECI

Polecane posty

Gość 1989MAN

Ja nie wiem, co zrobić... Przecież jesteśmy tacy młodzi... Ona ma 20 lat a coraz częściej mówi mi, że chciałaby mieć dziecko, a co za tym idzie wcześniej ślub

Gość 198999999999
Widzę, że jesteś w moim wieku :) Jednak powiem Ci, żebyś szczerze z nią porozmawiał i przedstaw swoje argumenty, obawy. Zresztą dziecko to trochę taka zawiłość w życiu no i trzeba wziąć pod uwagę koszty, odpowiedzialnosc, czas. Znam wiele osób, które właśnie w tym wieku decydują się na ślub i dzieci i jakoś sobie radzą, a czy są szczęśliwi? Nie wiem, ale Wam radzę dobrze się zastanowić i przemyśleć tak na spokojnie.

Gość a kto takie przedpotopowe
widocznie jest bez ambicji i jedyną jej rolą w życiu jest bycie żoną i matką. Bywają takie kobiety.

Gość 198999999999
Poza tym po Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie jesteś do końca pewny czy chcesz mieć dziecko. Lepiej teraz się dobrze się zastanowić niż później żałować jak będzie po fakcie...

Gość 1989MAN
Jest bardzo ambitna i pracowita. Ma dobrą pracę, studiuje zaocznie. Ale ma ogromny instynkt macierzyński. Kochamy się i nie chcę żeby ślub i dziecko nas poróżniło.

Gość 222222
macie kasę, pracę, mieszkanie? jeżeli nie to nie radzę się w to bawić...

Gość 198999999999
Rozumiem są takie kobiety, które bardzo chcą mieć dzieci. A dacie rade pogodzić Wasze studia, prace i jeszcze przygotowania do ślubu, a później wychowywanie dziecka?? Jeżeli bardzo się kochacie i oboje jesteście w miarę ustabilizowani to decyzja należy do Was. Zresztą ile jest ludzi tyle różnych opinii. Wy sami musicie zdecydować czy faktycznie teraz chcecie wziąć ślub i założyć rodzinę czy wolicie trochę jeszcze poczekć. Mimo wszystko życzę Wam szczęścia i przemyślanych decyzji :)

Gość a kto takie przedpotopowe
dziwaczne to jakieś ...Jest bardzo ambitna i pracowita. Ma dobrą pracę, studiuje zaocznie... I jeszcze dzieci na dokładkę? Tymi dziećmi to kiedy będzie się zajmować? Nie wystarczy tylko urodzić przecież, a one potem już się same sobą zajmą. Dziecinne to trochę

Gość taka prawda.......
widocznie roznicie sie w oczekiwaniach, ona chce sie juz "ustatkowac" a ty nie:o jak nikt nikogo nie przekona do swojego pogladu to albo ona zlapie cie na dziecko albo sie w koncu rozstaniecie...

Gość nie chcesz to nie rodź
"dziecko to trochę taka zawiłość w życiu" - padłam :D Tak, dziecko to zawiłość w życiu :D