Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NacpanaPowietrzem

Szkoły policealne FARMACJA!

Polecane posty

Witam was :) Jakie są kryteria i na jakiej podstawie są przyjmowane osoby do Szkół Policealnych na Technika Farmacji? Słyszałam, że zależy to od ocen na świadectwie ukończenia szkoły. Ale czy mam szanse dostać się tam mając np. średnią 3,5 - 3,8?

Ja się włąśnie wybieram. Zależy od ocen jakie masz na świadectwie z bio i chem. Jaka jest najlepsza szkoła tech,farm w Warszawie Waszym zdaniem? Podobno nie jest łatwo, mnóstwo nauki, i taki już dość zapchany rynek:P Jeśli chcesz iść na prywatne to bez niczego Cię przyjmą(no ukończone LO lub technikum), płacisz około 300-400 zł miesięcznie i się uczysz, lub nie. Egzamin państwowy jest trudny.. Podobno trzeba naprawde mnóstwo determinacji mieć w sobie.. ja postanowiłam spróbować. Z bio mam 4 z chemii 4

Myślałam również o technikach dentystycznych, lub higienie stomatologicznej CHOCIAŻ PRACA JEST:)

Ja raczej myślę o prywatnej szkole, jednak tam też pewnie uczyć się trzeba, nie ma rady:) a co z wynikami z matury? są potrzebne w tej szkole czy też nie? jak to wygląda? A może są tu jakieś osoby, które ukończyły tą szkołę i mogły by coś doradzić? Co sądzicie o tej szkole i o samym zawodzie technika farmacji?

Gość mam problem z wyborem
jem kupę :classic_cool:

Wyniki matury się zupełnie nie liczą, nie jest ona potrzebna. Zawód fajny - chociaż rynek zapchany już. Trzeba to lubić.. bez dobrej chemii ani rusz.. boję się czy podołam:P

Gość milkapilka
podbijam wątek, temat na nowo żywy. Mam ten sam problem, studiom powiedziałam „pa, pa, ponieważ zaszłam w ciążę i tak wyszło, nie poszłam studiować. Teraz dzidzia odchowana i muszę się wziąć za siebie, za swoją wiedzę, za naukę. Uczyłam się w liceum na profilu biologiczno-chemicznym, lubiłam te przedmioty, zatem nauka na kierunku technik farmacji będzie dla mnie przyjemnością Czy możecie, zatem polecić mi, na terenie łódzkim, jakaś szkołę?

Tak, ja znam dobra szkołę, zerknij sobie tu- http://www.alternatywa-lodz.pl/szkoy-policealne/farmaceutyczna.html. Alternatywa to dobra szkoła, ja chodziłam tu do LO. Jestem ogromnie wdzięczna i pod ogromnym wrażeniem ich wyrozumiałości ja również byłam w podobnej sytuacji, jak Ty, tylko, że ja mam dwójkę rozrabiaków. Dopiero w wieku 28 lat poszłam do liceum, przygotowali mnie porządnie do matury, dzięki nim mam pełne średnie wykształcenie

Hej milkapilka, no proszę, jak trafiłam Ja jestem po farmacji w Alternatywie i chętnie Ci o niej opowiem pokrótce: nauka w systemie stacjonarnym, 2 lata, cztery semestry, ale w dogodnych terminach dla wszystkich, czy studentów, czy osób pracujących, nauczyciele trochę „piłują, ale dzięki temu będziesz dobrze przygotowana do egzaminu zawodowego, jest bardzo wysoka zdawalność. Zajęcia prowadzą profesjonalni, bardzo życzliwi profesorowie, nauczyciele. Jest dużo ćwiczeń na zajęciach, sala dobrze wyposażona w sprzęt do wykonywania leków. Dobra info nic nie płacisz za materiały, legitymacje, indeksy, zaświadczenia, wszystko wydawane nieodpłatnie. Do tego poznałam wielu ciekawych ludzi, z którymi znajomości utrzymuję do dziś. Powinnaś na poważnie rozważyć naukę tu, ja szybko, po ok. 2 miesiącach, znalazłam pracę w aptece. Dyrektorka apteki wspomniała mi pewnego dnia, że lubi ludzi po Alternatywie, ponieważ są dobrze przygotowani do pracy.

Gość kluskako
Dzięki wielkie dziewczyny za radę, cieszę się, że moje pytanie zostało zauważone ;)Sprawidziłam ofertę szkoły, którą poleciłyście, poszperałam też trochę w necie i zauważyłam, że faktycznie dobrze się o niej ludzie wypowiadają, a więcJESTEM! W ubiegły weekend zaliczyłam pierwszy zjazd no i pierwsze wrażenia. Od razu poczułam przyjazną atmosferę, nauczyciele powitali nas bardzo miło, ale też konkretnie podeszli do przedstawienia planu na ten rok, zaczęłam już nawet robić notatki. Wyszłamzmotywowana do nauki jak nigdy w życiu, nie mogę się doczekać kolejnego zjazdu. Dzięki ;)

Gość kluskako
To ja Milkapilka- zapomniałam chwilowo hasła a chciałam Wam bardzo podziękowac ;*