Gość zakłopotana siostra Napisano Kwiecień 6, 2011 Witam, proszę o pomoc, Mam młodszą siostrę, opiekuję się nią od 18 r.z. nie mamy rodziców, starałam się jej zastąpić matkę , nadal tak jest... O co chodzi: siostra mając 19 lat zaszła w ciażę, ojciec dziecka jak twierdziła nieznany, z tego tytułu pobierała z Gopsu zasiłek +coś tam z tego tytułu 210 zł.po ok 2 latach przedstawiła chłopaka ponoć ojca dziecka , on uznał je sądownie , płacił alimenty, było tak przez ok rok,, teraz 8 msc, nie płaci, siostra złozyła do komornika, wyrok już jest,on jest niezdolny do dalszego płacenia, więc Anka ma złozyc papiery w GOPS i dostawac zasiłek, I tu jest problem bo powiedziała mi,że przez 5 msc, brała kasę z gops i alimenty, bo nie powiadomiła ich o tym, Co teraz ma oddać cała kase od razu, nie przyznają jej zaliczki, ?? Ręce już mi opadają, ona teraz nie pracuje, ja ledwo ciągnę z kasą , słyszał ktoś może o podabnej sytuacji? pomoże ktoś?proszę, boję sie isć z tym gdziekolwiek, choć w końcu trzeba bedzie, dodam że ta sytuacja była od czerwca do pażdz, 2009r Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach