Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thaisse80

sniadanie rocznego malucha

Polecane posty

Gość thaisse80

Moja corka (12 miesiecy) dostaje na sniadanie: 100 ml mleka z dwoma biszkoptami i szczypta cukru (pediatra zalecil 200-250 ml ale corka wypija 100 i dalej nie chce pic) oraz jogurt z owocami (200 gramow). Wg was najada sie? Sniadanie dostaje miedzy 9 a 10 rano a potem o 13 jest obiad (tez takie zalecenie pediatry).

Gość Tammta
Jak nie woła jesc to chyba sie najada. Moja je juz normalne sniadanie - kanapki z twarozkiem lub wedlinką, płatki kukurydziane na mleku mod., jajeczniczkę itp. Ok 8 zjada sniadanie a potem ok 10 na drugiej jogurcik lub owoce. Mleka powinna ok 500ml dziennie i to nie musi byc mod. Porcja moze byc jogurt, ser, twarozek.

a nie znudziło jej się jeszcze to mleko z biszkoptami? dlaczego nie dasz jakiejś kanapeczki z szyneczką czy czegoś takiego? pewnie się najada skoro nie marudzi że chce jeść ale by pewnie coś doroślejszego już chętnie zjadła

Gość nie chcesz to nie rodź
roczny dzieciak, a ta idiotka ją mlekiem i biszkoptami karmi :O Normalne śniadanie jaj dawaj: chleb z masłem i wędliną, z warzywami, jajecznicę, płatki.

Gość jak ja niecierpie takich tema
tow. one niczemu nie sluza. przeciez codziennie ludzie daja dzieciom co innego a nie wkolo to samo. matko. :/

Gość nie chcesz to nie rodź
no ona daje w koło to samo właśnie :O To niech pojmie, że dziecko w jej wieku może już jeść normalne śniadania - prawie takie same jak dorośli.

Ja daje swojej córce (14mies) po przebudzeniu o 7 rano butelke mleka mod. Czasami zjada 100 a czasami 200mil. A pózniej miedzy 9 a 10 normalne sniadanie - kanapka z szynka lub serem, jajecznica, jajka sadzone, chalka z dzemem, twarozek na slodko, czasem paróweczki cielece (zaraz ktos pewnie najedzie na mnie ze takie swinstwo daje dziecku:-)).

Gość agatka03ww
a mozna dawac platki z normalnym mlekiem????

Gość Tammta
mysle ze mozna. Ale tego normalnego mleka raczej nie za wiele bo ma duzo białaka i obciaza niepotrzebnie nerki malucha. Lepiej dawac przetworzone mleko w potaci twarozkow i jogurtow. Ale sporadycznie raczej nie zaszkodzi ;)

Gość agnieszkakrakow12345
moja corka nie je jeszcze kanapek dopiero wychodza jej 2 zęby u góry i ciezko jest jej gryżć ,jogurtów nie lubi jedynie te bakusie biszkoptowe, na sniadanie przewaznie mleko bebilon 2, pozniej deserki w sloiczkach , obiadek to przewaznie zupki zjada rosolek ,lub koperkową bo takie lubi , jajka lubi parówki tez zjada szynkę ,serek zólty. banany ,truskawki ,kiwi.itddddd

platków tez jesczcze nie jadla musze spróbowac jej dac.

Gość Tammta
agnieszka no co ty? parówki zjada a z chlebem sobie nie poradzi? Posmaruj twrozkiem i pokrój na małe kwdraciki takie na jeden kęs i spokojnie da rade zobaczysz. Z szynka tak samo. moja jadła jak jeszcze zebów tez nie miała. Ma dopiero od dwoch miesięcy

próbowalam ale sie troche dlawila

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
chciałabys autorko pic mleko a po nim zjesc jogurt?? bo ja bym sie chyba porzygałą jakbym tak miała jesc codziennie, po wstaniu niech sobie wypije to mleko ale po godzinie powinnaś daj jej normalne sniadanie, chlebek do tego jajecznica lub parówka, albo jakas wędlinka, lub pomidor zalezy od tego co lubi, po tym powinnas jej dac jeszcze jakis owoc a nie 3 godziny bez jedzenia i obiad, zle żywisz swoja córke