Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majowa dziewczyna;)

czy są u mamy co dają niemowlakom mleko krowie ??

Polecane posty

Gość majowa dziewczyna;)

Moja córka ma 10 miesięcy i pomału daje jej mleko z kartonu np Łaciate

Gość thaisse80
Moja corka ma 12 miesiecy i od niedawna daje jej krowie mleko.

Gość majowa dziewczyna;)
przystawiłabym małoa do wymienia ale boje sie o bakterie c-coli,prosze wypowiedzcie sie bo młućka stoi i nie wiem co robic

Gość do moralizatorek
a jak dajecie-w butelce,na noc

Gość majowa dziewczyna;)
ile % tłuszczu??

moja córa miała około pół roku jak kompletnie odrzuciła mm i przeszłyśmy na normalne mleko krowie które tez odrzuciła jak miała coś 7-8 miesięcy i od tamtej pory mleka nie tknie a ma 4,5 roku tylko przetwory mleczne, dużo serków, jogurtów

Gość do moralizatorek
te podszywy sa takie nudne,echh

Gość majowa dziewczyna;)
to wyżej to podszyw. ja daje mleko tylko na noc w butli.

ja kupowałam 3,2% i rozrabiałam mniej więcej pół na pół z wodą i dosładzałam około 1,5 łyżeczki na 100ml taki przepis dał mi pediatra :) ale jak mówię ona mała była później już się coraz normalniej to mleko podaje

Gość thaisse80
Ja daje rano na sniadanie z biszkoptem. Mleko jest pastoryzowane, plus podgrzewam tak wiec o bakterie sie nie boje.

Gość atramika
przegotowywujecie mleko czy tylko podgrzewacie?

prawdziwe krowie trzeba przegotować ale takie z kartonu wystarczy podgrzać bo tam nie ma żadnych bakterii niestety równiez tych dobrych

Gość majowa dziewczyna;)
no właśnie ja tylko podgrzewam i nie wiem czy dobrze robię, czy nie powinnam przegotować najpierw??/ Ja daje 1,5% tł. czy takie może być odpowiednie???

Gość atramika
troszkę boję się, że jak nie przegotuję to dziecko dostanie biegunki :( moje mają 3 i 2 lata i nadal piją modyfikowane - ale sama już myślę, że to przesada. Do tego droga przesada :(

Gość majowa dziewczyna;)
a takie w foli co jest z krotka data ważności można dawać???

Gość majowa dziewczyna;)
atramika no co ty 3 lata i jeszcze mleko modyfikowane:) jak ty kobitko jeszcze nie zbankrutowałaś:)

Gość atramika
no właśnie nie wiem :P ale tak chyba z lenistwa razem z tym młodszym dostaje i starsza, ale chyba od dzisiaj ich przerzucam bo takie za 12zł na 2-3 dni mi wystarcza :( A można dodać kaszkę ryżową do niego? Bo moje piją z kaszką zagęszczone

Gość do moralizatorek
a mi nawet o kase nie chodzi,ale mysle ze takie mleko prosto od krowy czy z krotka data waznosci jest zdrowsze od mm.no tak dla dziecka powyzej roku.

Gość do moralizatorek
moje dziecko ma 14 msc i chyba tez przejde na zwykle mleko. dostaje kaszki na mleku krowim,ale na noc butelke robie na mm. zobaczymy jak zareaguje-mowiecie,ze moze byc biegunka?

Gość atramika
ja nic nie mówię - ja sobie tak tylko myślę... :) ale w sumie zupy mleczne robię im na zwykłym - tylko przegotowanym i nie ma problemów

Gość atramika
eee - karton 2zł! u nas - także wyjdzie taniej :))

Gość do moralizatorek
kartonik dziennie? a jak moje dziecko wypija tylko 250 ml na noc to w sumie mam kartonik na 4 dni,chyba ze jeszcze dostanie jakas kaszke

Gość do moralizatorek
mami-w sumie tak,nawet kakao na krowim dostaje.

Gość atramika
NIE, kaszki na modyfikowanym -ale np ryż na zwykłym, albo mleko z makaronem też na zwykłym. Aż sama teraz się zastanawiam dlaczego do tej pory trzymam ich na tym proszku :) nawet o tym nie myślałam - z przyzwyczajenia kupujemy modyfikowane. Dobrze że ktoś dał ten wątek - wreszcie się obudziłam! :D

Gość majowa dziewczyna;)
moja córa je jogurty, płatki na mleku krowim więc może nie będzie miała problemu z przejściem na inne mleko? jak myślicie... Ma 10 miesięcy:/ Chce już definitywnie pożegnać mleko modyfikowane... A może przejść na trochę na 3 i dopiero potem na krowie??

Gość u mnie
nie wiem, ja nie rozumiem po co dawac krowie , modyfikowane ma wiecej wit. wiec po co , dopuki dziecko ma ochote je pic to nie widze potrzeby aby takie 14 m-c dziecko mialo pic krowie mleko , do 2 roku zycia krowie mleko jest niezalezalecane , ale to jest wasza sprawa a to moja opinia

Gość atramika
kurcze z tym mlekiem to co pokolenie to inna opinia. Kiedyś modyfikowane, potem tylko krowie, teraz znowu modyfikowane. Ja dawałam modyfikowane, ale wiem, ze sporo osób - szczególnie na wsiach daje zwykłe krowie - i to dosłownie!

Gość u mnie
fakt , ale teraz dzieciaki sa duzo slabsze przez to smieciowe jedzenie , no bo skad nagle tyle alergii teraz u maluchow . nie mowie zeby zupelnie nie podawac krowiego , raz na jakis czas jakas zupka mlecz itp. ale nie uwazam aby to bylo dobre dzien w dzien zamiast mm. to jest tylko moje zdanie ;] nie denerwuj sie ;]

Gość n5uw46u46
Moje dzieci od razu przechodziły na krowie mleko po tym jak je odstawiałam od piersi a karmiłam stosunkowo krótko bo tylko do 3 miesiąca. Mleko od krowy, zagotowane i ostudzone do odpowiedniej temperatury.

Gość mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja zaczelam corce podawac gdzies od 5 mca łaciate bo po wszystkich modyfikowanych mialam kolki wzdęcia a po łaciatym nic na poczatku 0,5 % a potem 2% i tak pije do dziś