Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Masia26

Rozszerzanie diety

Polecane posty

Mój mały ma 4 miesiące, więc rozpoczęłam rozszerzać mu dietę. Pediatra kazała rozpocząć od jabłka, najpierw jedna łyżeczka potem 3 i tak dalej. W związku z tym mam pytanie, co dalej? Jak długo dawać same jabłko? Po jakim czasie podać coś innego i co to ma być? marchewka banan czy co?

No właśnie jest mały problem, mój mały jest alergikiem, ma skazę i AZS. wczoraj po łyżeczce mu nic nie było, ale dziś po tych 3 łyżeczkach, na policzkach i szyi pojawiły się czerwone plamki. Spodziewałam się że może mieć uczulenie na jabłka bo mąż nie może ich jeść. Brzuch go nie boli,nie ma żadnych sensacji żołądkowych.Czy jutro podać jabłko, czy odstawić jabłko i dać lepiej np.marchewkę?

Gość Tammta
ja proponuje ci zawsze odczekac moment kiedy wysypki poznikaja z wprowadzeniem nowego produktu.

Będę go obserwować, jak wysypka zniknie podam mu jutro jabłko jak nie to poczekam jak skóra się"uspokoi" i podam coś innego.

Gość magda.lenka
Tak jak dziewczyny radzą, zobacz jak zareaguje na ugotowane jabłuszko i z następnym produktem poczekaj. Zaleca się raz w tygodniu nowy produkt, zeby mieć czas na zaobserwowanie czy nie ma reakcji alergicznej. Kaszka kukurydziana też może być dobrym pomysłem dla takiego malenstwa :) Tutaj sa sugestie co, kiedy i w jakiej kolejności wprowadzać http://emaluszki.pl/niemowle_rozszerzanie_diety_5_miesiac.html