Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam nadwage i co tu zrobić ?

Która z was ma nadwagę waży te 80-90kg i stara się zostać mamą ??

Polecane posty

Mam taką nadwagę, ale zawsze byłam grubej kości, od dziecka taka... Staram się zdrowo odżywiać i ruszać ale nie widać efektów chudnięcia. Chce mieć dziecko ale nie wiem co z tą nadwagą.... Co Wy na to ?

Gość bbeettiixxxxx
proponuje schudnac ale to nie jest jaks tam przeszkoda zeby zajsc w ciaze ale warto by byloy zrzycic pare kikogramow bo potem ic bedzie ciezko

Gość 1234567899999
Witam wszystkie pulchniutkie mamusie. Chciałam sie z Wami podzielić moim szczęściem. Mój synuś ma już miesiąc. Jest cudny. Pomimo tego że całą ciążę brałam leki na nadciśnienie i maiałam wykrytą cukrzycę ciążową to mały urodził się zdrowiutki. W ciąży przytyłam 4 kg, a teraz mam na minusie 11 kg. Także nie martwcie się na zapas. W moim przypadku ciąża to była najlepsza dieta Trzymam kciuki za to żeby Wam też tak dzidziuś wszystko pozbierał Pozdrawiam serdecznie. Ola.

Na reszcie jakaś mądra dziewczyna!

Gość Zachodząc w ciążę
ważyłam 96 kg (160 cm wzrostu), przed samym porodem 102 kg, tydzień po porodzie 93 kg. Teraz się biorę za siebie bo teraz jest na to czas. Przed ciążą nie miało to sensu.

hej mami waga nie jest przeciwskazaniem, ale podobno trochę trudniej jest zajść w ciążę grubszym osóbkom

Gość vendettaa
bzdury. ja ważyłam 82kg:o udało się za pierwszym razem, ale rzeczywiście może po mnie nie widać kilogramów, teraz już prawie jestem na mecie i ważę 6kg więcej.

eee, no może i tak nerwy tez bardzo przeszkadzają w zajściu ja to raczej szczupła i udało się dopiero w 3 cyklu ale wiesz, jeśli osoba otyła ma problem z zajściem to proponowałabym lekkie schudniecie, moze się uda

no właśnie gdzieś czytałam też, ze nie tylko te hormony, ale tłuszczyk (tak to nazwijmy) uciska w jakiś tam sposób organy węwnętrzne i przez to uniemozliwia zajście w ciążę - chyba chodzi też o kobiece organy

Gość Mam sobie nadwage i....
Mam 28lat i jestem dwa lata po slubie. W końcu przyszedł taki moment że zaczy się myślec o potomstwie. Jest to dal mnie bardzo ważny rozdził życia.. Już dawno temu myślałam o tym że chce mieć przynajmniej dwójkę dzieci :) W tym roku kończymy remonty kuchni i jadalni i od zimy 2011 zaczynam się starać o dziecko. Nie chce czekać już. Czas tak szybko biegnie.. mój maż ma już 36lat więc nie chce żeby był starym tatą...

no i oferma to nasz stały bywalec a już sie martwiłam, że przeniósł sie gdzie indziej

Gość jdnfhgdzlcxfkhrdc
Ja miałam az 95 kg gdy zachodziłam w ciąże ( przy wzroście 178 cm). Zaszłam w pierwszym miesiącu starań. Przytyłam w ciaży 14 kg więc do porodu szłam jak słonica :P ciąża bezproblemowa, poród tak samo ! naturalny. Cały nadbagaż zrzuciłam w ciągu roku od porodu. Teraz minęly 2 lata a ja ważę 81 kg i nadal się odchudzam.

waga może przeszkadzać w zajściu w ciążę ale nie 80 czy 90kg tylko jakies 120-140+ Chodzi o otyłość już taką konkretną

Gość kijevna
jak zachodziłam w drugą ciąże miałam 90kg - zaszłam bez problemów - do końca przytyłam 5kg, ze szpitala wróciłam -10kg i na razie te 85 trzymam, jak skończę karmić to z 15 postaram się zrzucić...ani waga ani wiek nie przeszkodziły w zajściu...jedynie z moich obserwacji wynika, że szczupłe dziewczyny szybko rodziły:(

Gość kijevna
czyli próbuj - nie stresuj się!

Gość do autorkii
Hej,ja zaszłam w ciąze w wieku 28 lat :) i ważyłam 82 kilo.. teraz na dniach mam rodzić i wcale ta waga mi nie przeszkadzała w ciązy,nie wystapila cukrzyca,ani wysokie cisnienie,brzucha tez nie mam duzego,tylko niesttey rozstepy :( ale to pikuś w porównaniu z cudem jakiim jest dzidzius :).Niestety nie wiem ile przytylam,musze jeszcze sprawdzic przed porodem.Wiem,ze kazda ciaza jest inna dlatego zycze autorko zdrowej ciazy i szczesliwego rozwiazania :)

Gość no bo ....
jest różnica między nadwagą a otyłością....nie wiem czy w ogole jest roznica pomiedzy szczupła dziewczyną a taka co ma w nadmiarze 20 , 30kg... chyba tylko w wygladzie...