Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napowaznie:)

kleik

Polecane posty

czy ktoras z mam podaje juz 3 miesiecznemu maluchowi kleik jesli tak to jak? wiem ze kleiki sa od 4 m ale sa napewno mamy ktore daja wczesniej z gory dziekuje za odp.

ja zaczęłam podawać kleik razem z mlekiem na wieczorne karmienie dopiero jak synek skończył 4 m-ce i naprawde działa bo dziecko wytrzymuje cała noc bez jedzenia, do tego czasu musieliśmy karmić co 4 godz.

ja podawalam synkowi od 3,5 mce kaszke mleczno - ryzowa bobovita bananowa najpierw male ilosci i stopniowo zwiekszalam- teraz synek ma 2 latka i nadal ja uwielbia!!!!

Gość totitiit
no wlasnie a jak sie robi taki kleik???? np. jak dziecko pije 150 ml mleka modyfikowanego to ile lyzesczek kleiku??? i czy to sie miesza czy jak????? np. kleik z nestle jak sie robi???

totitiit do wody dodajesz kaszke przyznam sie ze robie na oko dodaje troszke i mieszam jesli jest za zadka to dodaje jeszcze troszke, nasz synek pije z butli wiec jest srednio gesta.

a ktory lzejszy kukurydziany czy ryzowy?

Gość a moze po prostu zostaw
ja dodawalam 1-2 lyzeczek kleiku ryzowego do 1 karmienia

Gość a moze po prostu zostaw
ja do gotowego goracego mleka wsypywalam kleik i potrzasalam butelka dopoki nie wymieszalo sie

Gość matka x 2
do gorącego mleka??? to chyba idiotka mogla tylko tak napisac...!!! a co Ci sie tak spieszy z tym kleikiem? dziecku chcesz watrobe i nerki uszkodzic? zeby w wieku 15 lat mialo watrobe jak 50 latek? moze zacznij od razu mieso i hot-dogi dawac

Też mnie interesuje mnie ten temat, mój mały ma skazę i jest na nutramigenie, kopiłam mu kaszkę ryżowa bobo vita bo niby nie ma mleka krowiego. Chciałabym mu dodać trochę kaszki do wieczornego mleka,może wytrzymałby całą noc, wypija 150ml ile łyżeczek dodać i czy kleik "przeleci"przez smoczek z 3 dziurami czy trzeba ten specjalny do kleików?