Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzechottta

SPOWIEDZ

Polecane posty

Gość grzechottta

Nie poszłam na rekolekcje, nie spowiadałam sie od ponad roku... nawet jak bym dzis poszła to spowiedzi to bym i tak zaraz nagrzeszyla wiec nie oplaca mi sie :O czy wy tez tak macie?

Gość lejla28
nie chcodze wcale do spowiedzi bo i tak w boga nie wierze..

Gość grzechottta
podobno wiara w horoskopy i sny to tez grzech...

Gość lejla28
według kościoła prawie wszystko to grzech

Gość grzechottta
masturbacja tez grzech i to ciezki :D ja caly czas grzesze chociazby mysla, jak pomysle o kims wulgarnie a zdarza mi sie czesto

Gość grzechottta
np. dzis sobie powiedziałam w myslach do pewnej osoby: 'wyjeb sie wyjeb kurwo' to jak mam sie wyspowiadac z tego? tzn co powiedziec ksiedzu? albo o masturbacji ? powiedziec wprost ze to robilam? czy inaczej sformułowac?

Gość grzechottta
up

Gość grzechottta
odp ktos?

wiesz gdyby to nie byla kpina to można by pogadać ,ale z tego co widzę Ty nie masz zamiaru iść do spowiedzi-prowokujesz i podpuszczasz:(

Gość grzechottta
moze pojdę w nastpenym tygodniu. To powazne pytanie.. licze na powazna odp

Gość grzechottta
kurwa jest tu ktos?

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm a ja
ja sie nigdy nie spowiadalam z takich rzeczy. Niby tak grzeszy sie nawet mysla, ale gdybym miala spowiadac sie z kazdej grzesznej mysli musialabym chodzic kilka razy w tygodniu do spowiedzi. A jestem tylko czlowiekiem i wiadomo, ze mysle i mam rozne potrzeby. Z masturbacji nie wyobrazam sie spowiadac. Nikomu o tym nie mowie, a co dopiero ksiedzu. Jednak z sexu przedmalzenskiego sie spowiadalam. Jednak z mysli czy masturbacji nigdy. Zazwyczaj spwiadam sie z typowych grzechow brak modlitwy, przeklenstwa, nie chodzenie do kosciola, zle odnoszenie sie do innych.

grzechota hmm myslisz o spowiedzi zastanawiasz sie jak sie spowiadac i mimo to przeklinasz.. co z Toba?

Gość grzechottta
przeklinam zawsze..nie moge sie odzwyczaić

a zresztą powinnaś spowiadac sie wedlug wlasnego sumienia. Bo jesli przeczytasz na forum, ze powinnas z tego i z tego sie spowiadac i powiesz to, bo wypada to Bog i tak bedzie wiedzial, ze szczerze tego nie zalujesz, a Twoja spowiedź nie jest Twoją. Nie mozesz sugerowac sie innymi. Znasz przykazania Boze, koscielne zrob sobie rachunek sumienia i to co uwazasz za grzech z tego sie spowiadaj. Jesli uznasz, ze ktoras mysla zgrzeszylas to sie spowiadaj. Bo tak naprawde grzechem tez jest obzarsrwo, zazdrosc itd. Dlatego musisz sama sobie przemyslec i zrobic to wedlug wlasnego sumienia. I apropo ja tez przeklinam swieta nie jestem, ale skoro juz pytasz o spowiedź to moglabys sie od tych "kurw" powstrzymac. Rozumiem, ze czasem w potoku slow moze sie wymsknac. Ale piszac raczej sie nic nie moze wymsknac wiec kontroluj to chociaz w takim temacie, bo tez mam wrazenie, ze sobie zarty stroisz.

Gość grzechottta
nigdy nie robiłam rachunku sumienia, zawsze wymieniałam 3 te same grzechy..nie chodzenie do kosciola, klamanie, i brzydkie odnoszenie sie do innych osob, czasem tez niesluchanie sie rodziców

nie spowiadam sie juz bardzo dlugo, chyba juz z 5 lat.. uwazam ze to bez sensu.. tymbardziej jak cie ksiadz potraktuje jak morderce.. np kiedys tam przy spowiedzi powiedzialam: nie bylam w niedziele w kosciele i palilam papierosy.. jej ale sie na mnie wydarl.. wszyscy w kosciele slyszeli jak darl jape na mnie.. bylo mi glupio jak wyszlam z teko konfesjonalu.. plakalam i juz wiecej tam sie nie pojawilam

Gość raz byłem w kościele i jakoś
tak usiadłem niedaleko konfesjonału. Teatr miałem pierwsza klasa. Spowiadał głuchy ksiądz i wszystkie grzechy , musiały kobitki mówić głośno, bo ten głuchy pień prawie słyszał. Fajne były grzechy młodych dupek, i zabawa na pół kościoła, i też starych moherów. Ale baby się zorientowały i tylko 4 dało się podsłuchać.

Gość annaantonina
jakie niby byly te brechotwne grzechy?? niby. Ja sie spowiadam dlatego zawsze poza mszą. Ide w godiznach kiedy nie ma mszy i w kosciele praktycznie nikogo nie ma. I mam z glowy podsluchiwaczy.

Gość raz byłem w kościele i jakoś
a ja nie posłuchiwałem, to ten głuchy pień głośno powtarzał, a co miałem uszy zapchać, i co to za grzechy, trzeba być chyba głupim, żeby się z takich bzdetów spowiadać.

Gość jakie:PPPPPPPPP
ale konkrety jakie to byly grzechy???

Gość a poco sprzatacie w domu
i tak zaraz będzie brudno i dla tego nie sprzątam :)