Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EEEEWWWWAAAAAAA

CZY KTOŚ LUBI FRANCUSKI i jest w stanie pomóc mi z "miłą "chęcia bez łaski?

Polecane posty

Gość EEEEWWWWAAAAAAA

od razu mówie,że chodzi o rozwiązanie dwóch krótkich zadan. Nie ide na latwizne,ale bylam chora przez dwa tygodnie,jutro mam sprawdzian i nie jestem w stanie juz się tego nauczyc ,bo mam cala mase innych podpunktow obowiazaujacych mnie...

Gość napisz te zadania
może ktoś Ci pomoże... moj francuski niestety kuleje :/

Gość EEEEWWWWAAAAAAA
najpierw niech się znajdzie chętny:P moj niestety tez ;)

Gość skoro jesteś taka
leniwa, że nie chce ci się przepisać, to sobie sama je rozwiązuj. enjoy

Gość biowax szampon
mogę pomóc:)

Gość EEEEWWWWAAAAAAA
nie jestem leniwa,tylko nie chcę czegos przepisac zeby pozniej mnie wyzywano...a i tak zeby mi nikt nie pomogl. 1 zadanie brzmi tak Zaznacz odpowiedni czas i jest presend passe compose impartif i 6 zdan 1.tu vas bien? 2 il a perdu son emploi 3 samedi dernier nous sommes sortis en boite 4 il detestait son travail 5 un jour il a quitte ses parens 6 je ne savait pas repondre a ses quetions

Gość dziadek mróz
ile lat uczysz sie tego jezyka ?

Gość EEEEWWWWAAAAAAA
2 zadanie które juz totalnie jest dla mnie nie do zrobienia to :) : UZUPELNIJ ZDANIA ODPOWIEDNIMI CZASAMI 1,hier,il(aller)...........au cinema et il (voir)........ce film 2.Quand elle (etre)..........dans son lit,elle (etendre)............un bruit 3Quand il me(telephoner).................je(prendre).......une doucge 4Ce matin je(se reveiller)..............a 6 heures et demie. 5 Chaque jour apres l'ecole,je(faire)...........mes devoirs. 6.Maintenant,je(etre)..........a l'ecole I to tez chodzi chyba o te 3 czasy co w poprzednim zadaniu:)

Gość biowax szampon
za minutkę podam odpowiedzi:)

Gość EEEEWWWWAAAAAAA
rok w sumie,ale ja jestem na rozszerzonej geografii i angielskim ,a ten jezyk mam,bo mam wiec wiadomo nie skupiam sie na nim za specjalnie,ale sprawdzian wypadaloby jakos napisac:)

Gość biowax szampon
zadanie numer 1: 1. present 2.passe compose 3.passe comp. 4.imparfait 5.passe comp. 6.imparfait

Gość EEEEWWWWAAAAAAA
wiem,że głupie pytanie ale czy na pewno nie jestes kims kto sie ze mnie nabija i specjalnie daje mi zle odpowiedzi? jesli nie,to bardzo bardzo dziękuje:)

Gość biowax szampon
zadanie nr.2: 1. hier il est alle au cinema et il a vu ce film. przy ostatnim e słowa alle akcent w prawo 2.Quand elle etait (akcent przy e w prawo) dans son lit elle a entendue un briut. 3.Quand il m'a telephone (akcenty w prawo przy każdym e), je prenais un douce. 4.Ce matin j'ai me reveille a 6 heures et demie 5.Chaquw jour apres l'ecole je fais mes devoirs 6.Maintenat je suis a l'ecole

Gość biowax szampon
nie martw się, co miałabym z tego, że dałabym Ci złe odpowiedzi? A tak przynajmniej pomogłam w miarę możliwości, mam wykształcenie romanistyczne, jednak od kilku lat nie używałam francuskiego, niemniej mam nadzieję, że nie narobiłam byków:) powodzenia na sprawdzianie

Gość EEEEWWWWAAAAAAA
dziękuje bardzo ślicznie :):):) tak się zastanawiam czy w 1 zadaniu w 2 punkcie nie będzie impartif ,bo w koncu nie ma tam dokladnie kiedy to się stalo,ale jednak wole posluchac Ciebie:) jeszcze raz wielkie dzieki:)

Gość biowax szampon
wiesz co przejrzę te moje wypociny raz jeszcze, może faktycznie z tego pośpiechu coś pokiełbasiłam

Gość biowax szampon
nie no w 1 zadaniu pkt drugi zdanie oznacza "on stracił pracę" nie może tracić jej przez dłuższy czas jak to w imperfait stracił ją raz u już więc passe compose czas dokonany:)