Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edd3

Witam was! Włosy

Polecane posty

Gość edd3

Mam zniszczone i pozbawione życia włosy po prostu siano na głowie . I mam kilka pytań ; 1.podacie przepisy na dobre DOMOWE i wypróbowane maseczki i nie tylko na własnie takie włosy jak ja mam. 2.Dobre szampony tylko zeby wlosy się od nich nie niszczyły i nie przetłuszczały .Bo moje włosy na drugi dzień są juz strasznie tłuste , mam łupież i wlasnie poniszczone i bez blasku najlepiej (do 20 zł). 3.I może mogą być kupowane dobre odzywki do (10-15zł)

Gość khymkhymkhym
domowa maseczka na bardzo zniszczone wlosy - 2 razy w tygodniu zoltko, lyzka oliwy; lyzka olejku rycynowego, sok z plowy cytryny - wymieszac, wetrzec we wlosy i skore glowy, czepek, na to recznik i minimum godzine - mozesz w tym spac ;). Czasem mozesz dodac tez sok z czarnej rzepy, niektorych piecze albo odrzuca zapach ale dzialanie ma rewelacyjne na lupiez, na wzmocnienie cebulek) Z szamponami nie poradze, bo myje codziennie ale polecalabym polskie ziolowe - pokrzywa, brzoza, czarna rzepa - dzialaja wzmacniajaco na cebulki i zapobiegaja przetluszczaniu. Odzywek nie stosuje (czasami ZIAJA czarna rzepa bez splukiwania, na same koncowki - suszarka), wystarcza mi domowe maseczki. Po za tym duzo wody, swiezego powietrza i rozsadnej kuchni :)

Gość khymkhymkhym
A po umyciu glowy mozesz wetrzec we wlosy troche wody brzozowej - tez zapobiega przetluszczaniu i wzmacnia wlosy.

Dwa razy w tygodniu taka maseczka?? Ja słyszałam, że nie częściej niż co 2 tyg... bo bardzo obciąża włosy i może w rezultacie dać odwrotny efekt...

jestem farbowana blondynka od wielu lat. i po kazdym myciu uzywam maseczki. mam wlosy suche na koncach tluste u nasady. wiadomo po blondzie robi sie siano wiec trzeba mega dbac- uzywam szamponow radical albo bio wax. mseczki z tych samych firm. w konce jedwab,ale nie codziennie,bo obciaza. jak mam maseczke na glowie to 3mam ja pol godziny,godzine w worku i reczniku. wlosy dzieki tym zabiegam podcinam co 6-8 miesiecy.a dodam ze uzywam i suszarki i prostownicy.

Gość khymkhymkhym
Normalnie uzywam raz w tygodniu a do bardzo zniszczonych wlosow (siano), 2 razy w tygodniu. Nie bardzo rozumiem w jaki sposob maseczka obciaza wlosy? A swietnie nawilza siemie lniane - lyzke siemienia namoczyc w szklance cieplej wody i potem te "gluty" (sorki ale tak mi sie to kojarzy ;) ) nalozyc na wlosy, czepek i tez conajmniej godzine - to maseczka nawilzajaca. Czestotliwosc wg checi i potrzeb :)