Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Propagowanie karmienia piersią i słoików?

Polecane posty

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Dlaczego tak bardzo propagowane jest karmienie piersią, a potem słoiki zamiast domowego jedzenia? W gazetach dla rodziców próżno szukać przepisów kulinarnych dla niemowląt, za to reklam słoików jest od groma.

Gość takaaaa osbie jednaaa
propaguje się karmienie piersią bo to jest najlepszy pokarm dla dziecka a firmy produkujące słoiczki inwestują mnóstwo kasy w reklamy i wmawianie, że słoiczki są najlepsze i najzdrowsze trzeba mieć własny rozum i kierować się przede wszytskim dobrem dziecka

Gość hethy
Ja tam nie karmiłam piersią bo bolało a dzieci miało cały czas non stop kolki a nie chciałam skończyć jak ten koń tylko na suchym chlebie. Słoików nigdy nie dawałam bo uważam, że to śmieciowe żarcie z wielkim naciskiem na robienie ludziom wody z mózgu i wpajanie młodym matkom że to cud. A żby było mało to dzieci na krowim mleku wykarmione bo te modyfikowane w proszku także do mnie nie przemawia ;)

Gość wredne babsko
"W gazetach dla rodziców próżno szukać przepisów kulinarnych dla niemowląt" pierwsze slysze.Ja mialam stosy gazetek dla mam a w nich przepisy na domowe dania dla dzieci.W interenecie tez mozna znalezc.Nie wiem wogole o czym bedzie ta dyskusja.Ten kto chce daje sloiczki ten kto nie chce daje jedzenie domowe.I jedna i druga matka zapewne kieruje sie dobrem dziecka.Ani jedna ani druga dziecku tym nie szkodzi.Matka powinna miec prawo wyboru i nikt nie powinien tego krytykowac,bo jest to nie na miejscu.Kobieta karmiaca modyfikowanym mlekiem dokonala wyboru tak jak i ta karmiaca piersia.Maja do tego swiete prawo.

Gość wredne babsko
ale mleko krowie to zadnych witamin nie ma i uwazam,ze podawanie dziecku,ktore jeszcze powinno pic mleko mleka krowiego zamiast modyfikowanego jest ciemnota albo w gorszym przypadku oszczedzaniem do bolu. jak juz podajesz tylko krowie to chociaz witaminy jakies kup dla dzieci.Czy tez nie?Bo to tez zle?

Gość nie wiwedzialam że
do ugotowania dziecku zupki marchwianej czy jakiejs tam innej warzywnej jest potrzebny przepis...