Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnatroche

Zaluje ze studiuje w rodzinnym miescie

Polecane posty

Gość smutnatroche

Zaluje, ze nie wyprowadzilam sie do innego miasta na studia i ciagle mieszkam z rodzicami :( Kazdy dzien wyglada tak samo, czuje sie jakbym ciagle byla w liceum... Zazdroszcze ludziom, ktorzy mieszkaja i studiuja w innych miastach, zawsze to jakas przygoda i odmiana. :( A mnie co nowego moze spotkać... ? :(

Gość oj znam to...też żałuję
ale już nic nie zdziałam, na szczęście kończę studia i się wynoszę

Gość smutnatroche
Zazdroszczę, ja jeszcze 2 lata 😭 i się wynoszę :o

Gość smutnatroche
mieszkam w Wołominie :(

Gość smutnatroche
chodzę czasem do naszego pubu do Ryby i tam czuje się jak w wielkim świecie siedząc przy wygazowanym browarze :o

Gość bez przesady lalla
tez kiedys tak myslalam, przeszlo mi;) wszedzie byloby podobvnie, duzo zalezy od Ciebie. ja nie widze sensu wydawnaia kupy kasy, gdy na miejscu moge studiowac.

Gość też tak miałam za czasów
za czasów studenckich - jestem z Krakowa i tutaj też studiowałam, nie było najmniejszego sensu wyjeżdżać, ale czasami żałowałam ;)

Gość znam to bo też tak mam
Doskonale Cię rozumiem.. Niby spoko, bo nie musze martwić się o kasę itp, obiadek jest, ale też czuję się jakbym dalej była w liceum :/ Zero swobody, ciągle te pytania, o której wróce, gdzie idę, co robię. czasem mam tego serdecznie dość i chciałabym wyjechać na drugi koniec Polski, żeby w końcu trochę poczuć się samodzielnie, ale z tak nadopiekuńczymi rodzicami, a zwłaszcza z mamą to mało realne :/

Gość kichanka
są erazmusy, Mosty (czyli na semestr sie przenosisz na inną uczelnię w Polsce), jest wiele alternatyw

Nie mieszkalam z rodzicami podczas studiow, tylko na ostatnim 5 roku bo nie mialam prawie w ogole zajec wiec na uczelnie dojezdzalam raz na jakis czas 70km, a tak to siedzialam w domu i pisalam magisterke. Fajnie bylo przez pierwsze 2-3 miesiace - nie martwilam sie o pranie, o gotowanie, czasem musialam poprasowac :) Potem jednak mialam juz dosyc :) Teraz znowu ide na studia i az zazdroszcze tym wszystkim ktorzy byli albo wybieraja sie na wymiane :) Tez bym chciala :) ide na wszib, ale na podyplomowe, no i juz maz, praca i te inne sprawy wiec nie wyjade :( a tak bym chciala :)

Moje koleżanki studiujac nawet w innych miastach niz ich rodzinne, i tak ratowaly sie wyjazdami przed swoimi nadopiekunczymi rodzicami. Jedna studiujac na Wszibie i maja rodzicow 100km dalej wyjechala dwa razy. Raz na Erasmusa i raz na jakies praktyki. Jak nie jezdzila do rodzicow to oni przyjezdzali do niej i uzradzali sobie niedzielne obiadki. Miala dosyc i wyjezdzala ile sie dalo.