Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leokadia niestojąca

Co warto zwiedzić/zobaczyć na warszawskiej Pradze?

Polecane posty

Gość leokadia niestojąca

Za tydzień przyjeżdża do mnie rodzina do Warszawy. Ja ogólnie znam miasto tylko ze ścisłego centrum i kilka innych dzielnic. Oczywiście starówka itp. Ale wiem, że Praga wbrew pozorom jest b. ładna i się zastanawiam gdzie warto pojechać i co tam zobaczyć. Będę wdzięczna za pomoc.

Nie ma nic ciekawego. :classic_cool: :p 1. Generalnie stare, zniszczone kamienice. 2. Nizio gallery na Inżynierskiej. 3. Na Ząbkowskiej jest zdaje się kilka galerii, ale tam się dość często zmienia, więc trudno powiedzieć co akurat w danym momencie. 4. Wielką atrakcją jest rzeźba warszawskich grajków na ulicy Kłopotowskiego. :classic_cool: Wrzucasz monetę i gra muzyka. :classic_cool: 5. Cerkiew Prawosławna na rogu Al. Solidarności i Targowej. 6. Katedra Praska 7. ZOO Tyle mi tak na szybko przychodzi do głowy. :classic_cool:

Gość gość
Szmulki są ładne jak małe miasteczko i wbrew pozorom bezpieczne. Wychowaniem się tam.

Gość gość
Na początek możesz zapoznać się ze stroną www.e-muzeum.eu. Mają tam przedstawione wiele zabytków, muzeów itp. więc może znajdziesz tam cos co cie zainspiruje do zwiedzania:)