Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MOna- mi

Pytanie o śniadanie na rozkręcenie metabolizmu.

Polecane posty

Gość MOna- mi

czy śniadanie złożone z 4 łyżek platków owsianych górskich, 3 łyżek otrębów pszennych i łyżki niskotłuszczowego kakao wystarczy na poranne rozkręcenie metabolizmu? ( zalane wrzątkiem, mleka czy dodatków takich jak owoce czy orzechy nie lubię )

Gość MOna- mi
up

Gość fcrgrgrt
4 łyzki to chyba troche malo, ja jak robie w kubku to prawie polowa to platki owsiane. Jezeli nie lubisz orzechow, to moze siemie lniane itp? Mozesz tez dodac białko - twarog, jogurt,serek homogenizowany, ja jutro mam owsianke z serkiem homo straciatella mniammm

Gość ania@ania
ja tez zawsze mam problem z śniadaniem na diecie nie wiem co jeśc i ile . Radźcie dziewczyny.

Gość ania@ania
ja tez zawsze mam problem z śniadaniem na diecie nie wiem co jeśc i ile . Radźcie dziewczyny.

Gość MOna- mi
up

Gość MOna- mi
Jogurt to dobra opcja, ale zależy mi na gorącym posiłku. To może 6 łyżek płatków i 4 otrębow? Tylko że to w 80% węgle. a kalorii na oko 300 Siemie lniane całe niemielone można dodać czy trzeba gotować?

Na sniadanie mozna jesc wszystko i to w wiekszych ilosciach - na pewno sie podkreci metabolizm na caly dzien. Glowny blad jaki sie popelnia na diecie to wlasnie rezygnowanie w ogole ze sniadania a za to najadanie sie na noc (bo w koncu kiedys glod sie pojawi) albo zbyt skromne sniadanie (ilosciowo i jakosciowo) - rezultat - metabolizm slabnie juz od samego rana.

oj owszem to weglowodany, ale dlaczego boisdz sie wegli na sniadanie??? na sniadanie wlasnie weglowodany sa najwazniejsze, bo daja nam moc:)- a platki owsiane skladaja sie z wegli ktore stopniowo oddaja energie, wiec to najlepszy wybor jezeli chodzi o sniadanie!

Gość fcrgrgrt
hmm ja dodaje jogurt do goracej owsianki,szczerze mowiac nie gotuje jej bo nie chce mi sie,tylko zalewam goracym mliekim lub wrzatkiem i do tego jogurt czy cokolwiek innego i jest na cieplo. Siemie ja jem niezmielone, prosto z opakowania, pestki slonecznika tez, przyprawy np kardamon,cynamon, wanilia, platki migdalowe, wiórki kokosowe

Gość dfjkhskjhsd
Chcesz goracy posilek i pozywne sniadanie, to zrob sobie np. omlet z platkami owsianymi i np. mozesz go posmarowac jakims dzemem jak chcesz

Gość MOna- mi
Zależy mi też na szybkim w przygotowaniu śniadaniu. W weekendy owszem, będą jajka ,może jakieś placuszki otrębowe, ale w tygodniu wstaję o 5 rano, wszystkie czynności wykonuję w biegu i raczej nie mam czasu na przygotowanie omletu :) No więc ostateczna wersja :5 łyżek -płatki owsiane, 4-otręby, 1-kakao, 1-siemie lniane i 1- pestki dyni lub słonecznika.

Gość dfjkhskjhsd
Bialko, zdecydowanie brak bialka w tym sniadaniu...

Gość MOna- mi
na całe sniadanie- 17 gram białka.

Ja jem na sniadanie wszystko mozliwe; jajka, wedliny, chleb lub bulki z maslem, warzywa, owoce, sery zolte i biale, mleko, jogurt, kakao, kefir... no po prostu wszystko i przeznaczam na to 500-600 kcal. Mam tak rozkrecony metabolizm na caly dzien, ze mala glowa :D I czuje sie wspaniale wiedzac, ze na sniadanie moge jesc wszystko co mi smakuje i bez ogladania sie ne ilosc ;) Polecam! P.s. Zaprzatajcie sobie raczej glowy obiadem i kolacja, bo to wiekszy peoblem ;)