Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca 321

ZAŚWIADCZENIE od lekarza DO BECIKOWEGO

Polecane posty

Gość pytająca 321

mam pytanie JAKI ZAPIS macie na zaświadczeniu od gina- dotyczy becikowego? kiedy go wypisywali Wam lekarze (ile dni/miesięcy od porodu)? z góry dziekuję za odp.

Gość 7 dni po porodzie
powinnaś zgłosić się do ginekologa do kontroli i wtedy on wypisze Ci takie zaświadczenie(są specjalne druki)

ja brałam na kontroli 6 tyg po porodzie .lekarz ma takie zaświadczenie i wie co ma wpisać,a po za tym rok ma się na złożenie wniosku o becikowe .

a ja mam podobne pytanie, ale chodzi o wypłatę z PZU- mam ubezpieczenie grupowe w pracy i podobno dostaje się 1100 za urodzenie dziecka, nie wiecie czy trzeba gdzies cos zgłaszac, wypisywac jakies zaświadczenia do tego?

Gość Wanilla Bordo
Prawdopodobnie akt urodzenia dziecka + kopia Twojego dowodu osobistego. Ja to donosiłam, ale innej firmie ubezpieczeniowej.

Gość Wanilla Bordo
Co do zaświadczenia to pamiętajcie by była pieczątka ginekologa lub położnej i dosłownie ma być to na tej pieczątce napisane "ginekolog" lub"położna".

Gość Wanilla Bordo
CP, teraz doczytałam że to ubezpieczenie grupowe jest...w kadrach Ci powiedzą co potrzebne, ale myślę, ze to co napisałam. :)

czyli pewnie będe musiała tylko akt urodzenia do pracy przynieść...

Gość Wanilla Bordo
ale z tym xero dowodu - to oni PZU muszą dostarczyć pewnie też, bo ja mimo tego, że w kadrach już miałam to musiałam kolejne przynieść :)

Gość pytająca 321
dzięki za odp. wiem ze jest rok na złożenie wniosku ale czy bedę tak Długo czekać- wątpię po pierwsze mogą znieść to becikowe (kto wie co nasze Państwo wymyśli) a po drugie -kasa ta przyda się na cel jakim bedą chrzciny dziecka do kontorli poporodowej daleko bo 2 miesiace od porodu ale w sumie specjalnie iśc do gina wcześniej i to w dodatku jak małe dziecko w domku to też ciezko a z tym tekstem to pytam dlatego bo teraz wystarczy 1 wizyta i czy tekst typu: ..."że byłam na wizycie kontrolnej w trakcie ciaży",,,,czy wystarczy? bo tak sobie pomyślałam czy mi w szpitalu gin (niekoniecznie prowadzący cała ciaże) może to wypisać...bo na jednej wizycie właśnie w szpitalu byłam juz i to też się powinno liczyc dlatego zapytałam o TEN ZAPIS wiem ze musi być też PESEL i AADRES a z ta pieczatką to też dobra uwaga...warto zwrócić i na to uwage

Gość klasaaaaaa
..