Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emka12345

karmienie niemowlaka metoda odciagania pokarmu

Polecane posty

Kochane, czy dziecko dostaje takie same wartosci pokarmu gdy odciagam piersi laktatorem i tym mlekiem karmie go za pomoca butelki. Nie dokarmiam sztucznym, tylko z piersi, ale wlasnie za pomoca butelki. Powiedzcie czy tak moze byc? Czy jednak walczyc z dzieckiem, zeby jadlo prosto z piersi. Dzieki

Gość BikiniKill
też chętnie bym sie dowiedziała :) czekam na odp.

to jest to samo mleko, tylko większy problem dla mamy ;) Ja odciągam mleko od urodzenia synka do teraz, a ma już 7,5 miesiąca :) Powodzenia i samozaparcia życzę.

Odciąganie zajmuje trochę czasu, trzeba uważać, żeby nie podgrzać za mocno mleka, bo się utraci wiraminy i przeciwciała. W grę nie wchodzi mikrofalówka do odgrzewania. Ja odciągam, bo mlody nie umial ssać wogóle, ani dnia na cycu nie był. Mleko przechowuję w lodówce w butelkach i pojemnikach Aventu i zużywam w ciągu 2 dni. Początkowo odciągalam mleko co 4 godziny, po kilku miesiącach co 6 godzin, teraz tylko 2 razy na dzień (rano i wieczorem) Mleka jest wystarczająca ilośc dla mojego głodomora. więc sie da, tylko trzeba wierzyć, że się uda.

ja za to czekam na porady jak zrobic aby mieć dużo mleka, i żeby maluch jadł chętnie, bo narazie to pluje cyckiem, a jak ściągam pompką too leci, urodziłam 4 kwietnnia.