Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badaniaaaa

badania krwi jakie mam zrobic proszę o pomoc

Polecane posty

Gość badaniaaaa

WItam! Wiem że jest przesilenie wiosenne ale od jakiegoś czasu straciłam zupełnie energię i chęci do życia, nie mam do niczego zapału, moje kręcone włosy przestały się kręcić są totalnie bez żyicia tak jak ja. Chcę zrobić badanie krwi jakieś podstawowe, tsh i nie wiem co jeszcze. Taka mała kontrola co jeszcze mi poradzicie? pozdrawiam

morfologia. OB. mocz-analiza ogolna. biochemia (glukoza, cholesterol) immunochemia (tsh) kal na krew utajniona nie wiem co jeszcze

Gość badaniaaaa
dzięki za pomoc :)

Gość potas i żelazo
jw.

o to ja dziekuje kolezance powyzej... bo wlasnie jestem na etapie badan labo i robie liste :) dawajcie, dawajcie... moze sie co komu przypomni :)

znalazlam jeszcze proby warobowe (triglicerydy, alat, aspat, fostafaza akaliczna, gamma gt, bilirubina calkowita)

Gość badaniaaaa
co to za max i czym się skaził?

Gość badaniaaaa
znalazlam jeszcze proby warobowe (triglicerydy, alat, aspat, fostafaza akaliczna, gamma gt, bilirubina calkowita) musze je wsystkie w gabinecie wymieniać czy wystarczy ze powiem proby watrobowe? troche sie nie znam :)

Gość dołożyłabym do tego
badanie poziomu cukru

max jest debilem od raka... ma swoje chore teorie i jak go slucham to mi sie noz w kieszeni otwiera. rak jest wszedzie, kazdy objaw to rak a on sprzedaje na raka swietne leki :O baran!!! mysle ze jak powiesz ze proby watrobowe to wystarczy. a z jakiego jestes miasta?? ja zawsze robie we Frydzie, tylko nie wiem czy maja oddzial u ciebie.

Gość badaniaaaa
białystok i też nie mam pojęcia czy mamy takie laboratorium jutro rano gdzieś pojadę i poddam się strzykawce :) dzięki wielkie za pomoc mam nadzieję że coś łatwego na wyleczenia tabsami mi wykaże i wróce na normalną drogę :)

chyba powinnas miec skierowanie bo jak nie to bedziesz za kazde badanie placila, a to kosztuje niemalo :O

Gość badaniaaaa
wiem ale jak zajde do mojego rodzinnego i powiem ze chce skierowanie bo jakos nic mi sie niechce i wlosy mi sie nie kreca to mnie wysmieje a ja wiem ze jest jakis powod wewnatrz mnie najwyzej ohranicze sie do morfologii ob tsh i cos tam jeszcze wybiore zobacze jak bedzie cenowo

Gość umpa lumpa
ja wiem, ze raz w roku mozna zrobic bezplatne badanie krwi na NFZ, ale chyba tylko morfologie. Za cala reszte badan bedziesz musiala slono zaplacic - bedzie conajmniej sto zlotych.

Lista wybranych badań: * 1 Morfologia - 22 parametry * 5 OB * 35 Cholesterol LDL bezpośredni * 36 Glukoza * 37 Cholesterol * 38 Cholesterol HDL bezpośredni * 40 Triglicerydy * 41 AlAT * 42 AspAT * 45 Fosfataza alkaliczna * 49 Gamma GT * 54 Bilirubina całkowita * 99 Potas we krwi * 134 Mocz-analiza ogólna * 213 TSH 3 generacja Łącznie do zapłaty: 95.00 zł tyle mi wyszlo we frydzie... nawet nie tak zle

Gość badaniaaaa
trudno stówka psu w dupe ale przynajmniej się upewnię :)

Gość badaniaaaa
a po co właściwe kał o czym może mi powiedzieć to badanie przy tych moich dziwnych i pewnie wielu lekarzom nie znacznych objawach?

Wykrywanie krwi utajonej w kale ma znaczenie jako test przesiewowy w rozpoznawaniu choroby nowotworowej jelita grubego, krwawiącego wrzodu żołądka oraz utajonych krwawień przewodu pokarmowego z przyczyn o innej etiologii.

Gość jeszcze mozesz
zrobić CRP, to na stan zapalny w organizmie

Gość badaniaaaa
zrobiłam badania CRP 0,2 CREAC 0,68 CHOL 134 DLDL 63 MG 0,82 TRIG 65 UHDL 56 WYBRANE PRZEZEMNIE REZULTATY CO O TYM SADZISZ? SZCZEGOLNIE O DLDL

Gość badaniaaaa
co to jest te dldl? mam tego 63 a norma jest od 100

Gość kamila87
WBC-36 10^9/L Lymph#-16 10^9/L Mid#-0.2 10^9/L Gran#-0.2 10^9 Lymph%-44.7% Mid%-6.8% Gran%-48.5% RBC-3.82 10^12/L HGB-126 g/L HCT-37.0% MCV-96.9 MCH-32.9 pg MCHC-340 g/L RDW-CV-13.4% RDW-SD-49.8 fL

Gość kamila87
Mam 24lat pomóżcie mi Bo nie mam czasu iSc do lekarza czy dobre mam wyniki:(

Gość kamila czy ja dobrze widzę?
wbc 36?

Gość kamila87
3.6 sory za bledy

Gość kamila87
Prosze odpisac:(