Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytalska123

housing benefit-nalezy sie?

Polecane posty

Gość pytalska123

Czy nalezy mi sie housing benefit i doplata do counsil tax, jezeli mam mieszkanie w Polsce? Jest takie pytanie w formularzu odnosnie nieruchomosci. Dodam, ze jestem matka samotnie wychowujaca dziecko.

Gość masakrall
zalezy jaki masz concil bo wszedzie sa inne procedury,u nas nic tgakiego nie pytalli...ani w formularzu tez nie bylo

Gość pytalska123
Mam mieszkanie, z ktorego nie mam zadnych korzysci finansowych, poniewaz mieszkaja tam moi Rodzice. Ale nie wiem, czy dla nich to bedzie przekonujace. Jestem w sytuacji podbramkowej. Chce odejsc od partnera, a nie wiem, czy poradze sobie finasowo, jesli nie dostane dofinansowania. Nigdy z takich rzeczy nie korzystalam i szukam jakichkolwiek informacji.

Gość masakrall
napewno dasz sobie rade ;) to nie jest Polska tu samotne matki maja czasami lepiej niz pary,wiem bo kiedys sama bylam w takiej sytuacji mieszkaniem w Polsce sie nie przejmuj musisz tylko tu pracowac ,chociazby kilka godzin tyg i napewno sie zalapiesz,a teraz rozpatruja to bardzo szybko,,,,ja czekalam 4dni na decyzje

Gość jak mieszkanie jest na ciebie
jest czarno na białym napisane że nie można posiadac nieruchomości na własnosc ani oszsczędnosci powyzej 16tysf..możesz zaryzykowac i nie podawac, ale coraz bardziej dobierają się do Polaków i sprawdzają co mają w Polsce, jak wykryją do dożywotnio odbiorą ci wszelkie benefity

Gość olivia duhnam
idz do CAD i zapytaj

Gość jest akcja wyrywkowego
sprawdzania rezydentow (czyli i Polakow) Kara jest dozywotnie odebranie benefitow, mozna nadal tu zyc i pracowac ale nie mozna niczego pobierac :O