Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ortodoks polski

komu oddaliście swój 1% podatku?

Polecane posty

Gość ortodoks polski

czekam na propozycje bo nie wiem komu ofiarować :)

Gość ja na caritas
jak zwykle.

nie pamiętam, ale była to dziewczyna lecząca się na raka z polecenia Zbigniewa Hołdysa na FB

Gość administrator kafe
na remont domu Gargamela

Gość ptasiek nastroszony
trza ratowac krokodylki nowozelandzkie

Ja kiedyś też oddałam na Fundacje Spelnionych Marzeń, ale co roku staram sie oddawac na cos innego:) W tym jeszcze nei wiem;)

Marion_Silver :) w sumie jakos tego specjalnie nei sprawdzalam, z innych tez jestem zadowolona, wazne ze pomagam.:) A moze masz kogos w tej fundacji wlasnie, ktorzy potrzebuja pomocy? To daj znac:)

Ja zbieram na na leczenie dziecka, jakby ktoś nie miał komu oddac, to bedę wdzęczna... :) Link - drugi w stopce...

Gość Nie paryżanka
a swoja droga ciekawe ile ta prostaczka i czy wogole daje na cele charytatywne lub wspomaga biednychj? w co zczerze watpie:O

Gość Ganta
Oddałam Tuskowi, nawet więcej niż 1 % :O

Ja oddaję na Fundacje Spelnionych Marzen, dlaczego? Poniewaz sa lojalni i pracowici. KAzdy pieniadz jest rozdysponowany rozsadnie. A przede wszystkim dlatego, ze ratuja dzieci z chorobami nowotworowymi. Urzekla mnei takze historia Panstwa Osuchów, czyli ludzi, dzięki którym Fundacja istnieje. ;) Tutaj ich stronka. http://www.spelnionemarzenia.waw.pl/

Gość ech..................
Kurde co tych tematów tyle..... Az mi sie nie chce pisać 2 gi raz. Dałem na terenowy komitet ochrony praw dziecka w sosnowcu. Bo jako jedyne mi znane działają za free. Przez to mają przejabane w gmienie itd. Jako jedyni rozliczają się z kazdej zlotowki i maja to na stronie. I mało jest organizacji tak na prawde pomagającym dzieciom. Albo mozemy wybrac spełniamy mazenia i ładujemy blisko 3 tyś do kieszeni opiekunek a do kierownika 20 tyś. Albo jakaś prywatna osoba z chorym dzieckiem jak znamy. Albo takie właśnie komitety ale to lokalna też społeczność. Inne tak naprawdę nie mają sensu w stylu tvn polsat czy prezydentówny jak zobaczycie rozliczenia to sie za głowy chwycicie. O komitecie macie tu http://tkopd.sosnowiec.pl/?page_id=15 No ewentualnie jak ktoś ma schronisko w mieście to na nich bym jeszcze rozmyślał. NAPRAWDĘ INNE NIE MAJĄ SENSU. I nie chodzi o to by wpłacać akurat na sosnowiec tylko by nie ładować po 200 tyś Kwaśniewskiej. Zobaczcie rozliczenia!!!!!! A tkopd znam wiem jakie mieli problemy wiem że ledwie sie utrzymują i nie biorą ani pln za pracę. Zreszta tam link do reportażu uwagi jest.

I jeszcze jedno napiszę NIE NA TARĘ!!!!!!!!!!!!!!!! Niby schronisko koni a zasada jest taka że kto po 3 latach nie weźmie konia to na rzeź. Więc najpierw dostają kasę z 1% i od gmin itd. Potem za przerób koni na salcesony. NIE NA TARĘ POLSAT TVN Poza tym dajta gdzie chceta.

Gość no ale sorry jak komus
krolowej anglii

jeszcze caritas słyszę NIE NA CARITAS dla nich akurat dużo usług świadczyłem. Po 1 siostry doją kase od pacjentów a powinny pracować za darmo Po 2 gie wszystkie ciuchy przekazywane na caritas są sortowane i te które sa ładne trafiają do ciucholandów!!!!!!!!!!! po 3 cie wynajmują lokale i mają np rehabilitacje która powinna być darmowa a świadczą ją odpłatnie. Szkoda gadać. Zapomniałem o tej firmie :P Naprawdę dajcie sąsiadowi na dziecko lepiej.

Matko, to sie w glowie nie miesci;/ Siostry kase biora.. tak samo jak nie moge zrozumiec, ze moj ojciec, nie majac pieniedzy mowi ze bedzie musial oszczedzac bo na raty mu ksieza rozlozyli wplate za koronke itp!! Szlak mnei trafia.;/

a dajcie spokój, Kościół w Polsce to mafia i tyle! w ogóle powinien zostac opodatkowany, to chociaż trochę pożytku by z niego było

Gość ziarnista z Lidla
Byle nie na zdążyć z pomocą (ta co Tyszkiewicz w niej jest) -do każdej firmy w PL praktycznie wysłali po 4 kalendarze za darmo (o wartości 100 zł) z prośbą o przekazanie podatku, normalnie żenada - ile firm na to przekaże, a ile kosztowała ich wysyłka i produkcja kalendarzy? Nie lepiej na dzieci przeznaczyć? :o

Gość dlaczego wy wierzycie
"bo na raty mu ksieza rozlozyli wplate za koronke itp!! Szlak mnei trafia.;/" Jaką koronkę na raty? Co ty piszesz? Czy serio jesteście tak durni, ze ktoś wam napisze, ze carits płaci siostrom i wy w to wierzycie? Normalnie co temat na kafe, to krzyczycie "prowo", a niech ktoś skrytykuje Kościół, to zaraz przytakujecie. :o ja dałam mój 1% na Kacperka Pupy, bo mam syna w tym samym wieku. Ale kwota to mizerna :(

Wyobraz sobie ze jestem katoliczka i wierze w Boga. Na temat instytucji kosciola nie bede sie wypowiadac. Nie wiem czyego ode mnei oczekujesz, czy tlumaczyc Ci co to sa raty czy tez co to jest koronka? Wszystko co napisalam to prawda, oczywiscie nei sa to raty jak w banku ktore sa opodatkowane i oprocentowane. Rachunku tez nei dostal, ale "co laska" wcale nie znaczy tyle na ile kieszen pozwoli! Za slub np placi sie min. 1500zl, moja kolezanka byla w zlej sytuacji finansowej, stac ich bylo na 700zl, to ksiadz im powiedzial ze nie ma sprawy bo reszte mieli przyniesc po slubie!! a tym brdziej jak ma sie znajomego ksiedza to splata slubu czy koronki NA RATY jest tym bardziej mozliwa;// Kazdy ma prawo do swojej opinni i ja Cie od durnych nie wyzywam wiec sie uspokoj, bo o inteligencji tez mozemy porozmawiac.

Gość Do blueeyes
dla chłopca - karzełka

Ewa, nie dnerwuj sie tak, widac osoba ktora pisala wyzej zjadla o jeden mozg za duzo:)

EwaGarstka ma racje, moj brat tak samo byl zszokowany pieniedzmi ktore ida na kosciol z chrztow czy slubow.. a to co piszesz Ewo to wiem ze jest prawda, bo sama podobne sytuacje przezylam.