Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Twoja_królewna

Przesunięcie okresu

Polecane posty

Za kilka dni jadę do Egiptu. Będę tam tydz. a miesiączka wypadnie mi akurat w środku pobytu :/ Nie chciałabym marnować tych kilku dni na zwijanie się z bólu w pokoju, rezygnować z wielu atrakcji, kąpieli w morzu itp. :/ W związku z tym mam pytanie. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 17 marzec. Teoretycznie tego dnia powinnam zażyć pierwszą tabletkę, ale wtedy dostałabym okres właśnie w trakcie wyjazdu. Czy mogę rozpocząć opakowanie kilka dni przed wyjazdem i przestać brać tabletki po przyjeździe? Wiem, że to spora dawka hormonów i pewnie z lekka rozreguluje mi się macica- jak to mówi mój lekarz, ale chyba lepsze to niż jechać wypocząć, a ostatecznie spędzić pół wyjazdu w hotelu (okropnie znoszę miesiączki). Kiedyś brałam Novynette, po roku czasu zrezygnowałam z nich, ale zostało mi jeszcze jedno opakowanie.

kiedyś słyszałam o takich tabletkach po których nie ma się okresu (np. przez wakacje) nie wiem czy to jakieś głupoty czy rzeczywiście coś takiego istnieje :) Niech mnie ktoś uświadomi.

Właśnie nie bardzo mam możlwiość żeby udać się do lekarza przed wyjazdem- pracuję w takich godzinach, że czy poszłabym przed pracą czy po to i tak już nie zastanę lekarza :/ Zwolnić się na wizytę tez niestety nie mogę. Dlatego pomyślałam, że może jest tu na forum ktoś kto kombinował tak jak ja mam zamiar z przesunięciem okresu i mógłby mi coś na ten temat napisać.

Gość magdalenka.....////
moja koleżanka tak zrobiła jak byłyśmy na wakacjach skończyła jedno opakowanie i nie robiła przerwy tylko od razu drugie.. jak raz tak zrobisz to nic się nie stanie.. :) koleżanka żyje i ma się dobrze..żadnych komplikacji nie miała :)

Tylko, że wtedy pownnam zacząć jedno opakowanie w dniu pierwszej miesiączki i od razu bez prezrwy rozpocząć kolejne. A ja chce kilka dni przed planowanym okres dopiero zacząć brać i zastanawiam się czy dostanę czy nie?

Gość tez kiedys jak mialam planowan
y urlop, to bralam 3 miesiace wczesniej tabletki, opakowanie za opakowaniem- bez robienia przerwy

Gość tez kiedys jak mialam planowan
moja kumpelka plywa wyczynowo i robi tak przez caly rok. zyje, jest zdrowa....