Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ola_89

Asymetria ułożeniowa

Polecane posty

Witam U mojego synka zdiagnozowano asymetrię ułożeniową (tzn. pediatra skierowała nas do neurologa z podejrzeniem, a neurolog odpowiedziała "no troszkę się krzywi" i nic więcej.) Mały miał wtedy 4 tygodnie, teraz ma 7, nadal przekrzywia głowę na lewą stronę- nawet jak mu podkładam ręczniczek żeby nie miał możliwości jej przekrzywiać to i tak najczęściej tak się wierci, że jakoś się odsunie i przekrzywia łepek. Na kolejną wizytę do neurologa idziemy dopiero 18kwietnia, ale zauważyłam, że synek ma jedno oko jakby mniejsze, ale prawe, a z tego co czytałam co dzieci z asymetrią mają zaburzenia tej strony, na którą się wykrzywiają. Proszę powiedzcie mi czy miałyście z czymś takim doświadczenia?? Jak sobie poradzić z asymetrią, bo lekarz nie był jakoś zbyt wylewny. Zastanawiam się czy nie wybrać się do innego neurologa...

Gość wybierz sie do innego lekarza
jezeli to asymetria to szkoda czasu do 18 kwietnia, przy tak malym dziecku im szybciej bedzie rehabilitowany tym krocej to trwa, jakbys zaczela dzis to do 18kwietniamogloby byc juz zalatwiona sprawa asymetrii, z okiem to raczej nie ma nic wspolnego

Gość Wspólczuje Ci bardzo
powiem ci że mój syn układał głowe też na jedna strone, to sie wycwaniłam i z tej drugiej przypinałam zabawki, do łózeczka,sofy. Ijedno oko też miał miejsze, jak był mały, alo okolo 5 miesiąca to się unormowało. lekarz powiedział ze to sie unormuje, i rzeczywiście tak jest.