Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Masia26

Reakcja alergiczna na jabłko

Polecane posty

wczoraj po raz drugi podałam synowi jabłko, po pierwszym razie nic nie było, wczoraj dostał 2 łyżeczki i dziś jest cały czerwony. Jest alergikiem, ma skazę i AZS i podejrzewałam że jabłko może wywołać wysypkę,ale krostek jest znikoma ilość,ale szyja w zgięciach jest po prostu żywo czerwona, plamy są zaognione i mokre. Zasypałam je mączką ziemniaczaną ale zrobiła się ciapa, więc umyłam szyje i co jakiś czas ją osusza miękką ściereczką, miał ktoś tak? Tydzień temu byłam u pediatry i powiedziała,że bez alergologa się nie obędzie i ona nie chce mu przepisywać niczego co mogło by mu zaszkodzić,więc zapisałam go alergologa, ale wizytę mam dopiero w przyszłym tyg.Co z tą szyją robić?

Gość agula8
ja bym smarowała czymś nawilżającym-nie wiem jakimś lipobase, oilatum krem, to co masz w domu. Jabłko na razie odstawdopóki skóra się nie poprawi. Jak bedziesz u alergologa to zapytaj o probiotyk Latopic-jest przeznaczony dla dzieci z alergiami pokarmowym, pomaga leczyc skórę i zapobiegac alergii w ogóle, przy czym nie mozna rezygnowac z eliminacji alergenów.Wiem cos o tym bo moja córka w okreseie niemowlęcym była uczulona na mleko.pozdr