Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 mama 17latki

17 latka i kwota aliment贸w

Polecane posty

Go艣膰 mama 17latki

mam17 letni膮 c贸rke na kt贸r膮 dostaj臋 150 pln aliment贸w mam szanse na wiecej?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 waran zielony
wejd藕 na stron臋 kancelarii adwokackiej,u do艂u znajdziesz arkusze utrzymania dziecka-dobierz stosowny do wieku,wype艂nij wpisuj膮c ceny po przecinku-kalkulator sam tobie obliczy-przeczytaj na temat aliment贸w to co pisz膮 sami adwokaci tu na cafe poszperaj-znajdziesz wiele temat贸w dotycz膮cych aliment贸w-znajdziesz na pewno co艣 dla siebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lamella
B艂agam ci臋, za tyle to mo偶na psa utrzyma膰, nie nastolatk臋! co za pytanie, czy dostaniesz wi臋cej - to oczywiste, tak kwota jest zwyczajnie 艣mieszna. Za chwil臋 matura, b臋dzie potrzebowa艂a jakich艣 kurs贸w przygotowawczych, je艣li ma si臋 dalej uczy膰, angielskiego.. Utrzymanie dziecka w takim wieku kosztuje grubo ponad tysiaka, i to bez szale艅stw. jakim cudem juz dawno nie podnios艂a艣 tego do jakiej艣 realnej kwoty? wi臋cej bezrobotnym przys膮dzaj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czemu nie chce tego podsumowac
?w tym arkuszu nie mog臋 podsumowac tych rubryk?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama 17latki
nie mog臋 oworzyc pliku do linku kt贸ry mi wys艂a艂 waran zielony do arkuszy aliment贸w wyskakuj膮 same hieroglify co robic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama 17latki
to nie tak przez jaki艣 czas opr贸cz pieni臋dzy zas膮dzonych ona dostawa艂a got贸wke do r臋ki 偶e takpowim no ksi膮偶ki czy na kurs angielskiego dawa艂 jej 250-350 miesi臋cznie wi臋c si臋 nie czepia艂am bo nie by艂o czego ,ale to si臋 sko艅czy艂o i bez szykan

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plac膮cy
Oczywi艣cie 偶e masz szanse. p.s. A dlaczego sko艅czy艂y si臋 te dop艂aty? p.s.2. A te arkusze kalkulacyjne wype艂nij szczeg贸艂owo i wydrukuj w pi臋ciu egzemplarzach. W zale偶no艣ci od gramatury papieru powinno wystarczy膰 na 5-15 dni. DO PODCIERANIA DUPY. :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama 17latki
nie mam poj臋cia czemu si臋 sko艅czy艂y zmieni艂 numer telefonu wcze艣niej nie odbiera艂 od niej nie odpisywa艂 na smsy pini膮偶ki kt贸re dostawa艂a mia艂a dla siebie na kosmetyki ksi膮偶ki czy nawet na pizz臋 ze znajomymi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plac膮cy
A od kiedy nie widzieli si臋 z c贸rk膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 waran zielony
mama 17 latki wpisz w wyszukiwark臋 "Koszt utrzymania ma艂oletniego - nowe arkusze kalkulacyjne",kliknij i uka偶e sie tobie stronka-na dole stronki znajdziesz 4 arkusze w zale偶no艣ci do wieku-wybierz stosowny-wpisuj ceny po przecinku to jest link www.grzybkowski-guzek.pl/tekst/id/177 a kancelaria ma link http://www.grzybkowski-guzek.pl - szukaj w -klienci indywidualni w alimentach-na dole po lewej stronie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plac膮cy
www.grzybkowski-guzek.pl/tekst/id/177 Wydrukowa膰 na papierze toaletowym. KONIECZNIE! Bo inaczej s膮d nie przyjmie :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 waran zielony
mama 17 latki nie s艂uchaj p艂ac膮cego-ja przedstawi艂am w s膮dzie wype艂nione arkusze-s臋dzina powiedzia艂a 偶e S膭D ZNA TE ARKUSZE-otrzyma艂am na 10 latka 800 z艂-wykaza艂am mo偶liwo艣ci zarobkowe-ojciec dziecka jest z zawodu monterem instalacji wod-kan,ma uko艅czone kursy spawania 3 metodami-z takim zawodem znajdzie prac臋 na ka偶dej budowie-mo偶e pr贸cz instalacji wodnej ,instalowa膰 ca艂膮 instalacj臋 grzewcz膮 z reszt膮 skora ja mog臋 zarabia膰 (z premiami) 1800 z艂 to niby dlaczego tatu艣 tyle nie mo偶e? 800 z艂 to nieca艂e 45% mojej pensji-jest jedno dziecko a wi臋c nie widz臋 偶adnych przeszk贸d aby tatulek p艂aci艂 mniej. jestem w stanie "za艂atwi膰" tatusiowi prac臋 na budowie zgodnie z jego zawodem i kwalifikacjami-przy 8-10 godzinach zarobi艂by 4-5 tys z poca艂owaniem r臋ki my艣l臋 偶e t艂umaczenie sie ojc贸w 偶e nie ma pracy czy tez kwalifikacji niczego nie zmieni-skoro facet 5 lat wcze艣niej nie m贸g艂 znale藕膰 pracy i teraz znowu tym samym si臋 t艂umaczy nie jest dla S膮du odpowiedzialnym cz艂owiekiem i takiemu nic nie pomo偶e kwalifikacje przez 5 lat mo偶na zmieni膰 czy tez si臋 wyuczy膰 konkretnego zawodu (nadal w domach rzemios艂a jest przyuczenie do zawodu,mo偶na r贸wnie偶 w urz臋dach pracy zapisa膰 si臋 na wszelkie kursy przyucze艅 do r贸偶nych zawod贸w)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czytam sobie
nie rozumiem dlaczego p艂ac膮cy tak si臋 w艣ciekasz-zapewne wype艂ni艂e艣 arkusze i wysz艂o du偶o wi臋cej ani偶eli p艂acisz-sam pewnie wyba艂uszy艂e艣 swoje ga艂y z niedowierzania 偶e koszty dziecka s膮 tak ogromne sam widzisz mi膮gwo z jakim trudem wychowania dziecka borykaj膮 si臋 matki czy tez ojcowie kt贸rzy w pojedynk臋 ten trud zmuszeni s膮 ponosi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama 17latki
on jest kierowc膮 tira wi臋c pewnie cz臋sto go nie ma ,ale od dw贸ch lat prawie ma j膮 g艂eboko gzie艣 ja zarabiam z nadgodzinami i premi膮 od 14oo do 1800

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plac膮cy
"ja mog臋 zarabia膰 (z premiami) 1800 z艂 to niby dlaczego tatu艣 tyle nie mo偶e? 800 z艂 to nieca艂e 45% mojej pensji-jest jedno dziecko a wi臋c nie widz臋 偶adnych przeszk贸d aby tatulek p艂aci艂 mniej." I logika waran zielony posz艂a si臋 ...., znaczy na grzyby. Posz艂a :classic_cool: Liczymy: - od ojca na dziecko - 800 z艂 - od matki na dziecko - 800 z艂 = 1600 z艂 Matce pracuj膮cej zostaje na siebie 1000 z艂. Ojcu (pracuj膮cemu) zostaje 1000 z艂. Jest logika? NIE MA!!! czytam sobie -> potrzebujesz jakiego艣 wyliczenia? p.s. w艣ciekasz to si臋 (ewentualnie) ty. Warunek - jeste艣 suk膮 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama 17latki
barania 艂膮ko plac膮cy po pierwsze sam sobie ci膮gnij po drugie od tego czasu nie daje jej kasy czt 2lata ,a ze jest facetem twojego pokroju to p贸ki mog艂am utrzymywa艂am nas sama ale w imi臋 czego pytamw ko艅cu to jego psi obowi膮zek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama 17latki
dzi臋ki waran zielny ju偶 mam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plac膮cy
Ja napisa艂em: "Kr臋cisz jak stara lodziara!" mama 17latki napisa艂a: "sam sobie ci膮gnij" Jad艂em herbatnika. Popija艂em herbat膮. Przeczyta艂em....... ...... i mam, qrwa, : - monitor do mycia - 艣ciane do malowania- - i portki do prania... :classic_cool::classic_cool: :):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama 17latki
plac膮cy jeszcze jakie艣 m膮dro艣ci ludowe masz w r臋kawie ?dla mnie twoje opinie nie maj膮 znaczenia i mo偶esz ju偶 sobie dac spok贸j

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plac膮cy
Mam. Fakty: - ojciec p艂aci 150 z艂 aliment贸w, a m贸g艂by wielokro膰 wi臋cej - od dw贸ch lat nie ma kontaktu z c贸rk膮 - ty nic z tym nie robi艂a艣 przez (co najmniej) tak d艂ugi czas. Wnioski: - nale偶y pozbawi膰 ci臋, lub ograniczy膰, w艂adzy rodzicielskiej - jak najszybciej Rozumisz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zniecierpliwiony
"""""mam17 letni膮 c贸rke na kt贸r膮 dostaj臋 150 pln aliment贸w mam szanse na wiecej? """""" Jak oczekujesz odpowiedzi to najpierw przedstaw informacje. Alimenty to choroba.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama 17latki
po pierwsze rozumiesz po drugie napisa艂am 偶e sobie radzi艂y艣my i dalej radzimy po trzecie to ojciec powinien zabiegac o kontakt z c贸rk膮 a nie ja go zmuszac do owych kontakt贸w wi臋ksza kasa jest potrzebna na jej zainteresowania tzn na nowy aparat fotograficzny i sk膮d ta agresja?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama 17latki
a tak na marginesie to co艣 z wami facetami jest nie tak jak matki chc膮 wysokich aliment贸w to s膮 zach艂annymi s----mi jak maj膮 niskie ,to zabrac im dzieci i gdzie tu logika ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plac膮cy
po piersze - rozumie :classic_cool: po drugie: JAK TO "radzi艂y艣my i dalej radzimy"? Na "zarobek" dziecko wysy艂asz? po trzecie - jeszcze dwa lata temu ojciec dawa艂 "do r臋ki" dziecku dwukrotno艣膰 "oficjalnych" aliment贸w, a teraz 17 letnia pannica nie wie dlaczeo ojciec nie chce jej zna膰?? Na aparat fotograficzny :):):) Jaka agresja? Lalka - kr臋cisz jak stara lodziara* :classic_cool: *nie chodzi o "robienie" lod贸w, tylko o "kr臋cenie" lod贸w. :):):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Plac膮cy
A tak na marginesie - rozumisz takie subtelne poj臋cie: "dobro dziecka"?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama 17latki
nie masz nic do roboty ze ci膮gle siedzisz przy monitorze ? zada艂am pytanie dosta艂am odpowiedz a z tob膮 rozmawiac nie musz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zniecierpliwiony
Do mama 17latki. Ty na pewno j膮 wychowujesz a nawet majtki jej pierzesz.R贸b to ale na w艂asn膮 odpowiedzialno艣膰 i w艂asny rachunek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dla mamy 17latki mo偶esz stara膰 si臋 o wi臋cej ale to zale偶y ile ma dochodu

Udost臋pnij ten post