Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama małej leniwicy

15msc dziecko u okulisty...?

Polecane posty

Gość mama małej leniwicy

Witam dziewczyny. Mam pytanie... Jutro mam z córką do okulisty bo dziwnie wywraca oczkami i troszkę jej ucieka jedno oczko,chodzi o to jak wygląda taka wizyta? Mała ma dopiero skończone 15msc i niewiem na co sie szykować. Czy któraś z Was była z tak małym dzieckiem u okulisty? Proszę o odpowiedz.

Gość mama małej leniwicy
Hej dziewczyny odpiszcie coś

Byłam z jeszcze mniejszym i bardzo krzyczała. Później na 1,5 roku i na 2 lata i było bez większych ekscesów. Jeśli to będzie dobry okulista dziecięcy to wizyta przebiegnie bez problemu. Córka miała robione kilka badań. Musiała złapać pszczołe w trójwymiarze na specjalnej tablicy. Pokazać palcem zwierzątka. Wodzia wzrokiem za zabawką. Przy komputerowym badaniu oglądała obrazki w tym aparacie do badania. Jedyny płacz był przy zakrapianiu atropinom

Gość mama małej leniwicy
Boję się,ze Mała zacznie płakać i będzie po wizycie. A co to jest ta "Atropina"?

Gość krople na
rozszerzenie zrenic o ile sie nie myle , dorisli tez takie dostaja

Gość mama małej leniwicy
no właśnie cholerka tego się boję,czekałam na wizyte 2 i pół msc i nie mam zamiaru dłużej czekać:) Nic pójdę i zobaczymy jak to będzie:) Dzięki bardzo:) Pozdrawiam:)

Gość mamatakasobie
napisze ci tak moje dziecko odkad skonczyla 2 mc jest pod opieka okulisty .Na pocztku jak mala miala kontrole co miesiac to dostawalam recepte na ta atropine i sama malej zakrapialam przed pojsciem do okulisty.Tak bylo mnie i okulistce wygodniej.A pamietam ze moja pani doktor nie miala gabinetu przystosowanego do malych dzieci ale zgodzila sie ja badac.A wiec rozkładałyśmy kocyk na biurku i po prostu ja i pielegniarkla trzymalysmy i zagadywalysmy mala lub dawalysmy jej mleko lub picie wtedy doktorka mogla normalnie sobie oczko.

Gość Drogie Mamy...
ja bylam z malutkim 4 miesieczniakiem, najpierw wpuscili kropelki, potem bylo badanie, ktore nie bardzo mu sie podobalo :) :P ale dalismy rade.

Gość JoannaPaliszewska
Oczywiście ,ze byłam z dzieckiem i to jeszcze mniejszym bo 8 miesięcznym . Ja byłam w bardzo dobrym gabinecie Dzięgielewska Instytut Oka w Warszawie . Był to drugi gabinet do którego się udałam i tutaj przynajmniej poradzili sobie ze schorzeniem oczka mojej córki ;)