Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alf666

Problem z kobietą w związku

Polecane posty

Witam wszystkich. Mam niestety problem z moją dziewczyną, z którą jestem już 2 i pół roku. Od pół roku ze sobą mieszkamy. I przez pierwsze 2 lata wszystko było między nami wzorowo. Teraz niestety jest tak, że ona mi nie okazuje żadnej czułości. Boję się też, że może się z kimś spotyka za moimi plecami. Od poniedziałku regularnie nie wraca do domu po zajęciach, tylko zawsze coś ma do załatwienia (robić zdjęcia, uczyć się w bibliotece itp...). Zwróciłem też uwagę, że przed wyjściem na uczelnie bardzo się stroi, maluje, ale jako że wcześniej na to nie zwróciłem uwagi to nie wiem czy wcześniej też tak było, chociaż wydaje mi się, że nie. Rozmawiałem z nią tylko o tym, że czuję się jak jej współlokator a nie chłopak. Seksu nie ma, jak chcę dać buziaka to w polik ujdzie, ale w usta to się już odsuwa. Jedyna czułość między nami jest z mojej inicjatywy i niechętnie przyjmowana z jej strony. Ona twierdzi że mnie kocha i że nie wyobraża sobie życia beze mnie, tylko ma gorszy okres w związku i musi odpocząć. Bardzo mnie ta sytuacja boli bo niemożliwie ją kocham. Ostatnio była sytuacja, że z kimś smsowała i ciągle się uśmiechała do telefonu to z ciekawości nie wytrzymałem i wszedłem w jej wiadomości. I co zobaczyłem? Pusta skrzynka. Sytuacja taka miała już 2 razy miejsce. W dodatku dzisiaj zobaczyłem, że na komputerze ustawiła sobie hasło administratora. Mam mętlik w głowie i nie wiem co robić. Z jednej strony ona mówi że kocha i chce być ze mną, a z drugiej strony ja czuję, że ona mnie traktuje jak jakiegoś wujka a nie chłopaka i mam wrażenie, że coś przede mną ukrywa. Staram się strasznie, zapraszam do restauracji, na zakupy, która ona zawsze uwielbiała i zawsze chciała żeby coś jej kupować a teraz gdy chcę iść z nią do galerii coś jej kupić to ona twierdzi że nie chce. Gdy z nią próbie rozmawiać o tzw dupie maryny to przeważnie jest na mnie zła i twierdzi że jej przeszkadzam, bo np rozmawia na fb lub gg. Czuję się totalnie źle w tym związku teraz i nie wiem co robić. Co wy o tym sądzicie?

Gość @pomarańczka@
jest zafascynowana innym mężczyzną

pewnie czuje się niedowartościowana,ale to nie twoja wina po prostu niektóre kobiety tak mają

No ona mi tłumaczyła, że ten kryzys to nie jest moja wina. Jakieś razy co w tej sytuacji mogę zrobić? Bo szczerze to strasznie wkurza mnie ta bezradność, bo nie wiem co robić.

Gość messii
ONA MA KOGOS INNEGOO

udawaj że nie obchodzi cię co ona robi,nie możesz stale o nią zabiegać bo wtedy ona mysli że może sobie pozwalac na rożne rzeczy a ty i tak bedziesz na jej zawolanie.musisz to zmienić.zmień wodę toaletową na inną to też pomoże .

A co niby miałaby zmienić wymiana wody toaletowej? Z tym olewaniem jej to jest niegłupi pomysł. Sam o tym myślałem, ale to jest trudne do wykonania.

Gość @pomarańczka@
rada? nie ma takiej! sama ci nie powie że kims się interesuje, bynajmniej nie tak predko, ty bedziesz sie frustrował, irytował, zazdrość bedzie ci dyktowała rózne rzeczy, bedziesz podejrzliwy, bedziesz ja sprawdzał, szukał.....

Gość malinaaaa88
Niestety kobiety czasem tak mają... koleżanka wyżej ma racje, spr się mniej przejmować (albo mniej to pokazuj) też się ubieraj długo, układaj włosy, pouśmiechaj do telefonu- nawet gdy będzie tam tylko tapeta. Po naśladuj ją trochę, to na pewno się zainteresuje skąd Twoja nagła zmiana zachowania, może to ją skłoni do jakiejkolwiek rozmowy. Fajny facet jesteś, więc może uda się Wam dojść do czegoś. Może na razie jest zafascynowana, może jeszcze nic złego nie zrobiła- jeśli tak, poszukaj sobie dziewczyny, która jest Ciebie warta. Nie można zdradzać, i ranić osoby, które nas kochają.

I w drugą stronę. Nie można zdradzać i ranić osób które my kochamy. Dlatego właśnie ciężko mi jest tak po prostu ją teraz olewać, bo ją kocham.

Gość deraffwe
wiem co czujesz, jak mnie laska zaczela olewac to tez probowalem ja olewac ale po prostu sie nie da!! kochalem ta szmate i nie dalo sie jej nie olewac kiedy zaczalem dopytywac, sprawdzac ja itp to w koncu mnie rzucila i powiedziala mi ze nic do mnie nie czuje, i ze juz sie z kims spotyka.. pierdolone kurwisko

Gość @pomarańczka@
woda toaletowa co to za pomysł? olewanie jej- zabawa w kotka i myszke? pogadaj z nia powiedz ze czujesz ze zle sie dzieje, ze jesli ma kryzys to niech ci szczerze powie o jego przyczynach. rozmowa i jeszcze raz rozmowa.

Gość malinaaaa88
Nie olewać- ja też bym nie potrafiła bo zawsze sie martwię wszystkim bardzo. Ale kiedyś zdarzało mi się, np zamiast płakać po cichu i chodzić ze smutną miną, czemu w związku nie jest jak dawniej- dbałam o siebie jeszcze bardziej uśmiechałam się, UDAWAŁAM, że nie przejmuję się- i on wtedy to widział i zaczynał- za mną gonić. Takie gierki są bez sensu-wiem. Z racjonalnego punktu widzienia powinna być szczera rozmowa zamiast nich, ale co zrobić skoro tak łatwo ' wziąć drugiego człowieka pod włos'?

Tak teraz sobie pomyślałem, że jak zaczynaliśmy być ze sobą, to rzuciła swojego chłopaka dla mnie. Powiedziała mu że muszą sobie zrobić przerwę. I ta przerwa między nimi trwa do dziś. Była z nim ponad rok. Boję się, że skoro zrobiła coś takiego jemu, to może i mi to zrobić. Tylko w takim razie po co mi mówi że mnie kocha i chce nadal ze mną być?

musisz to zrobić,ona jest pewnie dominatorem w waszym związku,pewnie w łóżkowych sprawach też.a co do wody toaletowej to powinna zaraz zwrócić na to uwagę.większość kobiet zwraca uwagę na wygląd i na zapach

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
laska Cie zdradza to oczywiste, musisz ja tylko złapac na gorącym uczynku

Właśnie o 13:15 skończyła zajęcia. Zadzwoniłem do niej. "Co chcesz?" "Szybko nie mam czasu" "będę w domu najwcześniej za 2 godziny, jestem na zakupach, kupuje prezent urodzinowy dla koleżanki"

Gość iyoiviyvo8yvyugkjgjhgvuzdr
Zdradza Cię! Olej ją!

Gość malinaaaa88
Nie rozmawia się tak z osobą, którą się kocha... :( To chyba kobieta z rodzaju tych nieszanujących kochającego faceta... Ile Wy macie lat? Ja od pół roku mieszkam z narzeczonym- dojeżdżamy wspólnie do pracy, więc to trochę inna sprawa,ale jak coś trzeba załatwić wcześniej się informujemy, zawsze wiemy co i jak- jednak wspólne mieszkanie sprawia, że nasze sprawy są wspólnymi... To szacunek do 2 osoby sprawia, że informujemy się czy mamy plany czy nie, a nie Ty czekasz a ona łaskawie może wróci...

Gość JustyśśŚŚ
ja uważam, że nie powinieneś jej kontrolować ani sprawdzać bo ją do siebie zniechęcisz a to że brak u was czułości oznacza kryzys każdy związek tak ma, jeśli Cię kocha szczerze to to minie ale oczywiście musisz z nią porozmawiać, choć istnieje tez opcja że rzeczywiście kogoś poznała, musisz z nią porozmawiać!!!!

Gość taka se jedna
drogi Alfie :) zostaw ją i weż mnie :D

Droga "Taka se jedna". Najpierw muszę zrobić w wszystko, żeby jakoś uratować ten związek. Jeśli nie wyjdzie to wtedy pogadamy ;p

Gość @pomarańczka@
powtórzę sie jest kims zafascynowana, o poziomie tego wie tylko ona i on mechanizm jest taki, ze on jest fantastyczny w tobie szuka wad, zeby usprawiedliwic swoje bąź co bąx świństwo. ona tez ma tego świadomość, obrzydza sobie ciebie, żeby mieć usprawiedliwienie, nie okazuje czułości, szacunku, odrzuca cie, bo chce to ofiarowac innemu.

Nasi rodzice, jesteśmy niepracujący. Ale ja naprawdę poważnie ją traktuję i to do tego stopnia, że już miałem zamiar zbierać pieniądze na pierścionek. Teraz to chyba trochę nieaktualne.