Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna z Warszawy

Rowerem do pracy w Warszawie?

Polecane posty

Gość Dziewczyna z Warszawy

Witam, zastanawiam się czy zamiast miesięcznego biltu, ktory kosztuje 80 zl, nie kupić roweru, i nie jeżdzić nim do pracy? :) Co o tym sądzicie? Ja widze takie plusy, ze codziennie :) to bedzie jakis sport :) Wiec bede miala lepsze cialko :) No i tez pewnie sie oplaci po paru miesiacach :) Bo mozna przeciez jezdzic, wiosną, latem, i też jesienią spokojnie :) Są tu jakies osoby które jeżdżą do pracy na rowerze? :)

Gość layling on you
wychodzi na to że w stlicy to tylko wozi się dupę samochodem daleko masz do pracy z domu? a co w razie wielkiego deszczu?

Ale się spocisz i w pracy będziesz nieświeża. Może lepiej kupić skuter? Widziałem w któryms markecie fajny rower z akumulatorem. Można albo pedałować, albo jechać na akumulatorze.

Gość warszawa da się lubić
można jeździć spoko, zależy też jak masz daleko i jak ubierasz się do pracy, żebyś nie wpadała do pracy spocona i ledwo żywa, u mnie w firmie nawet prawnik tak dojeżdza ale musi brać w firmie prysznic no i przebiera się w garnitur, także dla mnie, choć kocham rower, to byłby problem w kwestii zmęczenia i ubioru

Gość Jesli lubisz
byc w pracy nieswieza i wdychac spaliny codziennie to czemu nie ;)

zależy jak deleko i jakim tempem sie jedzie. Ja zrezygnowałam z komunikacji miejskiej i jezdzę zamiast tego rowerem, wrażenia naprawdę lepsze. A nawet w upały w sumie spocę się mniej niż w jakimś tramwaju w którym temp. w srodku sięga 50 stopni....

Gość Marcin84w
ja mieszkam w Warszawie i mam do pracy 20km. Latem jeżdżę rowerem do pracy ale tylko dla sportu i przyjemności. Jak jest zimno albo deszczowo to jadę autobusem ale nie kasuję biletów.Ich ceny to jakaś kpina,do tego chcę je podnieść o 100% Czasem się trafi kanar i wtedy również dla sportu biegam. Jak mam bagaż i nie chce mi się biegać to daję mu w łapę 20zeta Mam też auto ale przez te korki nie jest szybciej ale o wiele drożej. pozdro dla koleżanki z mojego miasta :)

hahahahahhahaahhahah :D A z rowerem dobry pomysł:) ZWŁASZCZA w stolicy. Też się może kiedyś przerzucę... :)

U nas w Poznaniu to sa dopiero ceny biletów.... Jeśli tez je znów podniosa, to chyba ludzie będą chodzic pieszo. Po ostastniej podwyżce wpływy im spadły (!). Nawet wycofac sie z niej chcieli...

Gość gdgd
wyjezdzasz rano do pracy jest 35w cieniu, dojezdzasz a twoje biala koszula whatever co ocieka potem, wsiadasz na rower po pracy i w polowie drogi lapie cie ulewa, samochody bryzgaja na ciebie kałuzami ale ty twardo jedziesz jesli mieszkasz na bialolece i pracujesz na ursynowie to powodzenia 25km w jedna strone

Gość Marcin84w
cena biletu jednorazowego normalnego w Warszawie 2,80zł cena po planowanej podwyżce 5,60zł banda złodziei niech sobie sami kupują te bilety

normalny kosztuje 2 zł za 15 minut, ulgowy chyba połowe.... Ale podwyzka była juz dawno...

Gość gdgd
no i nie wyobrazam sobei dzwigania rowerka dwa razy dziennie w gore i w dol po schodach wdychasz spaliny, musisz wozic ze soba ciuchy jesli nie chcesz miec skrepowanych ruchow, tracisz czas na dojazd, bo dla sportu mozna sobie na luzie pojezdzic po pracy,czasem jest zimno...serio!

cena biletu jednorazowego normalnego w Warszawie 2,80zł a ile mozna nim jechac? W Poznaniu czy sa korki? Zależy na jakiej trasie, ja mało jezdzę samochodem. chyba tragicznie nie jest. W mojej okolicy to juz w ogóle spoko, chociaz mieszkam przy stadionie i ostatno jak go skończyli ruch sie w tym rejonie mocno zwiększa. Poznań ma ten plus że jest mocno ściśniety, rowerem dojadę i to chodnikiem z jednego końca na drugi w pół godziny- 45 minut.... góra. TYle, że u nas lepiej jechac chodnikiem, na niektórych ulicach to potrącenie murowane... są b. wąskie... :(

u nas na razie nie podnieśli, ale kurwa drożej z tego co piszecie - nawet niż w Warszawie... :(

jeśli masz blisko,doskonałą trasę najlepiej ścieżkę rowerową i przede wszystkim gdzie zaparkować to można tak robić ja mam do pracy ok 6km jadę 30 min po chodniku między ludzmi bo gdybym ulica pedałowała dawno po tym świecie bym nie stąpała z zaparkowaniem też mam problem na razie pogoda nie sprzyja na jazdę rowerem

Gość Marcin84w
podwyżki cen w Warszawie zaczną się prawdopodobnie w maju,ale nie od razu o 100% tylko stopniowo.Oto link http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,ztm-szykuje-drastyczna-podwyzke-cen-biletow,157341.html Na bilecie jednorazowym można jechać 2 godziny ale tylko jedną linią. Można też kupić 20 minutowy za 2 zł ale niedługo go zlikwidują. Lubię jechać rowerem bo mam w bloku windę więc nie noszę go ze schodów; do mojej pracy prowadzi ścieżka rowerowa więc nie wdycham spalin i nie chlapią błotem.Mogę pracować w dowolnych ciuchach więc jadę w krótkich spodenkach i podkoszulku.Mam też prysznic i ciuchy na zmianę.

Gość Kasiq
Ja staram się tak czesto jak to możliwe, zaczęłam nawet pisac bloga na ten temat i zachęcam do tego rodzaju transportu. www.narowerku.blog.pl

Gość gość
Kto z Białołęki jeździ do pracy rowerem? :)

Gość gość
mieszkam w Warszawie i jeżdżę codziennie do pracy rowerem. Dla mnie nie straszna wiosna, lato i jesień. Zimą niestety daruję sobie takie wycieczki, bo chodniki i ulice nie są przystosowane do jazdy rowerem. Codziennie pokonuję około 10 kilometrów. W mojej pracy dużo osób przyjeżdża rowerem. Mamy tamy swoje miejsce do parkowania. Ludzie którzy jeżdżą rowerem do pracy są energiczni, wypoczęci i wydajniejsi. Polecam :) Super rower do jazdy po mieście kupiłam w sklepie http://www.trybik.pl/