Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bielka

majowe panny młode 2011

Polecane posty

Gość bielka

Witam 28 maja mam slub. Towarzysza temu duże emocje i stres. Chciałam nawiązać rozmowe z osobami które również są w trakcie przygotowań. Mamy salę, fotografa, dj-a, ja oczywiście suknię i buty, oprócz biżuterii. Planujemy podarwoać gościom jakies preznety. Nie chę aby były podziekowania dla rodziców i standardowe piosenki typu "kochanych rodziców mam..", nie robię tez oczepin- taki mamy plan. Na pierwszy taniec wybrałam nore jones, aczkolwiek na żaden kurs tańca nie chodzilkiśmy więc się "pobujamy" tak jak umiemy. Obrączki mamy dwie różne, jak różne są nasze charaktery, z różnymi grawerami - jedna z data poznania się, druga z data slubu. Wesele na ok.70 osób, zaproszenia rozdane. A u Was jak ida przygotowania? Największy stres miałam przy wyborze obraczek..

A ja sie zestresowalam jak zalatwialismy dokumenty w USC do slubu koscielnego i wtedy babka z taka powaga zaczela sie pytac czy jestesmy swiadomi itd. Zestresowalam sie jak nigdy :D :D Ja mam 7 maja wiec dokladnie za miesiac :) Jestem na etapie zalatwiania pierdol roznych typu winietki, poduszka na obraczki itp. My na podziekowania umowilismy sie z Dj, ze nie bedzie piosenki (bo z roznych przyczyn nie bedzie ojca N, wiec nie chcemy zadnych tancow) i goscie zaspiewaja Sto lat a my cos tam powiemy od siebie.

Gość bielka
mi na poczatku sniły sie koszmary - a to że mam włosy przetłuszczone, że sukienka niewyprwasowana i nie skrócona, że brakuje mi pończoch i biegałachw snie po sklepach.. Poduszki na obraczki u nas nie bedzie, mysle że będą podane "na tacy" księdza. Wybieram teraz wiązanke ślubną i uczesanie .. N. zaproponował dla skiedza że podpiszemy wszystko w piatek, na co zażartowałam że przez noc mogę się rozmysleć co do slubu, ale ksiądza to nie ruszyło i chyba myslał ze mówie poważnie

hej :) ja tez 28 maja. wczoraj mialam przymiarki i za dwa tygodnie juz bede miala suknie gotowa ze wszystkimi dodatkami... bielka ale czy ty sie stresujesz juz ? my nawet garnituru nie mamy kupionego:P

Gość bielka
ze stresem to tak jak pisałam-troche odpusciło jak kupiłam pończochy..moze to głupie, ale wtedy juz przestały snic mi się koszmary:) Kryzys przyszedł jeszzce jak kupowalismy obraxzki-długo nie mogłam się zdecydować. W koncu poszlismy i ciach, zamóiwlisamyu. Nie spałam poł nocy, z rana zadzwoniłam i odmóiwłam- a że był 1 kwiecień to uznalałm ze albo w salonie jubilerskim sie zgodza albo nie i twey powiem ze to pryma aprylis. robi sie tylko obraczka N., ja bede miała inną.. Garnituru tez nie mamy. I dopiero poradnie rodzinna robimy.

no wlasnie ja sie tez nie stresuje i nie wiem czy to normalne :):) my garnitur po swietach bedziemy kupowac

Gość bielka
jeszcze przyjdzie pora na stres:)

Gość ja też majowa :) 21.05
i nie mam jeszcze najważnejszego -czyli USC i księdza. Ale przed świętami musimi się wyrobić. Obrączki chyba w weekend zamówimy, sukienkę dopiero po wielkanocy mam do 1 przymiarki, biżuteria zamówiona ale paczka zaginęła :/ Butów i reszty brak, tylko welon jest. Wszyscy wykonawcy zaliczkowani, pozostaje dogadać szczegóły i opłacić resztę :((( Ach, pomysłu na 1szy taniec ZERO. Podziękowania jeśli będą to tylko STO LAT. Bukiet robię sama, dekorację auta też. W sumie 2/3 zaproszeń rozdane, reszta w ten weekend i kolejny. Czas nagli ale podejście mamy na luzie. Pozdrawiam majówki i życzę sobie i wam cudownej pogody i wspaniałej uroczystości :))))

wiesz co... podziwiam cie.. zwlaszcza z tymi obraczkami.... jestes pewna ze zdarzysz??? a buty i reszta...?? jak robilas przymiarki bez tego?? jak ci dawali swoje buty to teraz bedziesz musiala kupic taki sam obcas...

Gość Majóweczka2011
Hej dziewczyny!! Ja też 28.05 ;) Mamy juz wszystko teraz tylko same pierołki typu zawieszki itp. Suknia dopiero końcem kwietnia/początek maja do odebrania :) Goście już na szczęscie zaproszeni:)

Gość bielka
wódki jeszcze ne mamy. Kpuje nam właściciel sali, nie mam pojecia jaką. Kiedys kolezanka móiwła ze na swój pierwszy tanie wzieła "Brzydki ja brzydki on",ale to dla tych z dużym dystansem do siebie:)

Gość bielka
robicie zawieszki na wódkę? a usadzacie gości sami? o co prosiliście zamiast kwiatów?

buty kupię przed pierwszą miarą, wiem,, że długość sukni do nich dopasują... obrączki max 4 tygodnie czekania, damy radę :) zawieszki zrobię sama, pewnie w długi weekend... zdążymy, nie ma się co spinać. Najważniejsze są uczucia i emocje pozytwne!

Gość bielka
zawieszek nie robie. a prezenty raczej tak,najpawdopodobniej kalendarze na 2011 w formie magnesu na lodówku lub czekoladki w kształcie młodej pary-w zaleznosci ile sobie za to zaycza w cukierni

ja zawieszki juz mam, zapraszanie gosci tez juz za soba, wodka Stock, usadzanie gosci bedzie :)

Ja żadnych prezentów dla gości nie planuję, tylko dla rodziców i świadków coś kupimy. Nad winietkami nadal się zastanawiamy, zobaczymy ile osób ostatecznie potwierdzi przybycie i wtedy zdecydujemy.

Gość bielka
do : ja te majowa :)21.05 - kupuje si e prezent dla starszych? czy to jest jakis zwyczaj ? a co kupujecie? kurde, nawet bym na to nie wpadła..

Gość bielka
do : uuryree4 spoko link, szkoda ze w moim województwie tego nie ma.

Gość aaaabbbbcccc1234567
Witam! Szukam chętnej pary z Poznania, która bierze ślub na Wielkanoc lub na początku maja. Zamierzam otworzyć własną firmę i muszę mieć zdjęcia stojaków i dekoracji ławek do folderu. Dlatego szukam pary, która chciałaby mieć !!!ZA DARMO!!! ustrojony kościół stojakami z gotową dekoracją (świece, kwiaty, tiul) i udekorowane ławki (dekoracja jest na bezpiecznych przyssawkach). Ja potrzebuję tylko możliwości zrobienia zdjęć w kościele. Zdjęcia stojaków i dekoracji ławek na mail. fothografie@ gazeta.pl

Gość bielka
i jak Wasze przygotowania? Ja załatwiłam już USC i księdza - swoja drogą, nieźle się ceni - bierze 700 zł do tego kościelny i organista. Koscioła przyozdabiac nie bedę. Coraz więcej osób mi odmawia, ze znajmoych.Zmartwiło mnie to. Wy też tak macie? Spodzieacie sie, że "ten" to już na pewno przyjdzie,m a tu słyszę że nie.. w Sumie wesele bedzie jeszcze mniejsze jak planowałam ;/ I znajomi idą sami, więc trochę bedzie singieli.Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że sala jest dosyć duża.. I mimo, że termin potwierdzania jest na dniach, to wiele osób sie nie odzywa - jak to traktować?

bielka nie przejmuj sie u mnie tez sporo osob odmowilo (glownie rodzina) tak to juz jest. ja do czesci sama dzwonilam/pisalam na nk czy gg. ja tez juz mam w koncu licencje w domu, wiec teraz musze ja zaniesc do naszego kosciola. jeszcze spowiedz i koscielne rzeczy beda zalatwione.

do Bielka - nie wiem czy jest taki zwyczaj, ale my planujemy podarować coś rodzicom, a dodatkowo świadkom - za ich pomoc i zaangażowanie. Nie bedzie to w ogólnym rozrachunku duży koszt. Kościół ostatecznie ubierają siosrty zakonne, my się dorzucamy tylko. Wczoraj załatwiłam USC, pora spotkać się z księdzem i koniec formalności. Dogrywam szczegóły z wykonawcami, mamy garnitur! Po świętach przymiarka sukni. Jeszcze 33 dni :))))

do Uleczka - zamówione obrączki, w weekend, odbiór 8.05 (przyjadą z niemieckiej firmy). Zatem terminowo jeszcze mamy spory zapas. Buty znalazłam obłędne, nie typowo ślubny fason, ale w śmietankowej beli. Cudne! Jest szansa ogarnąć wszystko na czas. Co do gości - zaproszenia rozdane w 99%. Frekwencja ok. 90% więc bardzo dobrza! Będzie na chwilę obecną 116 osób. Miało być wg wstępnych wyliczeń max 130. Chętnie poznam wasze pomysły na prezent dla rodziców (WAŻNE osobno matki i ojcowie, nie wspólny) oraz nieoklepane pomysły na 1 piosenkę ;D

Gość bielka
nie wiem czy to byłby trafiony pomysł czy nie,ale może karykatura Wasza ładnie oprawiona? Albo jakies rodzinne zdjęcie? moje propozycje na 1 taniec - zagraniczne (sama sie jeszcze nie zdecydydowałam): http://www.tekstowo.pl/piosenka,shania_twain,you_re_still_the_one.html http://www.youtube.com/watch?v=lu0IvWwTN2U http://www.youtube.com/watch?v=a-Lp2uC_1lg&feature=related i bardzo mi sie podoba piosenka :Bangles --- Eternal Flame - ale czy jest odpowiednia na 1 taniec?

Gość bielka
a ile płacicie za obraczki? mi policzono 160 zł/1 gram co wyszło w sumie 1600 zł