Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dukam dukana

doprawianie jedzenia dla niemowlaka

Polecane posty

wczoraj byla u mnie moja "kochana" tesciowa i zwrocila mi uwage ze zle robie obiadki dla mojego polrocznego dziecka poniewaz ich nie doprawiam. czy naprawde robie zle?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość deszczowa piosenka :)
Jeżeli zjada i mu smakują to nie doprawiaj, chcociaż możesz dodać odrobinę jakiegoś zioła typu oregano itp. dla smaku. Co do soli bo pewnie o nią Ci chodzi to nie dodawaj skoro dziecku smakuje. Ale... dziecko mojej siostry pewnego dnia zaczęło pluć na km obiadem, siostra próbowała na wszelkie sposoby nakarmić synka i nic... Kiedy wsypala do obiadku odrobinkę soli dziecko zjadło ze smakiem :) Widać - tego mu było potrzeba :) Każde dziecko jest inne, a sól nie jest bardziej szkodliwa niż cukier, a wręcz potrzebna dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy. Chociaż... Twój maluszek ma dopiero pół roku więc nie musisz mu solić :) Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o loooosie :)
sol też jest szkodliwa. lepiewj ograniczac jak tylko sie da. doprawiać mozna różnymi rzeczami, ziołami itd - to jak najbardziej pożądane, natomiast z solą bardzo ostrożnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wydaje mi sie ze zupki sa smaczne. jak ja ich probuje to mi smakuja dziecko tez je bez problemu. a jak z maslem, kiedy je dodawac do obiadkow?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Drogie Mamy...
robisz bardzo dobrze :))) dziecko dopoki nie dostanie od Ciebie soli czy cukru nie bedzie znalo ich smaku wiec nie bedzie marudzilo, ze cos mu nie smakuje :) my dorosli jestesmy przyzwyczajeni do przypraw, dlatego inne jedzenie jest dla nas mdle. ale nie dla dziecka :) dziecko powinno jak najdluzej poznawac czyste smaki i aromaty, przypraw sie jeszcze naje w zyciu i to niemalo!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Drogie Mamy...
maslo lub oliwe bym dodala od poczatku, tzn od kiedy gotujesz, nieduzo ale wtedy lepiej sie witaminy przyswajaja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Drogie Mamy...
tesciowe hehe moze tez uwaza, ze salceson to samo zdrowie i wszystko gotuje na smalcu? :) :) :) moja taka jest, sama wyglada jak slon, nadcisnienie, miazdzyca, cholesterol gigantyczny -ciezko sluchac rad od takich osob ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja dzicko mialo 5miesiecy to rosolu chciala dac!!!! mowi mi ze zle wychowuje corke bo daje jej bezpciowe, papki. zadnych konkretow tylko wszystko zmiksowane. no ale skoro nie ma zabkow to jak mam jej dawac? a kiedy dac skorke do chleba?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Drogie Mamy...
hehe rosolek, dobre :) skorke od chleba lub kaszke manną (czyli gluten chcesz wprowadzic?) to mozna juz ale kaszka manna bezpieczniejsza, nie zakrztusi sie ani nic...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Drogie Mamy...
konkrety czyli co, schabowego masz jej dac? chyba tesciowa zapomniala jak to jest miec male dziecko i jej sie wiek z mozliwosciami troche pomylil. olej i rob swoje ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 222222
mój ma 10 miesięcy i boję się mu dawać skórkę bo jak raz wpakował do buzi to się udławił i ledwo ją wykaszlał a ja myślałam że zejdę na zawał :O:O:O dałam sobie spokój ze skórkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×