Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczekaa

Czy ejst szansa na zajscie w ciaze

Polecane posty

Witam. Prosilabym o odpowiedz na moje pytanie. Jezeli kochalam sie z chloapkiem bez prezerwatywy pomimo tego ze sie nie spuscil to jest szansa na zapolodnienie ? To byly dni plodne-wynika to z kalendarzu, poniewaz okres mialam od 7 marca a kochalismy sie 20 marca. Moj cykl trwa 29/30 dni. Dzisiaj jest 7 kwiecien a krawienie nadal nie wystopilo. W minimalnej ilosci pojawila sie3 kwietnia krew o barwie brazowo-czerwonej.

Gość jhhhhhhhhhhhh
a moze poswiecisz 10 zł na test?:O bo tu wrózek nie ma i ginekologów którzy moga cie zbadac online:O ????????????????

Gość reer
no pewnie, ze jest szansa. dlaczego nie zrobisz testu? przeciez tu nikt nie jest wrozka

zorbie ale podobno najskuteczniej jest na porannym moczu. a czy ktos z 'Was' zaszedl w ciaze w tkai sposob ?

Gość reer
sa tu takie, ktore twierdza, ze w ten sposob zaszly. w moim otoczeniu byly pary, ktore po prostu nie zdazyly

kiedys jak byla podobna sytuacja i podobne dni i pekla nam gumka to poszlismy do ginekologa i ginekolog przepisal nam recepte na tabletki PO i jak sie dowiedzial ze kochalismy sie z pekneita gumka to powiedzial ze sa bardzo minimalne szanse na zajscie w ciaze i jakby przez moment sie zastanawial czy jest koniecznosc zakupu tabletki. a regularny macei cykl? spoznia sie Wam nieraz?? jakie sa przyczyny ?

Gość reer
a ile masz lat? moze to tylko jakies zawirowania hormonalne?

Gość reer
jesli juz od dlugiego czas masz regularne cykle to bym sie na twoim miejscu zaczela martwic

Niby nie mam regularnego. a czy zmiana klimatu tj pogoda moze wplynac na przesuneicie sie miesiaczki? Jutro koncze 19 lat. grudzien 14 styczen 9 luty7 marzec 7

Zmiana klimatu może wpłynąć na przesunięcie się miesiączki. Tym bardziej jeśli nie masz regularnych cykli to nie ma się czym martwić. Jeśli chcesz się uspokoić to zrób test. A tak generalnie to spokojnie czekaj na miesiączkę. Dopiero jak spóźni się ok. 2 tygodnie idź do ginekologa.

przynajmniej wiem ze udziela mi odpowiedzi osoba dojrzala ;) wiec jakies to ma znaczenie. niby na forach pisza ze plyn ejakulacyjny zawiera plemniki ktore sa zdolne do zaplodnienia ale cyz na pewo ?

Płyn ejakulacyjny to płyn, który wydziela się w trakcie ejakulacji czyli jest to sperma, która na pewno zawiera plemniki zdolne do zapłodnienia (jeśli oczywiście mężczyzna jest zdrowy). Natomiast co do płynu przedejakulacyjnego to zawiera on plemniki w niewielkiej ilości, które prawdopodobnie nie są zdolne do zapłodnienia. W każdym razie naukowcy nie potwierdzają, że taką zdolność posiadają. Może jednak zdarzyć się tak, że zostały jakieś plemniki z poprzedniego wytrysku, które ten płyn przedejakulacyjny przetransportował. Generalnie możliwość zajścia w ciążę jest raczej niewielka, ale wykluczyć na 100% nie można.

przynajmniej wiem ze udziela mi odpowiedzi osoba dojrzala ;) wiec jakies to ma znaczenie. niby na forach pisza ze plyn ejakulacyjny zawiera plemniki ktore sa zdolne do zaplodnienia ale cyz na pewo ?

a co mzoe oznaczac to ejdnorazowe krawienie, tak jak wczesniej wspominalam w niwielkiej ilosci o barwie brazowej ?